7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Μπαλωθιά με δέκα παίκτες στη Λεωφόρο, ο Ιωαννίδης διέσωσε το αήττητο στο 90′ +7′

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-1: Μπαλωθιά με δέκα παίκτες στη Λεωφόρο, ο Ιωαννίδης διέσωσε το αήττητο στο 90′ +7′

By on 28 Δεκεμβρίου, 2022 0 811 Views


Ο ΟΦΗ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 8′ λόγω αποβολής του Ντίκο, αλλά χάρη σε γκολ του Λάρσον στο 58′ προηγήθηκε 0-1 και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 90′ +7′, όταν ο Φώτης Ιωαννίδης διέσωσε το αήττητο του Παναθηναϊκού που έχασε τέσσερις βαθμούς σε μία εβδομάδα.

Αριθμητικό πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, σούπερ άμυνα ο ΟΦΗ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκός, καθώς από το 9′ ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της απευθείας κόκκινης που είδε ο Γιόχου για μαρκάρισμα πάνω στον Σπόραρ. Το ”τριφύλλι” έκλεισε τους Κρητικούς στη περιοχή τους, πίεζε αλλά δεν είχε υπομονή και καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες. Έλειψε το κάτι παραπάνω στη τελική πάσα και κάθε καλός συνδυασμός έξω από την περιοχή πήγαινε στα… σκουπίδια.

Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, οι ”πράσινοι” απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο 15′ με ένα άστοχο σουτ του Παλάσιος από πλάγια και εντός περιοχής και στο 45’+4′ με την κεφαλιά του Σπόραρ που πέρασε λίγο έξω, έπειτα από σέντρα του Χουάνκαρ που νωρίτερα είχε και εκείνος δύο άστοχα σουτ. Ο ΟΦΗ με σούπερ άμυνα, πολύ καλές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις κατάφερε να βγάλει το ημίχρονο με σχετική ευκολία.

Ο Όλσον… πάγωσε τη Λεωφόρο και ο Ιωαννίδης τη λύτρωσε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και στο στο 52′ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με το σουτ του Παλάσιος να βρίσκει στο δοκάρι. Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ σε μια ιδανική επίθεση στο 59′. Ο Λάρσον με κεφαλιά νίκησε τον Μπρινιόλι σε μια οριακή φάση που σύμφωνα με τον VAR η μπάλα πέρασε την γραμμή και έβαλε… φωτιά στο ματς.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πίεζε ασφυκτικά αλλά είχε μόνο ένα τρόπο. Σέντρες, σέντρες, σέντρες, που γίνονταν εύκολη λεία για την άμυνα του ΟΦΗ. Η ώρα περνούσε, το ”τριφύλλι” δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει, είχε ένα σουτ με τον Βαγιαννίδη στο 93′ που έβγαλε ο Μανδάς αλλά στο 97′ με την μπάλα να περνά συρτά και κάθετα στη περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Βέρμπιτς βρήκε τον Ιωαννίδη, ο Έλληνας φορ πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Τσέριν, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης, Παλάσιος, Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΟΦΗ: Μανδάς, Γιοχού, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο, Ντιουσέ, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Τοράλ, Ντίκο.