18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Πρωτοχρονιά με +7 στην κορυφή η Άρσεναλ.(4-2 την Μπράιτον)

Πρωτοχρονιά με +7 στην κορυφή η Άρσεναλ.(4-2 την Μπράιτον)

By on 31 Δεκεμβρίου, 2022 0 745 Views

Η Άρσεναλ άνοιξε το… δώρο της Έβερτον με τεσσάρα στην έδρα της Μπράιτον (2-4) και αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες της, κάνοντας Πρωτοχρονιά στο +7 από τη Σίτι!

Το έτος της αναγέννησης ολοκληρώθηκε με τον πιο ταιριαστό τρόπο. Με νίκη, κυριαρχική (στο μεγαλύτερο διάστημα) εμφάνιση και παρουσία στην κορυφή για μια Άρσεναλ που πείθει ακόμα και τους πιο δύσπιστους πως φέτος τηρεί όλες τις προϋποθέσεις μιας εν δυνάμει πρωταθλήτριας. Και τελευταίος μάρτυρας για τη νέα δυναμική των Gunners έγινε η Μπράιτον, η οποία για 90 λεπτά πάσχιζε να βρει τρόπο να τη σταματήσει! Με δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Άρσεναλ άλωσε το «Amex Stadium» (2-4) και άνοιξε το πρωτοχρονιάτικο «δώρο» που της είχε αφήσει η Έβερτον, αυξάνοντας τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στους επτά βαθμούς!

Οι βάσης της νίκης μάλιστα δεν άργησαν να καταφθάσουν, αφού μόλις στο 2΄ο Σακά είχε φροντίσει να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από κλέψιμο του Παρτέι και όμορφη σέντρα του Μαρτινέλι στο δεύτερο δοκάρι, ο Άγγλος δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και πλάσαρε άψογα τον Σάντσες στο τετ-α-τετ για το 0-1. Η Άρσεναλ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς, απείλσε με πρωταγωνιστές τους Μαρτινέλι (20΄), Παρτέι (34΄) και τελικά έφτασε στο 2-0 λίγο πριν από το τέλος του α΄μέρους.

Ύστερα από κάκιστη απομάκρυνση της άμυνας των Γλάρων σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Όντεγκααρντ στο ύψος της περιοχής και ο Νορβηγός με μονοκόμματο σουτ βρήκε δίχτυα για το 2-0 (39΄).

Ακόμα και με ασφαλές σκορ ωστόσο, η Άρσεναλ δεν έδειχνε διατεθειμένη να αφήσει το πόδι από το γκάζι, πράγμα που φρόντισε να καταστήσει σαφές με την έναρξη της επανάληψης. Μόλις στο 47΄ο Ενκέτια πήρε το ριμπάουντ μετά από ασταθή επέμβαση του Σάντσες σε δυνατό σουτ του Μαρτινέλι και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη των Λονδρέζων, την οποία βέβαια στη συνέχεια η Μπράιτον προσπάθησε να αμφισβητήσει…

Στο 64΄άλλωστε και αφού είχε γλιτώσει από μια τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία της Άρσεναλ με πρωταγωνιστές τους Γκάμπριελ και Σαλιμπά, η Μπράιτον βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ τον Μιτόμα που πλάσαρε άψογα στη γωνία για το 3-1. Το γκολ ωστόσο δεν αποθάρρυνε τους Gunners που πρόσθεσαν το κερασάκι στην τούρτα στο 71΄. Έπειτα από έξοχη κάθετη πάσα του Όντεγκααρντ στην πλάτη της άμυνας, ο Μαρτινέλι έφυγε στον κενό χώρο για να νικήσει τον Σάντσες στο τετ-α-τετ, επαναφέροντας ξανά τη διαφορά στα τρία γκολ.

Το μόνο που κατάφεραν τελικά οι Γλάροι ήταν απλώς να μειώσουν στο τελικό 4-2 με σκόρερ τον Φέργκιουσον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη αντίδραση του Σαλιμπά που γλίστρησε και του επέτρεψε να φύγει μόνος του απέναντι από την εστία (77΄). Κι αφού το γκολ του Μιτόμα στο 89΄δεν μέτρησε ποτέ μετά από εξέταση στο VAR, η Άρσεναλ απέφυγε τις περιττές… συγκινήσεις από την αντεπίθεση της Μπράιτον στο τελευταίο εικοσάλεπτο και μπορεί πλέον να γιορτάσει με πλήρη χαρά και περηφάνια μια Πρωτοχρονιά, διαφορετική από τις άλλες…

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Σάντσες, Λάμπτεϊ, Ντανκ, Κόλγουιλ, Εστουπινιάν, Γκίλμουρ, Γκρος, Μαρς (76΄Ενσίτσο), Λαλάνα (61΄Σαρμιέντο), Μιτόμα, Τροσάρ (65΄Φέργκιουσον)

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ (60΄Τομιγιάσου), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (60΄Τίρνεϊ), Παρτέι (74΄Ελνένι), Όντεγκααρντ (87΄Χόλντινγκ), Τσάκα, Μαρτινέλι, Σακά, Ενκέτια