3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μουντιάλ 2022, 5ος όμιλος: Τα σενάρια μετά την ισοπαλία μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας

Μουντιάλ 2022, 5ος όμιλος: Τα σενάρια μετά την ισοπαλία μεταξύ Ισπανίας και Γερμανίας

By on 27 Νοεμβρίου, 2022 0 549 Views

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά τη νίκη της Ισπανίας με τη Γερμανία με 1-1. Η Μανσάφτ πήρε τον πρώτο βαθμό και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης.

Ισπανία και Γερμανία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η “ρόχα” έχει τέσσερις βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση, ενώ η Μανσάφτ πήρε τον πρώτο βαθμό

Νωρίτερα η Κόστα Ρίκα επικράτησε της Ιαπωνίας 1-0 και έβαλε φωτιά στον πέμπτο όμιλο, κάνοντας η ίδια βήμα για να διεκδικήσει τη θέση στα νοκ-άουτ στην τρίτη αγωνιστική.

Με αυτό τον όμιλο η υπόθεση πρόκριση έμεινε ανοικτή για όλες τις ομάδες.

Κάθε ομάδα έχει σε απόλυτο ή έστω σε μεγάλο βαθμό την τύχη στα χέρια της, όμως τα πάντα είναι πιθανά, όπως έχει δείξει η πρεμιέρα του συγκεκριμένου “ομίλου του θανάτου”.

Η Ισπανία αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά, όμως υπάρχει τρόπος να αποκλειστεί. Η Γερμανία χρειάζεται νίκη, αλλά δεν της φτάνει αυτή, ενώ Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα θα διεκδικήσουν κι αυτές την πρόκριση επί ίσοις όροις.

Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής του ομίλου θα αντιμετωπίσει το 2ο του 6ου ομίλου και ο 2ος του ομίλου θα αντιμετωπίσει το νικητή του 6ου ομίλου, όπου βρίσκονται Βέλγιο, Μαρόκο και Κροατία (ο Καναδάς έχει αποκλειστεί).

Τα σενάρια πρόκρισης

  • Για να προκριθεί η Ισπανία

Ένας βαθμός κόντρα στην Ιαπωνία είναι αρκετός. Εναλλακτικά, αν ηττηθεί κι η Κόστα Ρίκα αναδειχθεί ισόπαλη με τη Γερμανία, τότε προκρίνεται ως 2η στον όμιλο. Αν επικρατήσει η Γερμανία, τότε θα ελπίζει η ομάδα του Χάνσι Φλικ να μην καλύψει τη διαφορά τερμάτων (8 γκολ) που αυτήν τη στιγμή υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να ευνοηθεί στην ισοβαθμία. Αν η ήττα της Ισπανίας συνδυαστεί με νίκη της Κόστα Ρίκα, τότε οι Ισπανοί αποκλείονται.

  • Για να προκριθεί η Ιαπωνία

Η νίκη κόντρα στην Ισπανία θα είναι αρκετή. Σε περίπτωση ισοπαλίας, αν Κόστα Ρίκα και Γερμανία αναδειχθούν επίσης ισόπαλες, τότε προκρίνεται. Αν η Ιαπωνία αναδειχθεί ισόπαλη και η Γερμανία νικήσει την Κόστα Ρίκα με ένα γκολ διαφορά, τότε θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση στον όμιλο μεταξύ Ιαπωνίας και Γερμανίας (αυτήν τη στιγμή έχουν πετύχει από δύο γκολ). Αν έχουν πετύχει τα ίδια γκολ, τότε προκρίνεται η Ιαπωνία. Σε οποιαδήποτε άλλη νίκη της Γερμανίας ή σε νίκη της Κόστα Ρίκα, ο βαθμός δεν αρκεί στην Ιαπωνία. Αν ηττηθεί δε, θα αποκλειστεί.

  • Για να προκριθεί η Κόστα Ρίκα

Μία νίκη επί της Γερμανίας θα είναι αρκετή, όσο και δύσκολη. Σε περίπτωση ισοπαλίας, χρειάζεται νίκη της Ισπανίας επί της Ιαπωνίας, ώστε να περάσει τους Ασιάτες. Θα αποκλειστεί σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα.

  • Για να προκριθεί η Γερμανία

Η νίκη επί της Κόστα Ρίκα είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που την κρατάει ζωντανή, ωστόσο χρειάζεται και κατάλληλο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ιαπωνία. Αν νικήσει η Ισπανία, οι Γερμανοί προσπερνούν την Ιαπωνία. Αν έρθει ισόπαλο το παιχνίδι στην Αλ Ραγιάν, η Γερμανία θέλει νίκη με διαφορά δύο γκολ και πάνω ή με ένα γκολ, αλλά να ολοκληρώσει τον όμιλο με καλύτερη επίθεση από την Ιαπωνία (με ίδια επίθεση προκρίνονται οι Ιάπωνες λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι). Αν η Ιαπωνία επικρατήσει των Ισπανών, τότε η Γερμανία θέλει νίκη και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων που έχει με την Ισπανία (8 γκολ αυτήν τη στιγμή).

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα 0-1
  • Ισπανία – Γερμανία 1-1

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

  1. Πόντοι σε όλους τους αγώνες
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)
  8. Κλήρωση

3η αγωνιστική

  • 01/12, 21:00 Ιαπωνία – Ισπανία,
  • 01/12, 21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία