3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Λυτρωτής ο Ντγκινί!Ο Απόλλωνας πέρασε δύσκολα από το Παραλίμνι

Λυτρωτής ο Ντγκινί!Ο Απόλλωνας πέρασε δύσκολα από το Παραλίμνι

By on 10 Δεκεμβρίου, 2022 0 6627 Views

Ο Απόλλωνας μπορεί να μην ενθουσίασε αλλά πήρε την ουσία κόντρα στην ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου» για την 14η αγωνιστική! Οι γαλάζιοι επέστρεψαν στις νίκες χάρη σε γκολ του Ντιγκινί στο 49’. Σ’ εκείνο το λεπτό ο Β. Γιοβάνοβιτς έκανε τη σέντρα και ο Γάλλος με κοντινή κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-0.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και μόλις στο 6΄, ο Μέιρα έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στο Ρομπέρζ και να… φεύγει μόλις δίπλα από το δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «βυσσινί» είχαν ακόμα μία πολύ καλή στιγμή, αφού το πλασέ του Κωνσταντίνου απέκρουσε ο Γιοβάνοβιτς.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Απόλλωνα για να έχει μία καλή στιγμή, με το σουτ του Αλεσάμι να φεύγει έξω στο 25΄.

Από εκεί και πέρα και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, η ομάδα του Σατσιά ήταν αυτή που έφτιαχνε φάσεις, χωρίς όμως να είναι εύστοχη.

Στο 29΄ το σουτ του Γεβρέμοβιτς ήταν άστοχο, ενώ στο 45΄ το σουτ του Ντιαβαρά δεν δυσκόλεψε τον Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς.

Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, με την ΕΝΠ να έχει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες και τους «κυανόλευκους» τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (74% αντί 26%) της αντιπάλου του, που όμως ήταν ανούσια.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα κι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 49΄. Μετά από μία φάση διαρκείας και απομάκρυνση της μπάλας προ της γραμμής τέρματος της ΕΝΠ, έγινε η σέντρα από το Βούκασιν Γιοβάνοβιτς και ο Ντιγκινί με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Απόλλωνα.

Αυτό το γκολ βοήθησε την ομάδα του Μακρίδη να ελέγξει το ρυθμό και ν’ απαλλαγεί από το άγχος και την πίεση για τη νίκη και ήταν αυτή που είχε και τις επόμενες καλές στιγμές στο παιχνίδι.

Αρχικά, στο 66΄,  όταν ο Κόστιτς απέκρουσε το σουτ του Ντιγκινί κι εν συνεχεία στο 74΄, όταν ο κήπερ των «βυσσινί» απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Πίττα.

Ένα λεπτό αργότερα, υπήρξε νέα καλή στιγμή για τον Απόλλωνα, με το σουτ του Χαμάς να… φεύγει άουτ, ενώ στο 82΄ ο Κόστιτς σταμάτησε το σουτ του Ντιγκινί.

Στα λεπτά που απέμεναν, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να… βγάλουν αντίδραση και να καταφέρουν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Έτσι, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τη Λεμεσιανή ομάδα να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική νίκη επί μίας σκληροτράχηλης και δύσκολης ομάδας.

ΕΝΠ (Σατσιάς): Κόστιτς, Ντα Σίλβα, Έχμαν, Λουσέρο, Ντιαβαρά, Μέιρα (82′ Μαυρουδής), Γεβρέμοβιτς (82′ Ντρέκσα), Κωνσταντίνου, Βουτσένοβιτς (70′ Λαμί), Κοτσώνης (89′ Κολωνιάς), Βούκτσεβιτς (70′ Κατσιαρής).
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Γιοέλ, Φλουρής. 

Απόλλωνας(Μακρίδης): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Σπόλιαριτς (68′ Ρέθιο), Κολ, Χαμάς (87′ Βα), Πίττας (87′ Ζράντι), Ντιγκινί (84′ Ίλιεφ), Νταμπό (46′ Χέντι).
Στον πάγκο: Δημητρίου, Πεϊμπέρνς, Μαλεκκίδης, Καμπράλ, Φιλιώτης, Σαχάρ, Γιόστεν. 

Στο όριο καρτών: Ντα Σίλβα, Βούκτσεβιτς (2)/ Α. Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Χαμάς, Γιόστεν (2).

ΣΚΟΡΕΡ: Ντιγκινί (49′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Έχμαν / Πίττας, Ρομπέρζ.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.000.