18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Νίκη στο Ισραήλ 3-2 με ελπιδoφόρα εμφάνιση για την Εθνική μας

By on 20 Νοεμβρίου, 2022 0 2205 Views

Διπλή αντίδραση μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση απέναντι στη Βουλγαρία, έβγαλε η Εθνική Κύπρου που κέρδισε την αντίστοιχη του Ισραήλ με 3-2, χάρη στα τέρματα των Χαραλάμπους, Πίττα και Ιωάννου σε -επίσης- φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στη γειτονική χώρα. Η Εθνική μας που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και είχε αρκετές ευκαιρίες για γκολ πέραν από τ ατρια που ππέτυχε,προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο , ισοφαρίστηκε σε δυο λπετά , αλλά με ψυχικά αποθέματα και σωστές αλλαγέςκατάφερε να σκοράρει με τον Ιωάννου με εκπληκτικο σουτ τρ[πιτο γκολ και να πάρει τη νίκη. Αποχώρησε τραυματίας ο Ματίας Σπόλιαριτς λίγο μνετά την έισοδο του στον αγώνα και την πάσα που έδωσε στον Ιωάννου για το 3-2..

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη επίσκεψη της στα αντίπαλα καρέ και να φέρει τα δεδομένα με το μέρος της. Στο 2’ ο Μηνάς Αντωνίου έκανε τη συρτή μπαλιά στην καρδιά της άμυνας και ο Χάμπος με τακουνάκι, άλλαξε ελαφρώς την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίκτυα για το 0-1.

Η ψυχολογία έπαιξε σημαντικό ρόλο κάτι που φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Η Κύπρος απείλησε στο 4’ με σουτ του Κάστανου, το οποίο αποκρούστηκε δύσκολα σε κόρνερ από τον Πέρετζ, ενώ στο 14’ ο Πίττας από εξαιρετική θέση έκανε την κεφαλιά και την έστειλε λίγο έξω.

Τα προειδοποιητικά μηνύματα δεν λήφθηκαν υπόψη από τους Ισραηλινούς και στο 24’ έγινε το 0-2. Ο Πίττας βρέθηκε απέναντι από τον Πέρετζ από πάσα του Χάμπου Κυριάκου και με εξαιρετικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του και ακολούθως στα δίκτυα.

Στο 33’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές η κατάληξη ήταν διαφορετική. Ο τερματοφύλακας του Ισραήλ νίκησε στο τετ α τετ τον επιθετικό του Απόλλων και δεν επέτρεψε να διευρυνθεί το προβάδισμα της Εθνικής μας.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίρονο. Στην πρώτη καλή τους ευκαιρία στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο το μακρινό σουτ του Γκλουχ σταμάτησε στο δοκάρι του Δημητρίου (49’).

Το Ισραήλ ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και κατά διαστήματα ασκούσε πίεση στην Εθνική μας. Στο 66’ ο Γκλουχ με ωραία κίνηση έφερε την μπάλα στο αριστερό του πόδι και σούταρε για το 1-2. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και συνέλθουν οι διεθνείς μας ήρθε η ισοφάριση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (67’) ο Μαριμπό ισοφάρισε για το 2-2 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αλλά με τα δεδομένα εις βάρος μας.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια προχώρησε σε αλλαγές προκειμένου να φρεσκάρει την ομάδα που έδειχνε ανύμπορη να ακολουθήσει το ρυθμό του αντιπάλου. Και τα κατάφερε αφού σε δυο περιπτώσεις ο Χαραλάμπους απείλησε, όμως, βρήκε σε ετοιμότητα τον Πέρετζ.

Η μια από τις αλλαγές του ομοσπονδιακού προπονητή μας, το δικαίωσε στο 81’. Ο Μιχάλης Ιωάννου λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, πήρ επάσα από τον Μ.Σπόλιαριτς,εξαπέλυσε ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 2-3.

Είχε άλλη μια ευκαιρία η Εθνική μας στο 88΄σε αντεπίθεση με τον Αντωνίου αλλά αμυντικλός πρόλαβε και απεσώβησε τον κίνδυνο

Στο 88’ ο Δημητρίου φώναξε «όχι» στον Σαφούρι και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το μακρινό δυνατό σουτ του Ισραηλινού.

Σκόρερ: Γκλουχ 66′, Μπαριμπό 67′ / Xαραλάμπους 2′, Πίττας 24′, Ιωάννου 82′

ΙΣΡΑΗΛ: Πέρετζ, Σλόμο, Γκόλντμπεργκ (71′ Σαρντάλ), Λέιντνερ (56′ Γκρέκχιν), Ντάσα (46′ Λαβί/64′ Σαφούρι)), Νάτσο (46′ Μπαρίμπο), Γκλουκχ, Ντ.Πέρετζ, Σβίρο, Γιεχέζκελ, Άλτμαν (46′ Καναάν).
Στον πάγκο: Γιαράφι, Ο.Γκλέιζερ, Ντ.Γκλέιζερ, Σαφούρι, Μπαρίμπο, Λαβί, Κανιχόφσκι, Σαρντάλ, Καναάν, Νταβίντ, Κάρζεβ, Γκρέχκιν.
ΚΥΠΡΟΣ: Δημητρίου, Αντωνιάδης, Γκόγκιτς, Ανδρέου, Αντωνίου, Γουΐλερ (88′ Οικονομίδης), Ντανίλο (76′ Μάμας), Χ.Κυριάκου (73′ Ιωάννου), Κάστανος (76′ Μ.Σπόλιαριτς /88′ Παναγιώτου), Χαραλάμπους, Πίττας (73′ Χριστοφή).
Στον πάγκο: Παναγή, Σοφρωνίου, Μάμας, Οικονομίδης, Εφραίμ, Χριστοφή, Μ.Σπόλιαριτς, Κακουλλής, Παναγιώτου, Κορρέα, Λοΐζου, Ιωάννου, Σιέλης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Arda Kardeşler TUR
ΒΟΗΘΟΙ: Abdulkadir Bitigen (TUR), Kerem Ersoy (TUR)
4ΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ibrahim Çaglar Uyarcan TUR