18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Aνόρθωση πήρε το ντέρμπι (2-1)και ανάσα για τη συνέχεια

H Aνόρθωση πήρε το ντέρμπι (2-1)και ανάσα για τη συνέχεια

By on 5 Νοεμβρίου, 2022 0 594 Views

Επέστρεψε στις νίκες η Ανόρθωση η οποία στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι επικράτησε 2-1 της Νέας Σαλαμίνας, έκανε βαθμολογικό άλμα (7η θέση)πιάνοντας την ΑΕΛ στους 14 βαθμούς .

Η δύναμη της έδρας,η παράδοση και το VAR…βοήθησαν την ομάδα του Τσίσκο Μουνιόθ να πανηγυρίσει τη νίκη σε ένα ισοδύναμο παιχνίδι.

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με την «Κυρία» να ανοίγει το σκορ πολύ νωρίς στο 7ο ,λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κίκο από πολύ πλάγια και τη Νέα Σαλαμίνα να ισοφαρίζει στο 14ο λεπτό με τον Άδωνη.

Το γκολ που χάρισε τη νίκη στην Ανόρθωση ήρθε από την άσπρη βούλα. Το VAR ενημέρωσε τον διαιτητή για  πέναλτι για χέρι του Άδωνη στο 39’ , ο Ιβάν Μπέμπεκ το είδε στο on field review και υπέδειξε παράβαση.

Ο Σαμπό ανέλαβε την εκτέλεσε στο 43’, νίκησε τον Μελίσσα και έκανε το 2-1.

Η Νέα Σαλαμίνα έχει να λέει για την απίστευτη ευκαιρία του 90’ με τον Μιγκελίτο ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα έξω, δεν ισοφάρισε και η νίκη βάφτηκε κυανόλευκη.H Aνόρθωση πάντως πριν από την ευκαιρία της Ν. Σαλαμίνας είχε χαμένες ευκαιρίες για τρίτο γκολ  με Γουαρίς και Νινγκά

Η Ανόρθωση έπαιξε με αρκετές αλλαγές λόγω απουσιών ενώ ο Μουνιόθ άφησε στον πάγκο κάποιους παικτες και έδωσε την ευκαιρία στο Ράντονιτς να πάιξει στην επίθεση και στον Κορρέα δίπλα στον Μπαισίνιο.Δεν έθλεξε με την απόδοση της η Ανόρθωση αλλά το ντέρμπι ήταν δυαντό και αμφίρροπο και η νίκη της είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί την ανεβάζει βαθμολογικά και ψυχολογικά.Παράλληλα Οι Αντωνίου και Κίκο στα δυο άκρα της άμυνας διακρίνονται και ευτυχώς για την Ανόρθωση το καλοκαίρι δεν κατάφεραν αυτοί που έφυγαν να ακυρώσουν τις μεταγραφές τους.Θετικότατη ήταν και η παρουσία του Ιωάννου καθώς και των Χρυσοστόμου -Χριστοφή που μπήκαν αλλαγή.Ο Λόρια έχει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε ωστόσο στη συνέχεια καθάρισε όλες τις επικίνδυνες σέντρες των αντιπάλων.Η Νέα Σαλαμίνα πάλεψε και ήταν ισάξιος αντίπαλος σε ένα αμφίρροπο και δυνατό παιχνίδι που επιβεβαίωσε ότι είναι ένα καλό σύνολο καλοδουμένο και οργανωμένο στο γήπεδο.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Ανόρθωση είχε ξεκινήσει πολύ καλύτερα το παιχνίδι κι έψαξε το γκολ μέσα από στημένες φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε μόλις στο 3΄, όταν ο Μελίσσας απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Κίκο. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ο Ελλαδίτης δεν κατάφερε να σταματήσει τον Πορτογάλο. Ο Κίκο από πλάγια θέση και δεξιά όπως έκανε επίθεση η «Κυρία» εκτέλεσε δυνατά το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα, για να γίνει το 1-0.

Η «απάντηση» της Νέας Σαλαμίνας… ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα και πάλι από στημένη φάση. Ο Φελίπε εκτέλεσε το φάουλ, ο Κατσικάς έκανε την κεφαλιά, με το Λόρια να μην μπορεί να μπλοκάρει αφού δεν αντ΄[εδρασε σωστά και ο Άδωνη από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 15΄.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε και χρειάστηκε να περάσουν 17 λεπτά για την επόμενη καλή φάση στο παιχνίδι. Η φιλοξενούμενο βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Τιάγκο λίγο έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Λόρια.

