18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Μεγάλη η Ευρωπαία ΑΕΚ!Μέσα στην καυτή έδρα της Ρεν 1-1και της έκοψε την πρωτιά

By on 3 Νοεμβρίου, 2022 0 1010 Views

Νέα μεγάλη εμφάνιση και άλλο ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη για την ΑΕΚ.
Η ομάδα της Λάρνακας σε μια καυτή έδρα έφυγε με το ισόπαλο 1-1 κόντρα στην Ρεν… κόβοντας τα φτερά των Γάλλων για την πρωτιά του ομίλου η οποία τελικά πήγε στην Φενέρ.
Η ομάδα του Όλτρα διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι. Δεν πανικοβλήθηκε όταν η Ρεν πήρε προβάδισμα στο 15ο λεπτό με γκολ του Αμπλίν, κράτησε μπάλα, πήρε το παιχνίδι στα μέτρα της και περίμενε την ευκαιρία για να… χτυπήσει.
Την βρήκε στο 76ο λεπτό. Η δεξιά πλευρά της ΑΕΚ δούλεψε εξαιρετικά, έγινε η μπαλιά, το σουτ του Γιούρτσο το απέκρουσε ο Αλεμντάρ, αλλά ο επερχόμενος Λόπες ήρθε με φόρα, γέμισε το πόδι του και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα.
Αυτό το γκολ έμελλε να προσθέσει μια εκτός έδρας ευρωπαϊκή ισοπαλία στην ιστορία της ΑΕΚ και να βάλει και στα ταμεία της ένα ποσό της τάξεως των 210.000 ευρώ.

Ρεν (Tζενέσιο): Αλεμντάρ, Ασινιόν, Ροντόν, Μπελοσιάν, Μέλινγκ, Μπουριγκό (64′ Ντουέ), Τάιτ, Μάγερ (64′ Ογκουτσοκού), Τεριέ (56′ Γκιουρί), Καλιμοντό-Μουίνγκα (71′ Τρουφέ), Αμπλίν (56′ Ντοκού)
Στον πάγκο: Μανταντά, Σαλίν, Τεατέ, Ντοκού, Βόου, Τραορέ, Γκ. Ντουέ, 

ΑΕΚ(Όλτρα): Πίριτς, Χριστοφόρου, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Πονς, Μάμας (74′ Λόπες), Λουΐς Γκουστάβο (87′ Γκονζάλεθ), Ροσάλες, Γκιούρτσο (87′ Εγγλέζου), Ολατούντζι (90+2′).
Στον πάγκο: Γκόρντις, Τούμπας, Ναούμ,  Κωνσταντίνου, Γκονζάλες. 

ΣΚΟΡΕΡ: 15′ Αμπλίν/ 76′ Λόπες
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τάιτ/Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες

Διαιτητής: Mohammed Al-Hakim (Σουηδία)
Βοηθοί: Fredrik Klyver, Max Robin Wilde (Σουηδία)
Τέταρτος: Bojan Pandžić (Σουηδία)
VAR: Paolo Valeri (Ιταλία)
AVAR: Roi Reinshreiber (Ισραήλ)