5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Ο Άλτμαν λυτρωτής για την ΑΕΚ.Κέρδισε την ΑΕΛ στο ντέρμπι της ημέρας(1-0)

By on 13 Νοεμβρίου, 2022 0 2261 Views

Το γκολ του Όμρι Άλτμαν στο 65ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει στην ΑΕΚ Λάρνακας την Τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και την επιπλέον άνοδο στην βαθμολογία.

Η  ομάδα της Λάρνακας επικράτησε 1-0 της ΑΕΛ στο ντέρμπι της «Αρένας» και συνεχίζει να αναρριχιέται.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της, έκανε εξαιρετικό α’ ημίχρονο  όπου πέτυχε και γκολ που δεν μέτρησε με τον Λόπες, αλλά το γκολ του Άλτμαν στην επανάληψη μέτρησε κανονικά και οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο τσεπάκι.

Από την άλλη η ΑΕΛ το πάλεψε, είχε τις δικές τις προϋποθέσεις, φωνάζει και για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 80’ σε μαρκάρισμα του Μπάστο από τον Μιλίτσεβιτς αλλά δεν τα κατάφερε να φύγει με κέρδος από την «Αρένα».

Μετά από αυτή την νίκη η ΑΕΚ ανεβαίνει στους 22 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ έμεινε στους 14.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό ο Μούριελ απομάκρυνε σε κόρνερ μια εκτέλεση φάουλ του Γκιούρσκο από πλάγια θέση, ενώ 5 λεπτά μετά μια κεφαλιά του Λόπες δεν ανησύχησε τον Μούριελ. Μόλις στο 14ο λεπτό ο Κωνσταντίνος Φωτίου απέβαλε τον προπονητή της ΑΕΛ, Τσέντομιρ Γιανέφσκι απο τον πάγκο για διαμαρτυρίες.

Στο 24ο λεπτό ένα σουτ του Άλτμαν από απόσταση έφυγε έξω. Στο 34ο λεπτό ο Λόπες έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκιούρσκο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR. Στο 39΄ο Γκαρσία έκανε το πλασέ με το δεξί και έστειλε την μπάλα έξω, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τσιμπόλα έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με τον Πίριτς να μαζεύει εύκολα.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 59ο λεπτό ένα σουτ του Λέδες έφυγε έξω χωρίς να ανησυχήσει τον Μούριελ. Γενικά το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς φάσεις με τις δυο ομάδες να κλείνουν καλά τους χώρους. Στο 61΄ένα σουτ του Κάσα ήταν αρκετά άστοχο.

Στο 65ο λεπτό ο Άλτμαν έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, έκανε το σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα του Μούριελ για το 1-0!

Στην συνέχεια η ΑΕΛ προσπάθησε να κερδίσει κάποια μέτρα αλλά έλειπαν οι καλές φάσεις και από τις δυο πλευρές.

Στο 81ο λεπτό η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι για μια φάση με τον Μπάστο, αλλά ο Φωτίου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς, Λουίς Γκουστάβο, Λόπες (46′ Ρόμο), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς, Γκιούρτσο (90+2′ Χριστοφόρου), Άλτμαν (84′ Κάσας), Ασάντε (60′ Τρισκόφσκι).
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας,  Τρισκόφσκι, Ολατούντζι,  Ανδρέου.

ΑΕΛ: Μούριελ, Τεσέιρα, Μπάστο, Μεντόγεβιτς (72′ Ζτραβκόφσκι), Μπεραχίνο, Σάντος, Μακρής (54′ Κάσα), Κατσανίκλιτς, Τσιμπόλα, Νεοφύτου (87′ Φραντζής), Σις (72′ Παπαφώτης).
Στον πάγκο: Φερνάντες, Κυριάκου, Παντελή, Ανδρέου, Φιλίποβιτς, Πάβλοβιτς, Μπιλοβάρ, Κοντινέλα. 

ΣΚΟΡΕΡ: 65′ Άλτμαν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μεντόγεβιτς, Μπάστο

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.500

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης