27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άνετη τεσσάρα η ΑΕΚ με σούπερ Άλτμαν που πέτυχε χατ-τρικ

Άνετη τεσσάρα η ΑΕΚ με σούπερ Άλτμαν που πέτυχε χατ-τρικ

By on 30 Οκτωβρίου, 2022 0 10599 Views

Ο Άλτμαν έκανε (και πάλι) show, η AEK  επικράτησε 4-0 της Καρμιώτισσας στην «Αρένα» και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Ο Ισραηλινός με φόρα από την Ευρώπη πέτυχε τρία γκολ για την ομάδα του, έκανε το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του και αυτό το ματς θα του μείνει αξέχαστο.
Μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο με καρφωτή κεφαλιά  άνοιξε το σκορ, ενώ πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο έκανε το 2-0 με προβολή στο 18ο λεπτό.
Το 3-0 το πέτυχε με πέναλτι στο 61ο λεπτό.
Στο 90+2′ ο Γιούρτσο με γκολάρα διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Γκολ από τα αποδυτήρια για την ΑΕΚ. Στο 24ο δευτερόλεπτο ο Γκαρσία έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Άλτμαν με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.
Η Καρμιώτισσα δεν επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ του αντιπάλου και σε περιπτώσεις, στο 11’ και στο 15’ απείλησε για την ισοφάριση, με τον Ζελάγια στη δεύτερη φάση να χάνει στο τετ α τετ από τον Πίριτς.

Στο επόμενο λεπτό ο Άλτμαν υποχρέωσε τον Κνόμπλοχ σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ, ωστόσο στο 18ο λεπτό ο Ισραηλινόςαπό κοντά μετά από γρήγορο συνδυασμό έγραψε το 2-0 και άνοιξε διάπλατα το δρόμο για τη νίκη της ΑΕΚ.

Οι τελευταίες ευκαιρίες του ημιχρόνου ανήκαν στην Καρμιώτισσα. Στο 33’ ο Πίριτς έδιωξε την κεφαλιά του Κουλιμπαλί και στο 47’ ο Ζελάγια με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα έξω.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η άστοχη κεφαλιά του Ζελάγια στο 54΄ήταν η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη και η επόμενη ήταν το γκολ της ΑΕΚ. Στο 59’ το VAR φώναξε στο διαιτητή να αξιολογήσει κατά πόσο το χέρι του Μαλόνε ήταν πέναλτι, με τον τελευταίο να συμφωνεί με την… τεχνολογία και να στήνει την ομάδα της Λάρνακας στα 11 βήματα. Ο Άλτμαν ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-0 εν μέσω αποθέωσης.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Εκείνο που ήταν σε εκκρεμότητα ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες φάσεις μετά το σόου του Άλτμαν, ήταν ένα δυνατό σουτ του Ντούρις και ένα μακρινό του Μιλίσεβιτς, τα οποία δεν βρήκαν στόχους. Ωστόσο στο 92′ ο Γκιούρτσο με εκπληκτικό σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-0.


AEK : Πίριτς, Γκονζάλεθ, Κάσας, Λουίς Γκουστάβο, Ρομό, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς (85′ Ανδρέου), Ναούμ (75′ Λόπες), Μάμας (64′ Πονς), Ασάντε (75′ Γκιούρτσο), Άλτμαν (64′ Φαράζ)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Τόμοβιτς,   Ροσάλες, Ολατούντζι, Χριστοφόρου, Γκιούρτσο

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Κνόμπλοκ, Σελούστκα, Μαλόνε (71′ Τζανακάκης), Ντούμπια (71′ Ανδρονίκου), Κουλιμπαλί, Ελ Αλουχί, Αβραάμ, Χούμποτσαν, Μεντιμόρετς, Μπεν Σαλάμ (46′ Πονστάφκσι) Ζελάγια (71′ Ντούρις)
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Χουσμπάουερ, Καλτσάς, Χατζηβασίλης,  Αγγελή, Χρίστου, Οικονομίδης,Νεοφύτου

ΣΚΟΡΕΡ: 1′ Άλτμαν, 18′ Άλτμαν, 61′ Άλτμαν (π.), 90+2 Γκιούρτσο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάμας, Μιλίτσεβιτς/Κουλιμπαλί (3η), Μαλόνε (3η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.800

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης