3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

Διπλό με Μιραλάς η ΑΕΛ.Πήρε τη νίκη στο Παραλίμνι

By on 15 Δεκεμβρίου, 2022 0 1329 Views

Η ΑΕΛ χάρη σε γκολ-πέναλτι του Μιραλάς στο 45+2’ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου» με 1-0 και να πάρει σημαντικό «διπλό», που την έφερε στους 18 βαθμούς.Στον πρώτο γύρο κέρδισε η Ένωση στο Τσίρειο με το ίδιο σκορ

Καλύτερα μπήκαν οι φιλοξενούμενοι και ο Κόστιτς είχε δουλειά από νωρίς. Ο τερματοφύλακας των βυσσινί, απέκρουσε δυο σουτ του Μιλιντσεάνου από ευνοϊκή θέση πρώτα στο 11’ και έπειτα στο 34’, διώχνοντας με τα πόδια και τις δύο φορές. Το γκολ που έψαχνε η ομάδα του Γιανέφσκι εν τέλει ήρθε σ’ ‘ένα καθοριστικό σημείο. Συγκεκριμένα 45+2’ από το σημείο του πέναλτι, με τον Μιραλάς να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ (1-0). Σωστά δόθηκε η παράβαση καθώς ο Κοτσώνης ανέτρεψε τον Κάσα.

Στην επανάληψη, οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού μπορούσαν να «τελειώσουν» με δεύτερο γκολ το ματς, ωστόσο βρήκαν απέναντι τους έναν τρομερό Κόστιτς που κράτησε μέχρι το τέλος τους βυσσινί στον αγώνα, όμως η ήττα δεν αποφεύχθηκε για την ΕΝΠ.

Το γκολ-πέναλτι του Μιραλάς από το 45+2’ «σημάδεψε» την αναμέτρηση και το 1-0 ήταν το τελικό σκορ με την ΑΕΛ να ανεβαίνει στους 18 βαθμούς, όσους και η Ανόρθωση, που έχει ωστόσο, ένα ματς λιγότερο.

Ο αγώνας:

Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα στον αγώνα με τις Ένωση και ΑΕΛ να σπαταλάνε το πρώτο τέταρτο, χωρίς καμία φάση.

Η ΑΕΛ είχε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 16′ όταν ο Μιλιτσιάνου πλάσαρε εξ επαφής τον Κόστιτς, όμως ο τερματοφύλακας της Ένωσης έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι.

Στο 32′ μετά από κόρνερ, η μπάλα κόλλησε στην μικρή περιοχή, ο Μιλιτσιάνου με γυριστό προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ, όμως και πάλι αρνήθηκε τον γκολ στον Μολδαβό επιθετικό.

Οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κέρδισαν πέναλτι στην ανατροπή του Κάσα από τον Κωτσόνη, με τον Μιραλάς να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να το μετατρέπει σε γκολ για το 1-0.

Β’ ημίχρονο:

Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο Β’ ημίχρονο και στο 52′ ο Μιραλάς έφυγε στην αντεπίθεση, την κατάλληλη ώρα μοίρασε στον Κάσας όμως αυτός πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τσιμπολά έπιασε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Κόστιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Η ΑΕΛ συνέχισε να ψάχνει το 2ο γκολ που θα τελείωνε τον αγώνα, και ο Τσιμπόλα στο 75′ με ατομική κούρσα πάτησε περιοχή, έδωσε στον Μιραλάς που βρέθηκε φάτσα με τον Κόστιτς, όμως ο κίπερ της Ένωσης βγήκε έγκαιρα και έκλεισε το πεδίο στον Βέγλο.

Στο 95΄ο Ντιαβαρά κέρδισε καθαρά την μπάλα και έβγαινε μόνος στην περιοχή της ΑΕΛ αλλά κακώς ο διιατητής σταμάτησε την φάση για φάουλ σε αμυντικό που έχασε μόνος του τον βηματισμό του

ΕΝΠ (Σατσιάς): Κόστιτς, Ντα Σίλβα, Έχμαν (32′ Κοτσώνης), Ντιαβαρά, Μέιρα, Γεβρέμοβιτς, Κωνσταντίνου (81′ Φλουρής), Κατσιάρης (57′ Λουσέρο), Ντρέκσα, Βούκτσεβιτς (81′ Μαυρουδής), Λαμί.

Στον πάγκο: Παναγιώτου, Γιοέλ, Κολωνιάς, Ξιούρος, Τίκκης, Μότης.

AEΛ (Γιανέφσκι): Μούριελ, Σάντος (81′ Φραντζής), Τεϊσέιρα, Μπιλοβάρ, Τζάλμα, Ζντραβκόφσκι, Τσιμπόλα, Κάσα, Σις, Μιραλάς (72′ Παπαφώτης), Μιλιντσεάνου (66′ Μπεραχίνο).

Στον πάγκο: Φερνάντες, Κυριάκου, Μακρής, Παντελή, Ανδρέου, Σιλβέστρος, Ιωάννου, Κοντινέλα.

Στο όριο καρτών:  Ντα Σίλβα, Βούκσεβιτς (2) / Τεϊσέιρα, Φραντζής, Κοντινέλα, Κατσανίκλιτς, Μιραλάς (2).

ΣΚΟΡΕΡ: Μιραλάς πεν. (45+2′)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μέιρα, Κόστιτς / Μιραλάς (3η), Μούριελ.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 600.

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας

Παρατηρητής: Νικολαΐδης Χρίστος