1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Έσπειρε τον τρόμο με φοβερό Χάαλαντ και επέστρεψε στη 2η θέση

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Έσπειρε τον τρόμο με φοβερό Χάαλαντ και επέστρεψε στη 2η θέση

By on 29 Δεκεμβρίου, 2022 0 429 Views

Η Μάντσεστερ Σίτι για μεγάλο διάστημα ήταν εντυπωσιακή απέναντι στη Λιντς, με δαιμονισμένο Χάαλαντ πέρασε με 3-1 από το «Elland Road» και βρέθηκε και πάλι στη 2η θέση, στο -5 από την Άρσεναλ.

Με εξαιρετική εμφάνιση και τον… Βίκινγκ τής, Έρλινγκ Χάαλαντ, να συνεχίζει να γράφει ιστορία φτάνοντας σε χρόνο ρεκόρ τα 20 τέρματα στην Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι έσπειρε τον τρόμο και επικράτησε της Λιντς εκτός έδρας με 3-1. Χάρη στο τρίποντο αυτό, οι Πολίτες επέστρεψαν στη 2η θέση, παραμένοντας στο κυνήγι της πρωτοπόρου Άρσεναλ, από την οποία πλέον έχουν απόσταση πέντε βαθμών.

Η Σίτι μπήκε από την πρώτη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο του «Elland Road» σαν πραγματική πρωταθλήτρια. Άλλωστε, μόλις στο 1′ ο Μελιέ σταμάτησε τον Χάαλαντ σε τετ α τετ. Οι Πολίτες κυκλοφορούσαν την μπάλα και με άνεση έφταναν στα πέριξ της περιοχής της Λιντς. Κάπως έτσι, κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές και καλές τελικές.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Ο Χάαλαντ δεν σκόραρε σε δεύτερο τετ α τετ στο 31′, ενώ ο Γκρίλις αργότερα αστόχησε δις όντας αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή. Η γηπεδούχος αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και πόσο μάλλον να καταφέρει να δημιουργήσει απειλητικές συνθήκες για την εστία του Έντερσον. Τη στιγμή που έδειχνε όμως, πως τουλάχιστον θα πάει με το μηδέν στα αποδυτήρια, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, ο Μαχρέζ πλάσαρε εντός περιοχής, ο Μελιέ απέκρουσε και ο Ρόδρι στην επαναφορά έκανε το 1-0 από κοντά.

Οι Πολίτες άρχισαν το δεύτερο μέρος με τον ίδιο εκκωφαντικό τρόπο. Μόνο που αυτή τη φορά, ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη τους καλή στιγμή. Στο 51′ ο Κοχ έκανε τραγικό λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Γκρίλις έκλεψε, κουβάλησε την μπάλα και έσπασε στον Χάαλαντ που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Η Λιντς δοκίμασε να πιέσει, μα η πρωταθλήτρια σκότωσε τις όποιες ελπίδες της στο 64ο λεπτό.

Η ομάδα του Πεπ δίδαξε… μπαλίτσα, το Νορβηγικό θωρηκτό βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και έγραψε ιστορία. Κι αυτό γιατί, κάνοντας το 3-0, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League, που φτάνει τα 20 γκολ σε μόλις 14 παιχνίδια.

Αυτό που κατάφεραν τα Παγώνια πάντως, ήταν να μειώσουν με την ωραία κεφαλιά του Στράουκ στο 73ο λεπτό. Ο Χάαλαντ αστόχησε σε τετ α τετ στο 78′ και ένα λεπτό αργότερα ο Γκέλχαρντ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά και να βάλει φωτιά στο ματς ενώ ο νεαρός στράικερ σπατάλησε ακόμη μια καλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Έχασε λίγη από τη συγκέντρωσή της η Μάντσεστερ Σίτι μετά το τρίτο γκολ αλλά κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμά της και να φύγει με το τρίποντο.