7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Ευκαιρία να δούμε νέους παίκτες και να τεστάρουμε δυνάμεις

ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ:Ευκαιρία να δούμε νέους παίκτες και να τεστάρουμε δυνάμεις

By on 15 Νοεμβρίου, 2022 0 786 Views

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την  Βουλγαρία παρέθεσε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Τιμούρ Κετσπάγια.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Mετά τα επίσημα παιχνίδια, έχουμε δύο φιλικά παιχνίδια. Αρκετά ενδιαφέροντα, πρώτα με τη Βουλγαρία. Σίγουρα δεν είμαστε σε κατάσταση που θα θέλαμε, απουσιάζουν κάποιοι παίκτες για διάφορους λόγους αλλά έχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να φέρουμε άλλα παιδιά να τα δούμε στο παιχνίδι. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Αυτά τα παιχνίδια βοηθάνε να μάθουμε ακόμη πιο καλά την εθνική ομάδα, να μάθουμε τους παίκτες. Ελπίζω σε αυτή τη διοργάνωση που θα συμμετέχουμε να έχουμε επιτυχίες».

Τι θέλει να δει από τους παίκτες που θα αγωνιστούν: «Είναι φιλικά, έχουμε την ευχέρεια να φέρουμε κι άλλα παιδιά που δεν ήταν μαζί μας πριν. Σίγουρα όπως ξέρετε δεν έχουμε πολλές μέρες να δουλέψουμε την ομάδα, μαζευτήκαμε χθες, δεύτερη προπόνηση σήμερα για ένα παιχνίδι. Είναι ευκαιρία για εμάς να δούμε παίκτες, να τους δώσουμε την ευκαιρία και πράγματι είναι σημαντικό να δούμε όχι μόνο στο πρώτο παιχνίδι αλλά και στο δεύτερο που γίνεται γρήγορα, να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από τα προηγούμενα παιχνίδια που στο πρώτο παίξαμε καλά και στο δεύτερο χάσαμε με βαρύ σκορ. Δεν μας άξιζε το βαρύ σκορ αλλά έτσι είναι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ευθύνη των παικτών. Οι παίκτες δεν έχουν μάθει να παίζουν κάθε 3-4 μέρες αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πρέπει να συνηθίσουμε, να παίξουμε. Ελπίζω στα επίσημα παιχνίδια να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι».

Για τη Βουλγαρία: «Έχει παράδοση στο ποδόσφαιρο, πάντα είχε μεγάλους παίκτες, τώρα δεν έχει τα ονόματα αλλά είναι πολύ καλή ομάδα. Στην προηγούμενη διοργάνωση πήρε δεύτερη θέση. Την παίξαμε με τη Γεωργία, ήμασταν καλύτεροι αλλά χάσαμε. Τώρα ήταν πολύ δυνατή αλλά τερμάτισε τρίτη στα προκριματικά. Έχουν κι αυτοί αρκετούς νέους παίκτες στην ομάδα. Ελπίζουμε να κάνουμε καλό παιχνίδι και να ανταποκριθούμε».

Tι προσπαθεί να αλλάξει στην εθνική για να έχει διακρίσεις στο μέλλον: «Θα χρειαστούμε πολλά πράγματα να αλλάξουμε. Δεν είναι εύκολο να πετύχει μια χώρα όπως η Κύπρος να παίξει στα τελικά. Η UEFA προσπαθεί να βοηθήσει και μικρές ομάδες με το Nations League αλλά έτσι όπως είμαστε στον όμιλο μας, είναι δύσκολο, δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Αυτό που για μας έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι, δεν είναι εύκολο, έχουμε ομάδες καλύτερες από εμάς, ξέραμε από την αρχή ότι δεν θα είναι εύκολο. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σοβαροί και να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί

το ίδιο μήκος κύμματος ήταν και οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Λαϊφη.

“Έχουμε δύο φιλικά τεστ τις επόμενες ημέρες τα οποία θα μας βοηθήσουν να δούμε που βρισκόμαστε, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να χτίσουμε μια ομάδα που να μπορεί να είναι ανταγωνιστική για 90 λεπτά σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μαζί με τον προπονητή μας, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στους δύο αγώνες”.