18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Kαλπάζει αήττητη η Πάφος!Κέρδισε και την Ανόρθωση που της έβαλε πολύ δύσκολα(1-0)

Kαλπάζει αήττητη η Πάφος!Κέρδισε και την Ανόρθωση που της έβαλε πολύ δύσκολα(1-0)

By on 10 Νοεμβρίου, 2022 0 1033 Views

Το εντυπωσιακό σερί της Πάφος FC συνεχίζεται! Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ επικράτησε της Ανόρθωσης στο «Στέλιος Κυριακίδης» με 1-0, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και συνεχίζει την τρελή της κούρσα!

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η παφιακή ομάδα όχι απλά εδραιώνεται στην κορυφή, αλλά αύξησε τη διαφορά από την «κυρία» στο +15! Το γκολ του Ναμ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκρινε την αναμέτρηση, με την Ανόρθωση να έχει τεράστια ευκαιρία στο 24’ για να ανοίξει το σκορ με τον Γουαρίς (έκοψε στη γραμμή ο Κβίντα), ενώ η Πάφος FC είχε δύο δοκάρια με τον Αμπντουραχίμι (38’) και Μπάιριτς (42’). Στο μεγαλύτερο διάστημα του β’ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, η Ανόρθωση προσπάθησε να πιέσει στο τελευταίο τέταρτο χωρίς όμως αποτέλεσμα. Aυτή ήταν η πρώτη νίκη της Πάφου σε βάρος της Ανόρθωσης η οποία ήταν πολύ καλή και έβαλε τα πιο δύσκολα στην πρωτοπόρο αλλά δεν είχε τον παίκτη που θα έστελνε την μπάλα στα δίκτυα.

Ο Μουνιόθ  έστησε πολύ καλά την Ανόρθωση και φάνηκε διαβασμένος για τον αντίπαλο του. Έκλεισε τους διαδρόμους στην Πάφο και εγκλώβισε τους επιθετικούς της και του έβγαινε το παιχνίδι μέχρι το 45΄αλλά δεν είχε τους παίκτες που θα αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που θα έβαλαν μπροστά την Ανόρθωση.Γουαρίς και Νινγκά έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες πριν σημαδέψει η Πάφος δύο φορές τα δοκάρια του Λόρια και σκοράρει στο 45΄..Στο β΄ ημίχρονο το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που πίεσαν την Ανόρθωση αλλά ο Λόρια κράτησε το 1-0 σε δύο τετ-α-τετ.Η είσοδος του Λάζαρου  ξαναέκανε δημιουργική την Ανόρθωση αλλά δεν υπήρχε επιθετικός να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα .έτσι η Πάφος σε ένα δύσκολο παιχνίδι με ένα αντίπαλο που ποτέ δεν κέρδισε μέχρι σήμερα κατάφερε να πάρει την 9η νίκη ,να παραμείνει αήττητη και να  κάνει όνειρα

Οι «γαλάζιοι» ανέβηκαν στους 29 βαθμούς και περιμένουν απώλειες από τις ομάδες που ακολουθούν ούτως ώστε να αυξηθεί η διαφορά. Η Ανόρθωση ηττήθηκε για πέμπτη φορά στον φετινό μαραθώνιο και έμεινε στους 14 βαθμούς. Η “Κυρία” είναι στο -15 (!) από την κορυφή.Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Πάφος FC νίκησε την ομάδα της Αμμοχώστου.

Α’ Ημίχρονο

Η Πάφος μπήκε πιο ορεξάτα και είχε τον έλεγχο της μπάλας. Η Ανόρθωση δυσκολευόταν να παίξει ορθόδοξα καθώς οι γηπεδούχοι ασκούσαν ασφυκτικό πρέσινγκ.

Το σκηνικό άλλαξε περίπου λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Μπεργκ συνέχισε να κρατά περισσότερο την μπάλα ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Λόρια. Στον αντίποδα, η «Κυρία» γινόταν πολύ πιο επικίνδυνη κυρίως στην κόντρα.

