18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μουντιάλ 2022, Ισπανία – Κόστα Ρϊκα 7-0: Ισοπεδωτικοί στην πρεμιέρα τους οι Φούρια Ρόχα

Μουντιάλ 2022, Ισπανία – Κόστα Ρϊκα 7-0: Ισοπεδωτικοί στην πρεμιέρα τους οι Φούρια Ρόχα

By on 23 Νοεμβρίου, 2022 0 392 Views

Μουντιάλ 2022, Ισπανία - Κόστα Ρϊκα 7-0: Ισοπεδωτικοί στην πρεμιέρα τους οι Φούρια Ρόχα

Η ασταμάτητη Ισπανία έστειλε μήνυμα… πρωτιάς στον 5ο όμιλο από το πρώτο της ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς συνέτριψε με 7-0 την ανήμπορη να αντιδράσει Κόστα Ρίκα. Επτά γκολ σε ισάριθμες τελικές στον στόχο για τους Φούρια Ρόχα που είχαν πάνω από 80% ποσοστή κατοχής.

Φανταστική Ισπανία! Οι Φούρια Ρόχα ξεκίνησε… δυνατά τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και… διέλυσε την αδύναμη Κόστα Ρίκα με 7-0. Κυριαρχική εμφάνιση από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία έπαιζε «μόνη» της, έχοντας πάνω από 80% ποσοστή κατοχής, ενώ ήταν άκρως αποτελεσματική, έχοντας επτά γκολ σε ισάριθμες τελικής προς την εστία του Κέιλορ Ναβάς.

Οι Ντάνι Όλμο, Μάρκο Ασένσιο και Φεράν Τόρες, οι τρεις επιθετικοί της δηλαδή, μαζί με τον 18χρονο Γκάβι και δύο αλλαγές, τους Κάρλος Σολέρ και Άλβαρο Μοράτα, ισοπέδωσαν τον Κέιλορ Νάβας που έκανε ντεμπούτο τη φετινή σεζόν και διασφάλισαν ένα άνετο απόγευμα στην Ντόχα.

Με τη νίκη αυτή οι “ρόχας” ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, πριν αντιμετωπίσουν την… ουραγό Γερμανία στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής την προσεχή Κυριακή (21:00), την ώρα που η Κόστα Ρίκα θα αγωνιστεί με την Ιαπωνία την ίδια μέρα (12:00).

Ο Λουίς Ενρίκε παρέταξε ένα 4-3-3 βασισμένο στο κέντρο της Μπαρτσελόνα με Σέρχιο Μπουσκέτς και τους έφηβους Πέδρι και Γκάβι και την επιθετική τριπλέτα που θα καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια στην εθνική ομάδα. Η Κόστα Ρίκα είχε τον Τζόελ Κάμπελ μπροστά που στα 30 του έμοιαζε μόνος και αποδείχθηκε και στην πράξη, αφού ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να απειλήσει.

Οι Ισπανοί βρήκαν γρήγορο γκολ μόλις στο 11′, όταν ο Γκάβι με κάθετη πάσα έβγαλε τον Ντάνι Όλμο σε θέση βολής και ο μεσοεπιθετικός της Λειψίας πλάσαρε εύστοχα. Μετά από δέκα λεπτά ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Μάρκο Ασένσιο με πλασέ στην κίνηση διπλασίασε το προβάδισμα για την ομάδα του. Στο 30′ ο ακραίος μπακ της Μπαρτσελόνα πάτησε περιοχή, ανατράπηκε και ο Φεράν Τόρες με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Λουίς Σουάρες αντικατέστησε τον δεξιό μπακ του στην ανάπαυλα, όμως η Ισπανία άρχισε να επιτίθεται και από την άλλη πλευρά και τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια. Στο 54′ ο Τόρες εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Κόστα Ρίκα κι έκανε το 4-0 και κάπου εκεί άρχισαν οι αλλαγές και για τον Λουίς Ενρίκε.

Το επόμενο γκολ προήλθε από βασικό παίκτη πάντως, με τον Γκάβι να πιάνει φανταστικό βολέ με το εξωτερικό στο 74′ και να γίνεται εκείνος πλέον ο νεαρότερος σκόρερ της Ισπανίας στο Μουντιάλ (σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών), αλλά και ο τρίτος νεαρότερος στην ιστορία της διοργάνωση, πίσω από τον Πελέ και τον Μανουέλ Ρόσας!

Η επίδειξη δύναμης της “ρόχας” ολοκληρώθηκε με γκολ από δύο αλλαγές, τους Κάρλος Σολέρ και Άλβαρο Μοράτα, με κατοχή άνω του 80% και κυρίως χωρίς να επιτρέψει ούτε μία τελική στην Κόστα Ρίκα!

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64′ Μπαλντέ), Γκάβι, Μπουσκέτς (64′ Κόκε), Πέδρι (57′ Σολέρ), Τόρες (57′ Μοράτα), Ασένσιο (69 Γουίλιαμς), Όλμο

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Μαρτίνεθ (46′ Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82′ Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (72′ Αγκιλέρα), Τεχέδα, Μπένετ (61′ Ρουίθ), Κοντρέρας (61′ Ζαμόρα)