Μετά από περάμβαση του VAR, ο Ιβάν Μπέμπεκ κλήθηκε στο on field review για χέρι του Άδωνη, μετά από κεφαλιά του Ράντονιτς. Ο διαιτητής κατελόγισε την εσχάτη των ποινών στο 41΄, με το Σάμπο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να κάνει το 2-1.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Φερέιρα μέσα από την περιοχή κόντραρε στα σώματα αμυνομένων και η μπάλα απομακρύνθηκε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η Νέα Σαλαμίνα βγήκε στην αντεπίθεση, με το Φελίπε να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ στο 45+3΄.

Το… παιχνίδι είχε «ανάψε» κι ένα λεπτό αργότερα η Ανόρθωση βγήκε μπροστά, αλλά το σουτ του Ράντονιτς… έφυγε άουτ, ενώ κάποιες προϋποθέσεις για κάτι καλό δημιούργησε η ομάδα του Πουρσαϊτίδη στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και πάλι με σπουδαία ευκαιρία, αυτή τη φορά όμως για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Φράγκος έκανε το φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λόρια και να φεύγει άουτ στο 48΄.

Έξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της «Κυρίας» για να… απειλήσει, αλλά το σουτ του Φερέιρα… έφυγε μόλις άουτ. Νέα καλή στιγμή για τη γηπεδούχο στο 58΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάντσεον, ο Νινγκά έκανε την κεφαλιά, με το Μελίσσα να διώχνει την μπάλα, πραγματοποιώντας ακόμα μία σπουδαία επέμβαση.

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 80΄. Ο Γουαρίς έκανε το δυνατό φαλτσαριστό σουτ, στέλνοντας την μπάλα μόλις έξω, ενώ στο 89΄ και μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου η κεφαλιά του Γουαρίς… σταμάτησε στο Μελίσσα.

Στην εξέλιξη της φάσης η φιλοξενούμενη… απείλησε με το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Μιγκελίτο, μετά από μπαλιά του Μποτεάκ, δεν κατάφερε να βρει στόχο από κοντά.Στην φάση η Ν.Σαλαμίνα ζήτησε πέναλτι όμως δεν είδε κάτι ο διαιτητής ούτε το VAR έκανε παρέμβαση.Το πλάνο στην επανάληψη δεν έδωσε σαφή εικόνα ωστόσο υπάρχει υποψία παράβασης.

Από εκεί και πέρα και μπαίνοντας στους χρόνους των καθυστερήσεων, τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τους «κυανόλευκους» να επιστρέφουν έτσι στις νίκες και τους «ερυθρόλευκους» να μένουν μακριά από βαθμολογικό κέρδος για τρίτη σερί αγωνιστική.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Μπαϊσίνιο, Κορέια (55′ Γουαρίς), Ράντονιτς (55′ Νινγκά), Φερέιρα (66′ Χριστοφή), Αντωνίου, Κίκο, Σαμπό (66′ Χρυσοστόμου), Πάντσεον, Κορρέα, Ιωάννου (87′ Χριστοδουλόπουλος)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης, Παρούτης, Λάζαρος, Χαρογιάν

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Κατσικάς, Μάντζεκ, Κλίμοβιτς (63′ Μιγκελίτο), Φράγκος (63′ Μαργκάσα), Φλοριάν (55′ Ντορεγκαράι), Οφόρι, Τιάγκο (46′ Μποτεάκ), Φελίπε (79′ Τσίκο)
Στον πάγκο: Κίσσας, Σταλόνε, Κουμουρής, Νικολάου, Λέουκο, Φιάκας, Ντιακιτέ

ΣΚΟΡΕΡ: 7′ Κίκο, 43′ Σαμπό (π.)/14′ Άδωνη
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κορέια, Σαμπό, Αντωνίου, Χρυσοστόμου, Γουαρίς/ Οφόρι, Τιάγκο, Φελίπε

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

Διαιτητής: Bebek Ivan
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Pajic Luka
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Vukovic Dejan
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας