2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αποκαλυπτικός-αποφασιστικός ο Παπασταύρου για τους στόχους του στην Ομόνοια.(Τι είπε για την συμφωνία με το σωματείο, πλήρη στήριξη στον Δ. Γρηγόρη και πίστη στην ομάδα)

Αποκαλυπτικός-αποφασιστικός ο Παπασταύρου για τους στόχους του στην Ομόνοια.(Τι είπε για την συμφωνία με το σωματείο, πλήρη στήριξη στον Δ. Γρηγόρη και πίστη στην ομάδα)

By on 1 Νοεμβρίου, 2022 0 1972 Views

Διαβάστε όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου στην εκπομπή Total Green.Ήταν αποκαλυπτικός για τις προθέσεις του, τη  συμφωνία με το σωματείο, τους στόχους την άδικη κριτική στον στενό του συνεργάτη Δ. Γρηγόρη το Ηλίας Πούλλος και άλλα:

Για τη νίκη στο ντέρμπι με την Ανόρθωση: «Ήταν μια νίκη που έπρεπε να πάρουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες ειδικά στο ΓΣΠ για να μειώσουμε την διαφορά από τους πρωτοπόρους. Η ομάδα προσπάθησε. Είμαστε ικανοποιημένοι με τους βαθμούς και την εμφάνιση»

Πως νιώθετε βλέποντας την Ομόνοια σε αυτή την θέση; «Η θέση μας δεν αρμόζει στην ομάδα και δεν είμαστε ευχαριστημένοι.. Κάναμε κάποιες αλλαγές για να σταματήσουμε τις κακές εμφανίσεις και να δούμε πιο αισιόδοξα το μέλλον»

Η Ομόνοια είναι μακριά από την κορυφή. Μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα; «Υπάρχουν οι ελπίδες, δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ δύσκολο αλλά αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Θα προσθέσετε και Αθλητικό Διευθυντή μετά τον προπονητή; «Είναι στα πλάνα μας να προσθέσουμε Αθλητικό Διευθυντή αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και ο Αθλητικός Διευθυντής δεν παίζει ποδόσφαιρο. Θα πρέπει όλοι στην ομάδα να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Φάνηκε ότι δεν πήγαινε καλά και δεν θέλω να πω ποιος οι ποιοι φταίνε».

Θα ενισχύσετε την ομάδα προγραμματισμού; «Είναι μέσα στα σχέδια. Ο τρόπος που δουλέψαμε φέτος ήταν όπως στα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει η ομάδα προγραμματισμού που αναλύσει τους υποψήφιους στόχους και παρουσιάζονται στον προπονητή ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο. Δεν μπορούμε να δώσουμε ποδοσφαιριστή στον προπονητή που να μην τον εγκρίνει».

Για την κριτική που γίνεται στον Δημήτρη Γρηγόρη: «Ο Δημήτρης Γρηγόρη όταν αποφασίσει ο προπονητής ότι θέλει κάποιον ποδοσφαιριστή, να αναλάβει την διαδικασία για να κλείσει ο παίκτης. Δεν αποφασίζει ποιος θα έρθει και ποιους θα φύγει, ούτε σήμερα ούτε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι εντελώς άδικη η κριτική που του γίνεται για ποδοσφαιριστές. Δουλεύει πολύ, έμεινε πολλές νύχτες ξάγρυπνος για να έρθουν παίκτες».

Για το αν έγιναν λάθη στον προγραμματισμό και για το ότι η ομάδα εκεί που είχε το μομέντουμ τώρα κυνηγά τους υπόλοιπους: «Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε χρόνο τα πρωταθλήματα αλλά δεν είναι εύκολο από την στιγμή που υπάρχουν οχτώ ομάδες που νιώθουν ότι μπορούν να το κατακτήσουν. Λάθη έγιναν αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούν να σου βγουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Προσπαθείς ώστε οι περισσότεροι από αυτούς να βοηθήσουν την ομάδα».

Ο κόσμος δεν δέχεται να βλέπει την Ομόνοια στο β’ γκρουπ, μακριά από την κορυφή. Εσείς είπατε ότι στόχος είναι  να παίξει η ομάδα στο Champions League: «Το είπα αυτό αλλά είπα ότι πρέπει να χτίσουμε για τα επόμενα 50 χρόνια και όχι για την επόμενη εβδομάδα. Σίγουρα θα υπάρχουν αποτυχίες. Προσπαθούμε να δώσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να κατορθώσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ένας από τους στόχους είναι να παίξουμε στο Champions League και πρέπει να ανέβουμε επίπεδο»

H Ομόνοια είναι στελεχωμένη σωστά σε όλα τα επίπεδα; «Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και αυτό φαίνεται από την βαθμολογική μας θέση. Περιμέναμε περισσότερα και στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα. Κάτι πήγε λάθος, προσπαθήσαμε να το εντοπίσουμε, διορθώσαμε κάποια πράγματα και ελπίζουμε να μπούμε στον σωστό δρόμο».

