3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή(2-1),πάτησε κορυφή και περιμένει η ΑΕΚ.Έμεινε μακριά η Ομόνοια

Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή(2-1),πάτησε κορυφή και περιμένει η ΑΕΚ.Έμεινε μακριά η Ομόνοια

By on 16 Δεκεμβρίου, 2022 0 3868 Views

Βρέθηκε πίσω στο σκορ η ομάδα του Λουίς Χοσέ Όλτρα όμως πήρε άλλη μία σπουδαία νίκη 2-1 με την οποία ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας και περιμένει τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση.
Με τεράστια ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα η ΑΕΚ , ενώ η Ομόνοια  με την γνωστή αδυναμία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργεί και συνάμα να εμφανίσει ξανά προβλήματα στην αμυντική της συμπεριφορά.
Οι «πράσινοι» με τη νέα τους ήττα, είναι πλέον καθαρό, ότι θα στοχεύσουν στην κατάκτηση της 6ης θέσης αλλά πολύ μακριά από την κορυφή.

Στο 22ο λεπτό ο Λανγκ άνοιξε το σκορ για την Ομόνοια, ενώ ο Φαράζ στο 31ο λεπτό έκανε το 1-1 για την ΑΕΚ. Ο Ράφα Λόπες στο 80ο λεπτό έκανε το 2-1 για την ΑΕΚ.

Μετά την νίκη της η ΑΕΚ ανεβαίνει έστω και προσωρινά στην κορυφή με 34 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια έμεινε στους 22.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 8ο λεπτό η Ομόνοια είχε μια καλή προϋπόθεση μετά από ενέργεια του Λοϊζου, ωστόσο στην εξέλιξη της φάσης σημειώθηκε οφσάιντ. 3 λεπτά μετά η Ομόνοια έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Χαραλάμπους ήταν αδύναμο και σταμάτησε σε αμυντικό. Στο 18΄ο Γκαρσία έκανε ένα σουτ από απόσταση, με τον Ουζόχο να μαζεύει εύκολα. Στο 20ο λεπτό ο Ανσαριφάρντ από καλή θέση έκανε το σουτ, με τον Πίριτς να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 22ο λεπτό η Ομόνοια άνοιξε το σκορ με τον Λανγκ. Έγινε η εκτέλεση του κόρνερ με τον Μπρούνο. Ο Μίλετιτς έκανε το πλασέ, ο Πίριτς απέκρουσε, η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λανγκ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα!

Στο 25ο λεπτό ο Λοϊζου έκανε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω, ενώ 3 λεπτά μετά ο Λόπες είχε ένα γυριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 31ο λεπτό ο Τόμοβιτς βρήκε τον Φαράζ στην πλάτη της άμυνας της Ομόνοιας με τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ με όμορφη ενέργεια να ελευθερώνεται και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1!

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής 2 λεπτά μετά πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Ουζόχο έβγαλε μεγάλη απόκρουση. Στο 35΄ο Κούσουλος έκανε ένα δυνατό σουτ από απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 48΄ο Μπρούνο έκανε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω. 4 λεπτά μετά ο Λόπες έπιασε μια δύσκολη κεφαλιά, αλλά ο Ουζόχο ήταν σε σωστή θέση και μάζεψε. Στο 57΄ο Κούσουλος έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Πίριτς ήταν εκεί που έπρεπε και μάζεψε, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ψάλτης έκανε το σουτ αλλά δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Στο 59΄ο Λοϊζου σύγκλινε, έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει έξω. Σο 60΄ο Λανγκ γύρισε λανθασμένα την μπάλα στον Ουζόχο, αλλά ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας διόρθωσε στο τέλος το λάθος του συμπαίκτη του πριν γίνει επικίνδυνος ο Άλτμαν. Στο ίδιο λεπτό ένα σουτ του Ροσάλες έφυγε έξω.

Στο 67΄η κεφαλιά του Άλτμαν πέρασε για πολύ λίγο έξω, σε μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. 2 λεπτά μετά η Ομόνοια απάντησε στις ευκαιρίες με το τακουνάκι του Ανσαριφάρντ να φεύγει για λίγο έξω. Στο 76ο λεπτό ο Λανγκ έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 80΄ο Λόπες από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, όταν από αριστερά ο  Σανχούρχο του γύρισε την μπάλα. Έτσι ο Πορτογάλος έκανε το 2-1 απέναντι σε μια παλιά του ομάδα.

Στις καθυστερήσεις ο Χούπερ έκανε από κοντά το πλασέ, αλλά ο Πίριτς έκανε μια σπουδαία απόκρουση!

ΑΕΚ:Πίριτς, Τόμοβιτς, Τρισκόφσκι (62′ Ασάντε), Φαράζ (88′ Κάσας), Λόπες, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς (77′ Λουίς Γκουστάβο), Άλτμαν (77′ Ρόμο), Μάμας (62′ Σανχούρχο)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Ολατούντζι, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Μπέιτς

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μάθιους (21′ Ψάλτης), Μπρούνο, Λοιζου (82′ Κακουλλής), Λέζιακς, Ανσαριφάρντ (70′ Χούπερ), Μπασιρού, Λανγκ, Κούσουλος (70′ Μπάρκερ), Μίλετιτς, Χάμπος (82′ Μάταβς)
Στον πάγκο: Παναγή, Χριστοδουλίδης, Ψάλτης, Γιούστε, Κίτσος, Παναγιώτου, Βενιζέλου, Σάββα

ΣΚΟΡΕΡ: 31′ Φαράζ, 80′ Λόπες/ 22′  Λανγκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πονς (3η), Άλτμαν/Ψάλτης

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 4.000

Διαιτητής: Manganiello Gian Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Piccinini Marco
AVAR: Κουμή Δημήτρης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης