27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Απόδραση με Μπενζεμά και επιστροφή στην κορυφή!

Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Απόδραση με Μπενζεμά και επιστροφή στην κορυφή!

By on 31 Δεκεμβρίου, 2022 0 331 Views

Μπορεί για 83 λεπτά να τα βρήκε σκούρα στην έδρα της Βαγιαδολίδ, όμως ο Μπενζεμά με δυο γκολ στο φινάλε έδωσε τη λύση σε μια άκεφη Ρεάλ (0-2) και την έστειλε προσωρινά στην κορυφή!

Ακόμα και σε νύχτες που όλα δείχνουν να της πηγαίνουν στραβά, εκείνη με κάποιο τρόπο φροντίζει να βρίσκει (σχεδόν) πάντα τη λύση! Όπως ακριβώς δηλαδή έκανε και απέναντι στην αξιόμαχη Βαγιαδολίδ που για 83 ολόκληρα λεπτά την κοίταξε στα μάτια. Με τον Μπενζεμά ωστόσο να εξιλεώνεται για μια – μέχρι τότε – αρνητική εμφάνιση με δυο γκολ στο φινάλε, η Ρεάλ άλωσε το «Θορίγια» (0-2) και προσπέρασε στο +1 τη Μπαρτσελόνα, αλλά με ματς περισσότερο.

Παρά το αποτέλεσμα βέβαια η Ρεάλ απογοήτευσε σε μεγάλα διαστήματα απέναντι στους γηπεδούχους. Με εξαίρεση ένα ορεξάτο πρώτο εικοσάλεπτο που περιλάμβανε και την κορυφαία στιγμή του ματς σε άστοχο τελείωμα του Μπενζεμά προ ανυπεράσπιστης εστίας (17΄), η Ρεάλ κατά κύριο λόγο υπέφερε στο «Θορίγια».UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Κι όσο εκείνη κλεινόταν όλο και περισσότερο στο καβούκι της, άλλο τόσο ανέβαινε η Βαγιαδολίδ που θα μπορούσε να την πληγώσει και να πάρει το προβάδισμα πριν από το ημίχρονο. Ο Κουρτουά ωστόσο κράτησε ζωντανούς τους Μερνένγκες σε φανταστικό φαλτσαριστό σουτ του Αγκουάδο στο 36′ , ο οποίος στιγμές αργότερα απείλησε ξανά με νέο υπέροχο curler που πέρασε δίπλα από την εστία.

Τα προβλήματα ανάπτυξης και καθαρού μυαλού δεν άλλαξαν ούτε στο δεύτερο μέρος για τους προβληματικούς Μερένγκες που το μόνο που παρουσίαζαν ήταν κάποιες… εκλάμψεις του Βινίσιους από την αριστερή πτέρυγα. Από μια τέτοια μάλιστα απείλησαν για πρώτη φορά στο β΄μέρος, όταν ο Βραζιλιάνος σμπαράλιασε την αντίπαλη άμυνα αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ (68΄), τη στιγμή που ένα λεπτό νωρίτερα ο Κουρτουά είχε κρατήσει το μηδέν με νέα εξαιρετική επέμβαση σε σκαστή κεφαλιά του Σάντσες.

Τα λεπτά κυλούσαν, η αγωνία ανέβαινε και η Ρεάλ φλέρταρε με γκέλα στην επανεκκίνηση της La Liga, αλλά μια στιγμή αρκούσε για να της δώσει τη λύση. Στο 83΄ο Σάντσες έκανε χέρι σε κεφαλιά του Μπενζεμά, το VAR προέτρεψε τον ρέφερι να ελέγξει τη φάση κι εκείνος καταλόγισε πέναλτι, σε μια απόφαση που οδήγησε και στην αποβολή του Λεόν για έξαλλες διαμαρτυρίες προς τον τέταρτο.

Κι αν κάποιος είχε αμφιβολίες για τη συνέχεια λόγω του πρόσφατου… απογοητευτικού ιστορικού του Μπενζεμά από την άσπρη βούλα, ο Γάλλος φρόντισε να κατευνάσει τις κριτικές ευστοχώντας για το 1-0.

Ο δρόμος της νίκης είχε ανοίξει πλέον διάπλατα για τους Μερένγκες που κλείδωσαν το τρίποντο στο 89΄. Έπειτα από επέλαση του Καμαβινγκά που γύρισε άψογα στην περιοχή, ο (αρνητικός μέχρι τότε) Μπενζεμά νίκησε με ψύχραιμο τελείωμα τον Μασίπ και υπέγραψε το τελικό αποτέλεσμα που επανέφερε μια προσωρινή ηρεμία στο στρατόπεδο της Βασίλισσας.https://streamable.com/e/56gmmi

Βαγιαδολίδ (Ρόχο Μαρτίν): Μασίπ, Φρεσνέδα, Φερνάντες, Σάντσες, Εσκουδέρο, Μόντσου (84΄Ροσού), Μεσά (59΄Πέρεθ), Αγκουάδο, Σάντσες (55΄Πλάτα), Πλάνο (84΄Κένεντι), Λεόν

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (60΄Βάσκεθ), Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Θεμπάγιος (69΄Καμαβινγκά), Βαλβέρδε (87΄Τσουαμενί), Ασένσιο (60΄Ροντρίγκο), Βινίσιους (88΄Μόντριτς), Μπενζεμά

Ούτε στο Βίγκο η Σεβίλλη…

Η Σεβίλλη κλείνει τη χρονιά κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφού «κόλλησε» και στο Βίγκο. Οι Σεβιλιάνοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Θέλτα, μένοντας έτσι για έκτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη. Οι γηπεδούχοι παρά το ότι προηγήθηκαν δεν μπόρεσαν να πετύχουν το πρώτο τρίποντο με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο τους. Στο 33′ ο Γκάμπρι άνοιξε το σκορ, ωστόσο ο Σάλας στο 54ο λεπτό πέτυχε το 1-1. Με δέκα ολοκλήρωσαν οι Σεβιλιάνοι λόγω αποβολής του Καρμόνα.

Κοντά στην πρώτη νίκη μακριά από την έδρα της έφτασε η Αλμερία, αλλά ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚΛούκας Πέρεθ της… χάλασε τα σχέδια. Κάντιθ και Αλμερία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με την πρώτη να είναι κάτω από την επικίνδυνη θέση. Ο Μελέρο άνοιξε το σκορ στο 40′, ωστόσο ο Πέρεθ στο 83΄διαμόρφωσε το 1-1.

Εύκολη νίκη για τη Χετάφε, επικράτησε 2-0 της Μαγιόρκα εντός έδρας και πήρε βαθμολογική ανάσα. Πρωταγωνιστής ο Μαγιοράλ, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 51′ και στο 78′.