20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024

Φιλική ήττα από την Βουλγαρία με 2-0

By on 16 Νοεμβρίου, 2022 0 766 Views

Η Εθνική ανδρών Κύπρου με αρκετά νέα πρόσωπα και χωρίς τους K.Aρτυματά ,Σωτηρίου,Τζωνή,Ρομπέρζ,Ν.Ιωάννου,Kατελάρη,Καρώ,έχασε απο την ανώτερη Βουλγαρία 2-0 στο πρώτο της φιλικό.Η Εθνική κστα διαστήματα είχε καλές στιγμές ιδιαίτερα από το 45’μέχρι το 65′ αλλά της έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.Έχασε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά για να διορθώσει αδυναμίες.Πάντως αγωνίστηκαν αρκετοί νέοι παίκτες σε ένα δυνατό και χρήσιμο τεστ.


Το σκορ άνοιξε
 για τους φιλοξενούμενους ο Ντεσπόντοφ  στο 24’ με ιδανικό πλασέ εντός περιοχής. Η Εθνική μας στη μοναδική φάση που βρήκε στα πρώτα 45 λεπτά μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά στο 33’ ο Χριστόφ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Πίττα.
Στο β’ μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε καλύτερο, ωστόσο, οι Βούλγαροι βρήκαν νέο γκολ, στην πρώτη του φάση αφού ο Κακουλλής ειχε χάσει ευκαιρία για το 1-1.Συγκεκριμένα, στο 71’ ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα, ο Ντέλεφ υποδέχθηκε άψογα την μπάλα και με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 2-0.
Παρά τις όποιες προσπάθειες των δύο ομάδων για κάποιο τέρμα αυτό δεν ήρθε ποτέ και η Εθνική Κύπρου ηττήθηκε με 2-0 από την αντίστοιχη της Βουλγαρίας και να «φωνάζει» πως πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά για να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο.
Με 10 ολοκλήρωσαν το φιλικό οι φιλοξενούμενοι αφού ο Κράστεφ αποχώρησε τραυματίας.

Κύπρος (Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου (46′ Αντωνίου), Σιέλης, Λαΐφης, Αντωνιάδης (46΄Γουίλερ), Γκόγκιτς, Κυριάκου (46′ Ντ. Σπόλιαριτς), Κάστανος, Λοΐζου (46′ Ιωάννου), Πίττας (78′ Εφραίμ), Κακουλλής (65′ Χριστοφή). 
Στον πάγκο: Δημητρίου, Σωφρονίου, Μάμας, Οικονομίδης, Μ. Σπόλιαριτς, Παναγιώτου, Κορρέα, Ιωάννου, Χαραλάμπους.

Βουλγαρία (Κρστάγιτς): Ναούμοφ, Στογιάνοφ (62′ Βελκόφσκι), Χριστόφ, Ντ. Κράστεφ, Νεντιάλκοφ (69′ Άντοφ), Ν. Ίλιεφ (46′ Καραμπέλιοφ), Ι. Ίλεφ (82′ Ρούσεφ), Πετκόφ (62′ Τουρίτσοφ), Γκρούεφ (46′ Φ. Κράστεφ), Ντέλεφ, Ντεσπόντοφ.
Στον πάγκο: Ντουλγκέροφ, Βούτσοφ, Γκαλάμποφ, Κιρίλοφ, Σόποφ, Πετρόφ, Σταμάτοφ.

ΣΚΟΡΕΡ: Nτεσπόντοφ (24′), Ντέλεφ (71′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σιέλης / Καραμπέλιοφ, Βελκόφσκι.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.000.

Διαιτητής: Trustin Farrugia Cann (Μάλτα)
Βοηθοί: Edward Spiteri, Luke Portelli (Μάλτα)
Τέταρτος Κωνσταντίνος Φωτίου (Κύπρος)