2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Η FIFA απαγόρευσε στον Κέιν να φορέσει το περιβραχιόνιο στήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Η FIFA απαγόρευσε στον Κέιν να φορέσει το περιβραχιόνιο στήριξης στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

By on 21 Νοεμβρίου, 2022 0 604 Views

Σύμφωνα με την Telegraph η FIFA ενημέρωσε την FA πως απαγορεύει στην Αγγλία να χρησιμοποιήσει το περιβραχιόνιο αλληλεγγύης στα περιθωριοποιημένα άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο Χάρι Κέιν επέμενε πως στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αγγλίας θα φορέσει το περιβραχιόνιο με το μήνυμα One Love και τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε καρδιά ως ένδειξη στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και των περιθωριοποιημένων ανθρώπων γενικότερα.

Ωστόσο, σύμφωνα αυτό απαγορεύτηκε. Συγκεκριμένα, η FIFA ενημέρωσε τους ανθρώπους της αγγλικής Ομοσπονδίας πως δεν έχει δοθεί έγκριση για την αλλαγή στον εξοπλισμό, σε αυτή την περίπτωση στο περιβραχιόνιο που φοράει ο αρχηγός. Έτσι, αν αποφασίσει ο Κέιν να φορέσει το περιβραχιόνιο θα τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.

Το αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει πως δόθηκαν από την FIFA εναλλακτικά περιβραχιόνια με μηνύματα και καρδιά παρόμοια με αυτή του One Love. Ωστόσο η “έκδοση” με το ουράνιο τόξο που αντιπροσωπεύει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν συμπεριλαμβάνεται.

Θυμίζουμε πως και άλλοι αρχηγοί ομάδων, όπως ο Βίρχιλ Φαν Ντάικ, είχαν αποφασίσει να φορέσουν το εν λόγω περιβραχιόνιο. Η FIFA δεν έχει απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ζήτημα.