Στο 24’ η Ανόρθωση έχασε τεράστια, διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά ο Νινγκά σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ουαρίς το σουτ του οποίου έκοψε πάνω στη γραμμή με υπερπροσπάθεια ο Κβίντα. Αμέσως μετά ο Άντος είπε «όχι» στον Σάμπο ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την μπάλα αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της «Κυρίας». Η ομάδα του Μουνιόθ απείλησε στο 33’ με μακρινό σουτ του Γουαρίς αλλά ο Άντος μάζεψε σταθερά.Ακολούθησε μια εξαιρετική ασίστ του Ιωάννου στον Νινγκά αλλά μπροστά στην εστία από θέση βολής δεν έκανε καλό κοντρόλ ούτε πλασέ ,ούτε σουτ επιβεβαιώνοντας το πρόλημα ότι δεν έχει καλές σχέσεις μ ετο σκοράρισμα.

Στη συνέχεια η Πάφος ανέβασε στροφές και είχε δύο δοκάρια. Στο 38’ ο Μπεσάρτ με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να σταματά στην αριστερή κάθετη δοκό του Λόρια. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπάιριτς έκανε την προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ και αυτή τη φορά το οριζόντιο δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του Γεωργιανού κίπερ. Η Πάφοε ζήτησε πε΄ναλτι στην φάση για τράβηγμα του Κορρέα στον Μπάιριτς όμως δεν θεωρήθηκε παράβαση.

Το γκολ τελικά ήρθε στο 45+1’ από τον Ναμ. Ο Ικόκο έκανε το σουτ, ο Λόρια απέκρουσε ασταθώς και ο μέσος της Πάφου σκόραρε σε κενό τέρμα.

Β΄ ημίχρονο

Το δευτερο μέρος ξεκίνησε με την Πάφο και πάλι στο προσκήνιο. Το σύνολο του Μπεργκ έβαλε πίεση ενώ η Ανόρθωση δυσκολευόταν να βγάλει αντίδραση. Η Πάφος είχε τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες με Μπεσάρτ κυρίως, τον οποίο σταμάτησε ο Λόρια.

Η ομάδα του Μουνιόθ ήταν λες και δεν μπήκε στο δεύτερο μέρος. Ο Ισπανός τεχνικός προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του (απέσυρε τους δύο επιθετικούς Νινγκά, Γουαρίς) ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Χρυσοστόμου, Φερέιρα και Λάζαρο.Ισοζύγισε το παιχνίδι ωστόσο επιθετικά η «Κυρία» παρέμεινε ακίνδυνη.

Στο 71’ ο Ντράγκομιρ έκανε την μπαλιά και ο Τάνκοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το σκηνικό δεν άλλαξε με την Πάφο να διαχειρίζεται άψογα το προβάδισμα της και παράλληλα να είναι πιο επικίνδυνη από την αντίπαλο της.

ΠΑΦΟΣ FC: Άντος, Ικόκο, Ζουνίνιο, Μπάιριτς, Κβίντα, Χότσκο, Ντράγκομιρ, Ναμ (70′ Βαλακάρι), Τάνκοβιτς, Σεμέδο, Αμπντουραχίμι (78′ Αλ Γκαντιούι).
Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Παλάσιος, Αλ Γκαντιούι, Δημητρίου, Χέσταντ, Μιχαήλ, Βαλακάρι, Ζοάο Πέδρο, Ταβάρες, Ρόκχα. 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Χαρογιάν (84′ Παρούτης), Μπαϊσίνιο, Κορρέα, Κίκο, Αντωνίου, Σάμπο, Πάντσεον (68′ Χριστοδουλόπουλος), Ιωάννου (84′ Χριστοφή), Γουαρίς (59′ Χρυσοστόμου), Νινγκά (59′ Φερέιρα).
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης, Κορέια, Χριστοδουλόπουλος, Φερέιρα, Παρούτης, Κωνσταντίνου, Χριστοφή, Χρυσοστόμου. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χότσκο / Χαρογιάν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:ΣΚΟΡΕΡ: 45+1′ Ναμ
ΘΕΑΤΕΣ: 4506 εισιτήρια
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης