3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

Με ανατροπή η Ν.Σαλαμίνα έκανε άλμα στη βαθμολογία

By on 12 Δεκεμβρίου, 2022 0 1924 Views

Τεράστιας σημασίας νίκη για τη  Nέα Σαλαμίνα , η οποία επικράτησε της Καρμιώτισσας με 2-1 στο «Αμμόχωστος», στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Η νίκη των ερυθρολεύκων παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού επετεύχθη με ανατροπή. Η Καρμιώτισσα προηγήθηκε στο 42’ με τον Μεντίμορετς, ωστόσο η Νέα Σαλαμίνα  σε ένα 10λεπτο στο β’ ημίχρονο πέτυχε δύο γκολ με Άδωνη στο 67’ και Ντιακιτέ στο 77’, με τους κεντρικούς αμυντικούς της να της δίνουν μία υπερπολύτιμη νίκη,

ένα υπερπολύτιμο τρίποντο που ανεβάζει στους 19 βαθμούς και την 7η θέση τη Νέα Σαλαμίνα.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στη Σαλαμίνα, με τον Ντορεγκαράι να κάνει το σουτ στο 11ο λεπτό, η μπάλα όμως έφυγε λίγο πάνω από την εστία της Καρμιώτισσας. 

Στη συνέχεια είδαμε παιχνίδι κέντρου, χωρίς να μπορεί κάποια ομάδα να επιβάλει το ρυθμό της στο ματς, και φτάσαμα στο 35ο λεπτό για να δούμε ξανά αξιόλογη φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Χούμποτσαν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από την εστία του Μελισσά.  

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Καρμιώτισσα πατούσε καλύτερα, και στο 42ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, το σουτ του Ελ Αλούχι όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Μελισσάς. 

Από την εκτέλεση του κόρνερ προήλθε το γκολ της Καρμιώτισσας, με τον Μεντίμορετς να παίρνει τη κεφαλιά και να γράφει το 1-0. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημίχρονου και συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, ο Τιάγκο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, χωρίς να καταφέρει να βρει στόχο. 

Στο 53ο λεπτό ο Φελίπε εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, η μπάλα όμως πέρασε και πάλι άουτ.  

Η Σαλαμίνα συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, και στο 66ο λεπτό ο Ντορεγκαράι θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα, η κεφαλιά του όμως σταμάτησε στο δοκάρι. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Σαλαμίνα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Άδωνη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί της Καρμιώτισσας δεν κατάφεραν να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Κύπριο αμυντικό, που με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. 

Η Σαλαμίνα συνέχισε να πατάει καλύτερα μετά την ισοφάριση και στο 77ο λεπτό, ο Ντιακίτε από κοντά μετά από γύρισμα του Οφόρι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, για να γυρίσει το ματς για την ομάδα του.  

Μέχρι το τέλος του αγώνα τίποτα δεν άλλαξε, και έτσι η Σαλαμίνα πανηγύρισε ένα μεγάλο τρίποντο με ανατροπή. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Οφόρι, Άδωνη, Ντιακιτέ, Τσίκο (90+1′ Μιγκελίτο), Μάντζιεκ, Μαργκάσα (57′ Καρλίτος), Τιάγκο (57′ Κλίμοβιτς), Φελίπε (87′ Μποτεάκ), Ντορεγκαράι.
Στον πάγκο: Κίσσας, Καλανίδης, Μιγκελίτο, Σταλόνε, Κουμούρης, Κλίμοβιτς, Καρλίτος, Μποτεάκ, Νικολάου, Λέουκο, Βίκτωρος, Φιάκας. 
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Κνόμπλοχ, Τάντι, Σελούτσκα (60′ Αβραάμ), Χούμποτσαν, Μεντίμορετς, Μαλόνε, Ελ Αλουχί (87′ Ζελάγια), Ντούμπια, Καλτσάς (78′ Οικονομίδης), Μπεν Σαλάμ (78′ Χατζηβασίλης), Ντούρις (78′ Κουλιμπαλί).
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Τζανακάκης, Κουλιμπαλί, Ποντστάβσκι, Αβραάμ, Ανδρονίκου, Χατζηβασίλης, Αγγελή, Χρίστου, Οικονομίδης, Νεοφύτου, Ζελάγια.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάντζεκ (6η), Οφόρι (3η), Κλίμοβιτς / Μεντίμορετς, Καλτσάς (3η), Μπεν Σαλάμ (6η), ΟΙκονομίδης

ΣΚΟΡΕΡ: Άδωνη (67′), Ντιακιτέ (77′) / Μεντίμορετς (42′)
Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης