2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πράσινο το ντέρμπι(2-0).Η Ομόνοια αντέδρασε,η Ανόρθωση έχασε ευκαιρίες και έδαφος

Πράσινο το ντέρμπι(2-0).Η Ομόνοια αντέδρασε,η Ανόρθωση έχασε ευκαιρίες και έδαφος

By on 31 Οκτωβρίου, 2022 0 1061 Views

Ο Μπρούνο άνοιξε το σκορ στο ΓΣΠ, ο Κακουλλής διασφάλισε η νίκη και η Oμόνοια έβαλε τέλος στο σερί ων αποτυχημένων αποτελεσμάτων με τις τρεις ήττες που προηγήθηκαν.
Σπουδαία από κάθε άποψη νίκη στο ντεμπούτο του Φερέρα στο πρωτάθλημα, ενώ η Ανόρθωση αν πρέπει να μέμφεται κάποιο για τη νέα ήττα σε ντέρμπι, είναι μόνο τον εαυτό της αφού χάθηκαν καταπληκτικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα εκείνη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 71’  και ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 για να φύγει με βαθμολογικό όφελος από το ΓΣΠ.
Το τελικό σύριγμα του Ιταλού ρεφ Λίβιο Μαρινέλι, βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη με 2-0 και τους φιλοξενούμενους να διερωτώνται…πως κατάφεραν να φύγουν από το ΓΣΠ χωρίς βαθμό!

Η Ομόνοια με την νίκη της έφτασε τους 12 βαθμούς, έμεινε στους 11 η Ανόρθωση.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κρατούσαν περισσότερο τη μπάλα (62%-38%) ψάχνοντας περισσότερο το γκολ. Έφθασε κοντά στο 3’ με το πλασέ του Παπουλή να καταλήγει στα πλαϊνά δίχτυα της εστίας, ενώ στο 21’ το σουτ του Ανσαριφάρντ μπλόκαρε ο Λόρια. Ενδιάμεσα είχε και η Ανόρθωση μεγάλη ευκαιρία, συγκεκριμένα στο 5’ όταν ο Ουάρντα βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση όμως δεν έκανε το καλύτερο τελείωμα και χάθηκε η φάση.

Προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια η Ομόνοια πήρε το προβάδισμα στο 43’, όταν οΠαπουλής πέρασε στον Μπρούνο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Λόρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση βελτιώθηκε επιθετικά όμως υστέρησε στα τελειώματα, αφού μόνο μία τελική ήταν στο στόχο – τελείωσαν με 8(5) έναντι 7(1) οι τελικές. Στο 65’ ο Ουζόχο μάζεψε τη μπάλα στο σουτ του Φερέρα, ενώ στο 71’ ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε φάτσα με την εστία του Ουζόχου όμως έκανε τραγικό τελείωμα στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η Ανόρθωση σώθηκε στο 74’ με τον Μπαϊσίνιο να σώζει προ της γραμμής το πλασέ του Ανσαριφάρντ, για να απωλέσει νέα ευκαιρία στο 80’ με τον Ράντονιτς να βρίσκει τη μπάλα, μετά την σέντρα του Χριστοφή, όχι όμως ιδανικά για να της δώσει πορεία προς την εστία.

Εν τέλει, ήρθε και δεύτερο γκολ για την Ομόνοια στο 86’, όταν ο Μπεζούς από μακριά βρήκε τον Κακουλλή που κατέβασε ωραία και με ιδανικό σουτ διπλασίασε τα γκολ της Ομόνοιας, γράφοντας το τελικό 2-0.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Γιούστε, Μπρούνο (89′ Χούπερ), Κασάμα, Λοίζου (89′ Παναγιώτου), Παπουλής (67′ Μπεζούς), Κίτσος, Λέζιακς, Ανσαριφάρντ (76′ Κακουλλής), Κούσουλος (67′ Χαραλάμπους), Μίλετιτς
Στον πάγκο: Παναγή, Μάταβς, Μπάρκερ, Ζαχαρίου, Λανγκ, Ντίσκερουντ, Παναγιώτου,  Κυριακίδης, Χούπερ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Μπαισίνιο, Κορέιρα, Χριστοδουλόπουλος (76′ Χρυσοστόμου), Αντωνίου (46′ Φερέιρα), Κίκο, Σαμπό (67′ Χριστοφή), Νινγκά (67′ Ράντονιτς), Χαρογιάν, Πάντσεον (76′ Ιωάννου), Ουάρντα
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Παρούτης, Κορρέα, 

ΣΚΟΡΕΡ: 43′ Μπρούνο, 86′ Κακουλλής
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούσουλος, Κασάμα, Μπεζούς/Κορέια

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 9.776

Διαιτητής: Marinelli Livio
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Doveri Danielle
AVAR: Αντωνίου Μάριος
Παρατηρητής: Νικολαίδης Χρίστος