19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Παράπονα από τη διαιτησία έχει η Ανόρθωση αλλά η εικόνα δεν αλλάζει

Παράπονα από τη διαιτησία έχει η Ανόρθωση αλλά η εικόνα δεν αλλάζει

By on 18 Δεκεμβρίου, 2022 0 2947 Views

H Aνόρθωση δεν κατάφερε να κάνει το θετικό βήμα που θα της έδινε το έναυσμα για ανοδική πορεία.Στην καλύτερη μέρα του Λόρια δεν δέχθηκε γκολ από αντίπαλο ούτε και με πέναλτι αλλά μια άτυχη στιγμή έφερε το αυτογκόλ της ήττας. Η Ανόρθωση έχει δικαολογημένα παράπονα για το πέναλτι που έδωσε νωρίς ο Θεουλής άσχετα αν δεν έγινε γκολ ενώ ο διαιτητής στην χρήση της κίτρινης κάρτας έδειξε αυστηρότητα στην εφαρμοφή των κανονισμών με τους παίκτες της από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα,μια ευαισθησία που δεν έδειξε και στους γηπεδούχους. Η αλήθεια είναι ότι η Ανόρθωση δεν ήταν καλή.Ήταν άσχημη στο Α΄ημίχρονο και υποφερτή στο β΄ημίχρονο αλλά λίγες φορές κινδύνεψε στο Α΄ημίχρονο βασικά όπου ο Λόρια κράτησε καλά και δέχθηκε το αυτογκόλ σε μια άτυχη φάση αλλά και μαμφισβητούμενη αφού η Ανόρθωση εκφράζει αμφιβολίες ακόμα και μετά τις γραμμές του VAR αν όλο το σώμα του Κβιλιτάια ήταν πιο πίσω από την μπάλα.

Ανεξάρτητα από την απόδοση της Ανόρθωσης τα λάθη της διαιτησίας είναι λάθη και αντίστροφα.Τα λάθη της διαιτησίας δεν είναι άλλοθι στην εικόνα της ομάδας. Στο ΓΣΠ απέναντι στο ΑΠΟΕΛ δεν περίμενε κανείς πως η Ανόρθωση θα δημιουργούσε πολλές ευκαιρίες γιαυτό η άχαστη…ευκαιρία που χάθηκε από τον Νινγκά ήταν καθοριστική για την ήττα και επιβεβαιώνει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο σκοράρισμα η Ανόρθωση.

Ο Μουνιόθ που εξήγησε τον χειρισμό πουν έκανε στην περίπτωση Ουάρντα και η συνέχεια θα δείξει αν θα έχει αποτέλεσμα ενώ δήλωσε πως νωρίς τον Ιανουάριο θα ενισχυθεί η ομάδα στην επίθεση.Μέχρι τότε υπάρχει ακόμα ο αγώνας με την Καρμιώτισσα την Παρασκευή όπου η νίκη είναι απαραίτητη.

Δείτε τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης  Δημήτρης Χριστοφόρου μετά το παιγνίδι με το ΑΠΟΕΛ για την διαιτησία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Οφείλουμε να σημειώσουμε και κάποια άλλα πράγματα που έγιναν πάλι σήμερα. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέμε αλλά δυστυχώς δεν μας πείθει κανείς πως θα είναι η τελευταία. Σήμερα μας έδειξε τις προθέσεις της η διαιτητική ομάδα από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Δέκα λεπτά είχαμε πέναλτι εις βάρος μας και δύο κάρτες. Κάτι που δεν είδαμε να δίνονται με την ίδια ευαισθησία οι αντίστοιχες ποινές στον αντίπαλο. Για τη φάση του γκολ που τελικά έκρινε τον αγώνα το αφήνουμε στην κρίση του κάθε ενός με τον τρόπο για τον οποίο μπαίνουν οι γραμμές που καθορίζουν αν ένα γκολ μετρά.

Έχουμε μια απορία από χθες, επιλέξαμε να μην την εκφράσουμε δημόσια, να βοηθήσουμε να υπάρχει ήρεμο κλίμα πριν τον αγώνα. Γιατί από τη στιγμή που βρήκαμε τον τρόπο να φέρουμε δύο διαιτητές, ο ένας εξαφανίστηκε και σήμερα είδαμε διαιτητή Κύπριο ενώ χθες είχαμε διαιτητή και VAR από Ιταλία. Άλλες φορές την επόμενη μέρα οι ρόλοι αντιστρέφονταν, αυτή τη φορά για κάποιους λόγους που καλό θα ήταν να μας εξηγήσει η ομοσπονδία για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται, ξαφνικά ο ένας πήγε πίσω στην Ιταλία και είδαμε κάτι διαφορετικό από όλη τη χρονιά. Δεν είναι έτσι που πείθουμε».

Τι ενέργειες σκοπεύουν να κάνουν: «Δεν είμαστε μόνοι μας που τα λέμε, έχουν γίνει και συνελεύσεις επί τούτου, διάφορα διαβήματα από την ομάδα μας, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να επισημαίνουμε τι βλέπουν τα μάτια μας και ο κόσμος, δεν τα βλέπουμε μόνοι μας τα παιχνίδια. όσοι είδαν τον αγώνα έχουν σχηματίσει συγκεκριμένη άποψη για το τι συνέβη».