Για την παραχώρηση νεαρών με την μορφή δανεισμού και για την Ακαδημία: «Η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Θέλουμε να επενδύσουμε στις Ακαδημίες μας. Δεν μπορούμε να τους έχουμε όλους τους μικρούς στην ομάδα και δώσουμε κάποιους με υποσχετική για να πάρουν παιχνίδια. Τους περιμένουμε πίσω πιο έτοιμους και πιο ώριμους».

Για την διαιτησία και την δουλειά του κ. Μάζιτς: «Ο κύριος Μάζιτς φέτος έβγαλε αρκετούς νεαρούς Κύπριους διαιτητές που ελπίζουμε να βοηθήσουν την Κυπριακή Διαιτησία. Δεν μπορούν μόνοι τους να βγάλουν το πρωτάθλημα αλλά είναι μια καλή αρχή για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μόνο Κύπριους. Δεν είναι εφικτό σήμερα και καλά κάνει η ΚΟΠ που φέρνει ξένους διαιτητές για να βοηθούν τους νεαρούς Κύπριους».

Για την φημολογία περί απαγόρευσης της μετακίνησης οπαδών: «Να πω ότι εάν συνεχίσουν αυτά τα επεισόδια στα γήπεδα, πρέπει να γίνει κάτι. Κάθε εβδομάδα κινδυνεύουν ζωές οπαδών οποιασδήποτε ομάδας. Αν θα πρέπει να τιμωρήσουν κάποιους, πρέπει να παρθεί η απόφαση ανάλογα με το ποιοι δημιουργούν τα επεισόδια. Δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε όλες τις ομάδες. Η αστυνομία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και όχι μόνο να συλλαμβάνει αλλά να τιμωρεί παραδειγματικά. Πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό».

Άργησε η Ομόνοια να διώξει τον κ.Λένον; «Δεν θέλω να βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα για την απόφαση. Πήραμε την απόφαση όταν νιώσαμε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει. ΑΝ μπορούσαμε να το κάνουμε πιο νωρίς αυτό θα φανεί στο τέλος».

Ζητήσατε να αλλάξει η συμφωνία με το σωματείο; «Ζήτησα εδώ και αρκετούς μήνες να αλλάξει η συμφωνία. Η Ομόνοια μεγάλωσε αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να αλλάξουμε επίπεδο. Πρέπει να γίνει το «Ηλίας Πούλλος», πρέπει να γίνει ιδιόκτητο γήπεδο για να μεγαλώσουμε παντού. Για να μπορέσω να επενδύσω να λεφτά που χρειάζονται για να μεγαλώσει η Ομόνοια πρέπει να νιώθω κατοχυρωμένος ότι βάζω λεφτά κάπου και δημιουργώ αξία και ικανοποιώ και τον κόσμο. Ζήτησα από το σωματείο να γίνει ένα συνεταιρισμός και να συνεχίσει για πάντα. Έτσι δεν θα υπάρχουν ανησυχίες από κανέναν αν μια μέρα θα φύγω. Πέρσι ανησυχήσαμε τον κόσμο. Εξήγησα στον κόσμο γιατί μίλησα με κάποιον να αγοράσει τις μετοχές. Τώρα δεν έχω πλάνο να πουλήσω τις μετοχές και γι’ αυτό θέλω μακροχρόνιο πλάνο. Πρόσφερα στο σωματείο 10% των μετοχών και άλλο 10% όταν χτιστεί ιδιόκτητο γήπεδο. Το σωματείο δεν το δέχθηκε και τους είπα ότι θα τιμήσω την υφιστάμενη συμφωνία. Τότε δεν θα μπορέσουμε να αναπλάσουμε το Ηλίας Πούλλος ούτε να φτιάξουμε ιδιόκτητο γήπεδο. Δεν είναι δύσκολο να φτιαχτεί το γήπεδο, μπορούμε να το κάνουμε σε τρία χρόνια. Μπαίνουν όλα στον πάγο».

* «Θέλω να ανεβάσω την Ομόνοια επίπεδο και να δώσω χαρές στον κόσμο αλλά πρέπει να γίνει μια συμφωνία με το σωματείο. Θέλω να μεγαλώσω την Ομόνοια, πρέπει να μεγαλώσει και το σωματείο αλλά δεν πρέπει να περιμένουν μόνο από την εταιρεία».

* «Πριν τέσσερα χρόνια όταν έγινε η συμφωνία, η συμφωνία για εμένα ήταν άδικη. Υπήρχαν πολλοί και διάφοροι λόγοι για να γίνει έτσι. Μετά από τέσσερα χρόνια, είναι καιρός να γίνει πιο δίκαιη αυτή η συμφωνία. Αυτό ζητώ εγώ. Είμαι έτοιμος να συνεχίσω αυτό που αρχίσαμε αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Ότι συμφωνήθηκε θα τα τηρήσω, έδωσα παραπάνω από ότι έλεγε η συμφωνία, βρήκαμε δυσκολίες αλλά συνεχίσαμε και έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για τον κόσμο της Ομόνοια. Έφτασε η στιγμή να αλλάξει η συμφωνία για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε. Αν δεν συμφωνήσουμε είναι κρίμα για τον κόσμο».