18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O Aπόλλωνας έΧασε έδαφος πάλι στο Αμμόχωστος. Χάθηκαν ευκαιρίες για την ανατροπή αλλά έμεινε στο 1-1 με την Καρμιώτισσα

O Aπόλλωνας έΧασε έδαφος πάλι στο Αμμόχωστος. Χάθηκαν ευκαιρίες για την ανατροπή αλλά έμεινε στο 1-1 με την Καρμιώτισσα

By on 7 Νοεμβρίου, 2022 0 1549 Views

Όπως και με τη Νέα Σαλαμίνα, έτσι και κόντρα στην Καρμιώτισσα ο Απόλλωνας στραβοπάτησε ξανά στο «Αμμόχωστος» και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που ικανοποιεί ασφαλώς την Καρμιώτισσα κι όχι τους «γαλάζιους», που άφησαν ξανά δύο πολύτιμους βαθμούς στο ίδιο γήπεδο.

Ο Ζελάγια άνοιξε το σκορ στο 41’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει με τον Βα στο 65’. Η ομάδα του Καταλά (που είχε δοκάρι στο 18’ με τον Πίττα) πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες με τον Χέντι αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε με αποτέλεσμα να μείνει για τέταρτο σερί ματς στο πρωτάθλημα μακριά από τη νίκη.

Στους 16 βαθμούς οι «κυανόλευκοι», που είχαν και δοκάρι με τον Πίττα, στους 11 έφτασε η ομάδα του Χρήστου Χαραλάμπους.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο… κύλησε το πρώτο τέταρτο στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα με την πάροδο του χρόνου να… ανεβάζει στροφές και να πιέζει την Καρμιώτισσα. Στο 18΄  είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, όταν το σουτ του Πίττα μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αλλά υστερούσαν πολύ στη δημιουργία φάσεων και πλην ενός σουτ του Χαμάς που έφυγε άουτ στο 37΄ δεν κατάφεραν να… απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 41΄. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Ντούμπια έφυγε στην πλάτη της άμυνας, με τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς να τον ανατρέπει και να καταλογίζεται η εσχάτη των ποινών. Ο Ζελάγια ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι κι έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μπήκε πιο αποφασιστικά στην επανάληψη ο Απόλλωνας και σε συνδυασμό με την είσοδο στον αγώνα των Χέντι και Ίλιεφ αντί των Νταμπό και Μαυρία «κυνήγησε» να πετύχει γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 49΄ η κεφαλιά του Πίττα δεν βρήκε στόχο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ζράντι έκανε το σουτ, με τον Κνόμπλοχ να αποκρούει.  Στο 60΄ καταγράφηκε ακόμα μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά από σουτ του Βα μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε σε σώματα αμυνομένων κι έφυγε κόρνερ.

Εν τέλει, η ομάδα του Καταλά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 65΄. Ο Χέντι έφυγε γρήγορα από αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Βα με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Ακολούθως, ο Απόλλωνας ρίσκαρε ακόμα περισσότερο κι άφησε πολλούς ακάλυπτους χώρους, με αποτέλεσμα η Καρμιώτισσα να το εκμεταλλευτεί και να έχει δύο καλές στιγμές για να προηγηθεί και πάλι, με τον Τάντι στο 73΄ και τον Ντούρις στο 79΄.

Η ομάδα του Καταλά ανασυντάχθηκε και στο 83΄ ο Κνόμπλοκ απέκρουσε σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Χέντι μέσα από την περιοχή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Ντιγκινί δεν βρήκε στόχο.

Στο 90+1΄ οι «κυανόλευκοι» είχαν ακόμα μία στιγμή, αλλά και πάλι ο Κνόμπλοκ δήλωσε παρών, σταματώντας το σουτ του Χέντι.

Στα εναπομείναντα λεπτά και παρά την πίεση του Απόλλωνα, τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από ένα γκολ και να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Κνόμπλοχ, Τάντι, Μεντιμόρετς, Μαλόνε, Αγγελή, Οικονομίδης, Μπεν Σαλάμ (71’Ντούρις), Ελ Αλουχί, Αβραάμ (71′ Χρίστου), Ντούμπια (79′ Χατζηβασίλης), Ζελάγια (89′ Καλτσάς).

Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Λουκόφ, Τσελούστκα, Ποντστάβσκι, Χουσμπάουερ, Καλτσάς, Χατζηβασίλη, Τζανακάκης, Χρίστου, Ντούρις, Νεοφύτου.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Βουκασίν (79′ Αλεσάμι), Μαυρίας (46′ Ίλιεφ), Χαμάς, Κολ (86΄Σπόλιαριτς), Χάμπος, Ζράντι, Βα, Πίττας (79′ Ντιγκινί), Νταμπό (46′ Χέντι).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Αρτυματάς, Ονγκεντά, Ίλιεφ, Ντανίλο, Ποντικός, Ντιγκινί, Αλεσάμι, Σαχάρ, Γιόστεν, Πινακάς, Χέντι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αβραάμ, Μαλόνε / Γιοβάνοβιτς, Κολ (3η)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΣΚΟΡΕΡ: 41′ Ζελάγια (πέν) / 65′ Βα

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Σάββα Γεώργιος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας