19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ανόρθωση να το δει σαν ευκαιρία αντίδρασης και αντεπίθεσης…(τα δεδομένα για την 11αδα)

Η Ανόρθωση να το δει σαν ευκαιρία αντίδρασης και αντεπίθεσης…(τα δεδομένα για την 11αδα)

By on 16 Δεκεμβρίου, 2022 0 1344 Views

Tα δεδομένα δεν είναι υπέρ της και δεν είναι λίγοι που δεν τις δίνουν ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ το Σάββατο στο ΓΣΠ. Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της Ανόρθωσης στα τελευταία παιχνίδια δεν  έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας ωστόσο  δεν μπορεί να την θεωρεί κανένας χαμένη από χέρι σε οποιοδήποτε αγώνα. Το ΑΠΟΕΛ είναι στην κορυφή με ένα σερί 8 επιτυχιών και αναμφίβολα είναι φορμαρισμένο και με τον κόσμο του στο ΓΣΠ φαβορί. Αυτή όμως είναι και η μεγάλη πρόκληση για την Ανόρθωση. Ο Μουνιόθ περιμένει ένα καλό ξέσπασμα, ένα μεγάλο αγώνα όπου θα μπορέσει να βγει η δουλειά του στο γήπεδο για να έρθει μια μεγάλη επιτυχία. Είναι αυτό που χρειάζεται η Ανόρθωση για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να αρχίσει αντεπίθεση που θα την ανεβάσει στην βαθμολογία. Ο ρόλος του κομπάρσου δεν ταιριάζει στην Ανόρθωση και χρειάζεται ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που θα της δώσει την δύναμη να αλλάξει την πορεία της στο πρωτάθλημα.

 Η αποστολή κόντρα στο ΑΠΟΕΛ και μάλιστα χωρίς βοήθεια από την κερκίδα, είναι δύσκολη  αλλά αυτό είναι που θα δώσει αξία σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ το βράδυ του Σαββάτου. Βαθμολογικό κέρδος  θα είναι ότι καλύτερο για την Ανόρθωση αφού μετά θα ακολουθήσει ο αγώνας με την Καρμιώτισσα στο Παπαδόπουλος πριν την διακοπή λόγω των γιορτών και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για διεκδίκηση θέσης στην πρώτη εξάδα σε αναμονή της ενίσχυσης Ιανουαρίου.

Ο Μουνιόθ θα έχει αρκετούς απόντες για τον καταρτισμό της 11αδας αλλά η επιστροφή των Χάρογιαν και Ιωάννου του δίνουν επιλογές ενώ ελπίδες υπάρχουν και για τον Πάντσεον. Εκτός θα είναι υποχρεωτικά ο τιμωρημένος Αντωνιάδης και ο τραυματίας Εμπραλίτσε και ο Ουάρντα με επιλογή του προπονητή να εκτίσει  την ποινή του στο ντέρμπι και να είναι διαθέσιμος στον επόμενο αγώνα. Ελπίδες να τεθεί στην διάθεση του Μουνιόθ έχει ο Κίκο που πέρασε ασθένεια και έχασε κάποιες προπονήσεις.

 Για την 11αδα με δεδομένες  τις  απουσίες δεν μένουν πολλές θέσεις ανοικτές. Ο Λόρια θα είναι  κάτω από τα δοκάρια, οι τρεις στην άμυνα θα είναι  οι ΜπαΪσίνιο ,Χάρογιαν, Κορρέα, και στα άκρα οι Κορέια-Αμπαρτζουμιάν. Στο κέντρο Αρτυματάς, Σάμπο και Ιωάννου και στην επίθεση οι Γουαρίς-Νινγκά. Ανάλογα με την κατάσταση των Κίκο-Πάτσεον ίσως διαφοροποιηθούν κάποιες θέσεις.

ΜΙΝΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΓΣΠ

Πάνε σχεδόν τρία χρόνια (παρά…ένα μήνα), από την τελευταία φορά που η Ανόρθωση γνώρισε την ήττα από το ΑΠΟΕΛ σε αγώνα πρωταθλήματος στο ΓΣΠ. Ήταν 12 Ιανουαρίου 2019 όταν έχανε με 4-0 κι από τότε, καταγράφηκαν τα εξής αποτελέσματα στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στην πρωτεύουσα για το πρωτάθλημα:

05/02/2020: ΑΠΟΕΛ–Ανόρθωση 0-0

24/01/2021: ΑΠΟΕΛ–Ανόρθωση 0-0

17/02/2022: ΑΠΟΕΛ–Ανόρθωση 0-2

15/05/2022: ΑΠΟΕΛ–Ανόρθωση 1-1

Σ’ αυτό το διάστημα έδωσαν ακόμη δύο αγώνες για το θεσμό του κυπέλλου, με την Ανόρθωση να επικρατεί με 3-1 στις 21 Απριλίου 2021 και το ΑΠΟΕΛ να νικάει με 2-1 στις 9 Μαρτίου 2022.