17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Οι Ιάπωνες φίλαθλοι έμειναν να καθαρίσουν τις εξέδρες μετά το Κατάρ-Εκουαδόρ

Οι Ιάπωνες φίλαθλοι έμειναν να καθαρίσουν τις εξέδρες μετά το Κατάρ-Εκουαδόρ

By on 22 Νοεμβρίου, 2022 0 783 Views

Το δικό τους χρώμα και τη δική τους παράδοση συντήρησαν με το… καλησπέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι φίλαθλοι από την Ιαπωνία, οι οποίοι όπως και στο προηγούμενο Μουντιάλ, έμειναν στο γήπεδο μετά το Κατάρ-Εκουαδόρ για να μαζέψουν τα σκουπίδια.

Είναι αυτό που ορίζει η παράδοση και ο πολιτισμός τους και δεν λογαριάζει κίνητρα. Δεν έχει σημασία αν η ομάδα τους νίκησε ή έχασε, αν προκρίθηκε ή αποκλείστηκε, ούτε καλά-καλά αν έπαιζε στον αγώνα. Οι Ιάπωνες φίλαθλοι βάζουν πάνω από όλα την τάξη και τον σεβασμό προς το περιβάλλον τους και συνέχισαν αυτό για το οποίο έγιναν viral στο Μουντιάλ του 2018, να καθαρίζουν, δηλαδή, τις εξέδρες μετά το παιχνίδι.

Αυτή τη φορά, ήταν το ματς της πρεμιέρας ανάμεσα σε Κατάρ και Εκουαδόρ, στο οποίο μια μερίδα Ιαπώνων φιλάθλων παρακολούθησε από κοντά άσχετα αν οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται στον όμιλό τους (η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει Ισπανία, Γερμανία και Κόστα Ρίκα στον 5ο όμιλο). Μετά την ολοκλήρωση του ματς, έβγαλαν τις σακούλες τους και άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια που άφησαν οι παρευρισκόμενοι κατά μήκος της εξέδρας. Γεγονός που προξένησε την περιέργεια ενός οπαδού από το Κατάρ, ο οποίος συνομίλησε μαζί τους και ανέβασε βίντεο στα social media το οποίο τους δείχνει στο καθήκον.

«Εμείς οι Ιάπωνες δεν αφήνουμε ποτέ σκουπίδια πίσω μας. Σεβόμαστε το μέρος. Δεν το κάνουμε για τις κάμερες», δήλωσαν δύο εξ αυτών στην κάμερα.