19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με το δεξί στη νεά εποχή η ΑΕΛ(κέρδισε 2-0 τον Ολυμπιακό)

Με το δεξί στη νεά εποχή η ΑΕΛ(κέρδισε 2-0 τον Ολυμπιακό)

By on 23 Δεκεμβρίου, 2022 0 6140 Views

Μπήκε με νίκη στη νέα εποχή η AEΛ.
Οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν 2-0 του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι τους στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium και πλησίασε στους τρεις βαθμούς από την πρώτη 6άδα.
Το ιστορικό πρώτο γκολ το πέτυχε ο Βασίλης Παπαφώτης στο 29ο λεπτό, ενώ το τελικό αποτέλεσμα το διαμόρφωσε ο Μπεραχίνο με γκολ στο 89.

Δύο δοκάρια είχαν οι φιλοξενούμενοι, με τον Έσελινγκ στο 45+2΄ και το Γκεριέ στο 77΄.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο 20λεπτο, με την ΑΕΛ να «απειλεί» πρώτη στο 15΄, όταν το σουτ του Σάντος μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Μολ, με τον Ολυμπιακό ν’ «απαντά» πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Μπιλοβάρ πρόλαβε και σταμάτησε το σουτ του Κορομά από καλή θέση.

Στο 28΄ και στη δεύτερή της καλή στιγμή στο παιχνίδι η γηπεδούχος άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Κάσα από δεξιά, κεφαλιά του Παπαφώτη και 1-0 για τους «γαλαζοκίτρινους».

Οι «μαυροπράσινοι» προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, αλλά στο 36΄ ο Μπιλοβάρ -και πάλι- σταμάτησε το σουτ του Πεχλιβάνη, ενώ στο 45+2΄ είχαν τη σημαντικότερή τους στιγμή στο πρώτο μέρος, όταν η κεφαλιά του Έσελινγκ σταμάτησε στο δοκάρι του Μούριελ Μπέκερ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 20 λεπτά για να καταγραφεί κάποια φάση. Μάλιστα, ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό έτσι ώστε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, με τον Ευτυχίδη να βγαίνει απέναντι από τον Μούριελ Μπέκερ και να κάνει το πλασέ, με το Βραζιλιάνο να αποκρούει σωτήρια στο 67΄.

Δέκα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Σεργίδη είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά το πλασέ του Γκεριέ, μετά από κάθετη πάση του Κυριάκου, σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ.

Ότι δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, το πέτυχαν οι γηπεδούχοι που ήταν και πιο αποτελεσματικοί και πιο εύστοχοι. Ωραία κάθετη πάσα του Μιραλάς προς τον Μπεραχίνο, ο οποίος με πλασέ νίκησε το Μολ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 89΄.

ΑΕΛ : Μούριελ Τεσέιρα, Κάσα, Ζτραβκόφσκι, Παπαφώτης (75′ Μεντόγεβιτς), Μιραλάς (90+4′ Ανδρέου), Σάντος, Μιλιντσεάνου (85′ Μπεραχίνο), Μπιλοβάρ, Τζάλμα, Σις (75′ Μακρής)
Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Κυριάκου, Φραντζής, Τσέποβιτς,  Παντελή,  Συλβέστρος, Ιωάννου, Κοντινέλα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Λιασίδης (46′ Ψύχας), Μουκτάρης, Γκεριέ, Έσελινγκ, Δόσης (75′ Σλόγκαρ), Ιωάννου (46′ Χέντρικς), Πεχλιβάνης (66′ Ευτυχίδης), Νάνι (86′ Σάλι), Κυριάκου Κορόμα
Στον πάγκο: Τσαρλς, Χριστοφόρου, Σάλι, Μάρκοβιτς, Πουέρτας, Χριστοδούλου, Ζευκής, Χαραλάμπους, Πουέρτας

ΣΚΟΡΕΡ: 29′ Παπαφώτης.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ
: Σάντος/Μουκτάρης, Ιωάννου, Δόσης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ
:
ΘΕΑΤΕΣ
: 400

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας