4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Πάφος έΧασε βαθμούς από εκει που δεν περίμενε!(1-1 με τον Ολυμπιακό)

Η Πάφος έΧασε βαθμούς από εκει που δεν περίμενε!(1-1 με τον Ολυμπιακό)

By on 3 Δεκεμβρίου, 2022 0 395 Views

Απρόσμενες απώλειες για την Πάφος FC.
Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό στο «Στέλιος Κυριακίδης», την ίδια ώρα το ΑΠΟΕΛ  έφευγε με διπλό από το «Αμμόχωστος» και η διαφορά από τους γαλαζοκίτρινους μειώθηκε στον έναν βαθμό.
Όλα κρίθηκαν μέσα σε ένα τρίλεπτο στην Πάφο.
Ο Ολυμπθακός σόκαρε τους γηπεδούχους με γκολ του Ψύχα στο 58ο λεπτό μετά από ολέθριο λάθος του Ζουνίνιο, ενώ στο 61’ έγινε το ίδιο στην αντίθετη μεριά με τον Γκεριέ να βγάζει μόνο τον Ζάιρο ο οποίος πέρασε και τον Μολ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Για να μείνει το 1-1 έπρεπε ο Μολ να αποκρούσει μια κεφαλιά του Κβίντα στο 80’ και ένα σουτ του Βαλακάρι στο 84’, ενώ η κεφαλιά του Φινλσανδού στο 90’ έφυγε ελάχιστα έξω.

Με σαφή διάθεση να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα έκανε την ζωή της πιο εύκολη ξεκίνησε τον αγώνα η Πάφος που έκλεισε από τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Η πρώτη καλή στιγμή για τη Πάφο ήρθε στο 7ο λεπτό, όταν ο Τάνκοβιτς με απευθείας εκτέλεση κόρνερ ανάγκασε τον Μολ να διώξει σε κόρνερ. 

Στο 11ο λεπτό ο Σεμέδο με σουτ μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού υποχρέωσε τον Μολ σε νέα απόκρουση, ενώ στο 13ο λεπτό ο Τάνκοβιτς απείλησε εκ νέου την εστία του Ολυμπιακού, το σουτ του όμως έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Μολ.  

Στο 21ο λεπτό η Πάφος κατάφερε να σκοράρει με τον Ζάιρο, το γκολ όμως ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR, για όφσαιντ στον Τάνκοβιτς που έδωσε την πάσα στον Ζάιρο(σωστά ακυρώθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό και τις αναλύσεις παρόμοιων φάσεων σε άλλα φετινά παιχνίδια). Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0. 

Β μέρος 

Παρόμοιο το σκηνικό και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τη Πάφο να ήταν η ομάδα που έψαχνε τον τρόπο για να βρει το γκολ, χωρίς όμως να φτιάχνει ξεκάθαρες ευκαιρίες.  

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό. Ο Ζουνίνιο έκανε ένα τραγικό λάθος, αφού στην προσπάθεια του να γυρίσει στον Άντος την μπάλα, έβγαλε μόνο τον Ψύχα και ο Κύπριος μεσοεπιθετικός στο τετ α τετ δεν λάθεψε για να γράψει το 1-0. 

Η χαρα για τον Ολυμπιακό δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 61ο λεπτό, σε μια πανομοιότυπη φάση η Πάφος έφερε το ματς στα ίσα. Ο Γκεριέ έκανε το λάθος γύρισμα βγάζοντας τον Ζάιρο μόνο και ο επιθετικός της Πάφου, αφού ντρίμπλαρε και τον Μολ έφερε το ματς στα ίσα. 

Η Πάφος άγγιξε την ανατροπή στο 79ο λεπτό, με τον Κβίντα να παίρνει την κεφαλιά από πολύ καλή θέση εντός της περιοχής του Ολυμπιακού, όμως ο Μολ έσωσε πάνω στην γραμμή, σε μια φάση που υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς της Πάφου ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή, όμως το VAR που έλεγξε την φάση δεν άλλαξε την απόφαση του διαιτητή. 

Στο 84ο λεπτό, ο Κβίντα απείλησε ξανά την εστία του Ολυμπιακού, με ένα μακρινό σουτ, ο Μολ όμως έδιωξε σε κόρνερ. 

Στο 89ο λεπτό ο Βαλακάρι έπιασε την κεφαλιά, όμως έστειλε την μπάλα αρκετά δίπλα από το δοκάρι του Μολ.

ΠΑΦΟΣ FC: Αντός, Κβίντα, Μπάιριτς, Ικόκο, Ζουνίνιο, Κανέ, Ντράγκομιρ, Αμπντουραχίμι, Σεμέδο, Τάνκοβιτς, Ζάιρο (73′ Βαλακάρι)
Στον πάγκο: Οιέρ, Παλάσιος, Χαραμπάτζε, Χότσκο, Δημητρίου, Χέσταντ, Μιχαήλ,  Ταβάρες, Πελάζιο, Ζοάο Πέδρο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Λιασίδης, Μουκτάρης, Γκεριέ, Δόσης, Ψύχας (65′ Χριστοδούλου), Κορομά, Νάνι, Πεχλιβάνης, Ιωάννου, Μπάρντι
Στον πάγκο: Τσαρλς, Πισήας, Ντεσιρέ, , Σλόγκαρ, Χέντρικς, Αντωνίου, Ζευκή, Χατζημιτσής.

ΣΚΟΡΕΡ: 61′ Ζάιρο/58′ Ψύχας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κβίντα/Ψύχας (3η), Κορόμα

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 4.500

Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος