19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1: Restart με… ζόρια πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1: Restart με… ζόρια πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ

By on 3 Ιανουαρίου, 2023 0 366 Views

Με σκόρερ τον Βέρμπιτς στο 34′ ο Παναθηναϊκός που προβλημάτισε και πάλι με την απόδοσή του, επικράτησε 1-0 στη Λιβαδειά και επέστρεψε στις επιτυχίες πριν από το κυριακάτικο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… αριστερό στο 2023 καθώς χρειάστηκε το αριστερό πόδι του Μάγκνουσον, του Σπόραρ και εν τέλει του Βέρμπιτς ώστε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 34′ να κάνει το 0-1 και να το διατηρήσει μέχρι τέλους για να φτάσει στη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό.

Οι πράσινοι πήραν το ζητούμενο που ήταν η επιστροφή στις νίκες μετά τις δύο ισοπαλίες και αύξησαν τη διαφορά τους από την ΑΕΚ που αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας. Και τώρα θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο την Ένωση στην “OPAP Arena”.

Οι πράσινοι δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους κόντρα στους Βοιωτούς που άξιζαν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση με βάση την εικόνα τους. Σε αντίθεση όμως με το ματς με τον Ιωνικό αυτή τη φορά κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι τέλους και να πάρουν το τρίποντο.

Ο Παναθηναϊκός είχε ως κορυφαίο τον Βέρμπιτς που βρήκε δίχτυα ξανά με τον Λεβαδειακό, έναν ολόκληρο γύρο μετά το πρώτο του γκολ καθώς και στις αρχές Σεπτέμβρη ο Σλοβένος εξτρέμ ήταν που με κεφαλιά είχε οδηγήσει και πάλι το τριφύλλι στη νίκη με 1-0 στη Λεωφόρο.

Έτσι έπαιξαν

Ο Λεβαδειακός του Γιάσμινκο Βέλιτς ξεκίνησε με τον Στογιάνοβιτς κάτω από δοκάρια, αριστερό μπακ τον Βήχο, δεξιό τον Κωνσταντινίδη και τον Τσάπρα με τον Μπαχανάκ στο κέντρο της άμυνας. Χάμοντ, Νίκας, Μουτίνιο στον άξονα, στα άκρα ο Συμελίδης με τον Τορό και στη κορυφή ο Δούμτσιος.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό επέλεξε τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Κώτσιρας, αριστερός ο Χουάνκαρ και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο των μετόπισθεν. Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρντ η τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Βέρμπιτς, δεξιός ο Παλάσιος και σέντερ φορ ο Σπόραρ.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Ξύπνησε μετά το 30′ ο Παναθηναϊκός και ο Βέρμπιτς έδωσε τη λύση

Στο πρώτο ημίωρο ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Παρά την συντριπτική κατοχή της μπάλας(65%-35%), οι παίκτες του Τριφυλλιού δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, να φτιάξουν συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο και μάλιστα επέτρεψαν στον Λεβαδειακό να βρει δύο σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, με τις εκτελέσεις του Τορό και του Μουτίνιο να πηγαίνουν πάνω στο Μπρινιόλι.

Οι ”πράσινοι” έδειχναν εγκλωβισμένοι απέναντι σε έναν άριστα τακτοποιημένο Λεβαδειακό, ο οποίος είχε αποφασίσει να πρεσάρει αρκετά ψηλά για να δυσκολέψει τον αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός από το 30᾽ και έπειτα… ξύπνησε και πέντε λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ. Από μια βαθιά μπαλιά του Μάγκνουσον, ο Σπόραρ βγήκε από αριστερά στη πλάτη της άμυνας, γύρισε στον Βέρμπιτς και εκείνος με ψύχραιμο τελείωμα άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου θα μπορούσε να το ματς να έχει τελειώσει, αλλά ο Παλάσιος νικήθηκε από τον Στογιάνοβιτς και ο Σπόραρ σημάδεψε το δοκάρι σε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Τα… χρειάστηκε με Μπρινιόλι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ελέγξει το παιχνίδι για να βρει και δεύτερο γκολ, έχοντας μόνο μία ευκαιρία. Αυτή με τον Παλάσιος στο 55′, με τον Στογιάνοβιτς να απομακρύνει. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήταν φανερό πως είχαν μεγάλο άγχος και πίεση για να κρατήσουν το αποτέλεσμα και λίγο έλειψε οι γηπεδούχοι να κάνουν την… ζημιά.

Στο 65′ μετά από τραγικό λάθος του Χουάνκαρ, ο Βρακάς εκτέλεσε και ο Μπρινιόλι με σπουδαία επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά με την είσοδο του Τσοκάι και με ακόμη περισσότερα ”φρέσκα” πόδια στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός κράτησε δίχως δυσκολία το υπέρ του 1-0.

Μάλιστα στο 82′ του ακυρώθηκε και γκολ του Πούχατς που έκανε ντεπούτο μπαίνοντας αλλαγή για επιθετικό φάουλ του Ιωαννίδη στην αρχή της φάσης με παρέμβαση του VAR.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Βήχος, Χάμοντ (65′ Μεχία), Συμελίδης, Τορό (76′ Λούα-Λούα), Νίκας (46′ Βρακάς), Δούμτσιος (76′ Τσιριγώτης), Μουτίνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (80′ Πούχατς), Σένκεφελντ, Μάγνουσον, Κώτσιρας (80′ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (69′ Τσοκάι), Σπόραρ (80′ Ιωαννίδης).