19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Μουντιάλ 2022, Ρεγκραγκί: “Είναι αδύνατο η Μπαρτσελόνα και η Σίτι να προσλάβουν Άραβα προπονητή, λες και δεν αξίζουμε”

Μουντιάλ 2022, Ρεγκραγκί: “Είναι αδύνατο η Μπαρτσελόνα και η Σίτι να προσλάβουν Άραβα προπονητή, λες και δεν αξίζουμε”

By on 9 Δεκεμβρίου, 2022 0 699 Views

Ο προπονητής του Μαρόκο, Γουαλίντ Ρεγκραγκί, ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν βλέπουμε Άραβες προπονητές να κοουτσάρουν μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη.

Το Mαρόκο γράφει ιστορία, καθώς το Σάββατο (9/12, 17:00, ΡΙΚ 2) αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης, ο προπονητής των Βορειοαφρικανών, Γουαλίντ Ρεγκραγκί, ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν υπάρχουν Άραβες προπονητές σε μεγάλες ομάδες.

“Αυτό το ερώτημα πρέπει να κάνετε στα ευρωπαϊκά κλαμπς. Γιατί δεν προσλαμβάνουν Άραβες προπονητές; Ίσως είναι ένα πολιτιστικό ερώτημα.

Σήμερα θεωρώ πως είναι αδύνατο η Μάντσεστερ Σίτι ή η Μπαρτσελόνα να πρσλάβουν έναν Άραβα προπονητή, δεν μας σκέφτονται καν, σαν να μην αξίζουμε ή να είμαστε ανίκανοι για ένα τέτοιο εγχείρημα” ανέφερε.

Στην συνέχεια τόνισε: “Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές στην ιστορία που κάνουν τους ανθρώπους να αλλάξουν τα μυαλά τους. Εναπόκειται σε εμάς ως Αφρικανοί και Άραβες να αλλάξουμε την ιστορία.

Δεν έχει να κάνει με την εμπειρία, αλλά τις ικανότητες. Δεν έχει σημασία το background σου, θρησκευτικά και πολιτιστικά. Έχει να κάνει με την ικανότητα. Εάν δεν αξίζεις και δεν έχεις τις ικανότητες, μπορείς να φύγεις”.