1 Οκτωβρίου, 2024
  • 1 Οκτωβρίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακάθεκτη η ΑΕΚ.Με Άλτμαν κέρδισε το ντέρμπι 1-0 και έμεινε κορυφή.Δεν μέτρησε γκολ της Πάφου με παρέμβαση του VAR

Ακάθεκτη η ΑΕΚ.Με Άλτμαν κέρδισε το ντέρμπι 1-0 και έμεινε κορυφή.Δεν μέτρησε γκολ της Πάφου με παρέμβαση του VAR

By on 4 Ιανουαρίου, 2023 0 704 Views

Το 6ο γκολ του Όμρι Άλτμαν στο πρωτάθλημα ήταν αρκετό για να χαρίσει μεγάλη νίκη στην ΑΕΚ.
Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα επικράτησε 1-0 της Πάφος FC στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής και έπιασε εκ νέου το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση όπως γράψαμε και στον πρόλογο το πέτυχε ο Άλτμαν με υποδειγματικό πλασέ στο 15ο λεπτό.
Στο 66’ η Πάφος  FC πέτυχε γκολ με τον Ζάιρο το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR που χρειάστηκε περισσότερο από δύο λεπτά για να βγάλει τις γραμμές.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΚ έχει 40 βαθμούς όσους έχει και το ΑΠΟΕΛ το οποίο είναι στην κορυφή, ενώ η Πάφος έμεινε στους 37 βαθμούς και την 3η θέση.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 6ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ, όταν ο Άλτμαν από κοντά γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή, ενώ στην εξέλιξη ο Ολατούντζι έπιασε μια κεφαλιά με τον Άντος να μαζεύει εύκολα. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 10ο λεπτό έκανε ένα σουτ από δύσκολη θέση, αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 14ο λεπτό έχασε νέα ευκαιρία. Ο Ολατούντζι πάτησε την μπάλα στον Φαράζ, αυτός προχώρησε, έκανε το σουτ με τον Άντος να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ εξαργύρωσε την πίεση που έβαλε στο 15ο λεπτό. Έγινε η εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι, ο Άλτμαν έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0!

Στο 27ο λεπτό, ο Κανέ έκανε την σέντρα, ο Ζάιρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο 44 η Πάφος ζήτησε πέναλτι με τον Σεμέδο αλλά ο ρεφ έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας. Στις καθυστερήσεις η Πάφος είχε μια καλή στιγμή με τον Ζάιρο, αλλά τον σταμάτησαν οι παίκτες της ΑΕΚ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 55ο λεπτό ο Γκιούρτσο είχε ένα άστοχο σουτ. Σε γενικές γραμμές το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς τις μεγάλες φάσεις, ενώ η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι. Στο 61ο λεπτό ο Λέδες έκανε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Άντος μάζεψε εύκολα.

Εκεί που δεν υπήρχαν φάσεις, ο Ζάιρο μετά από μια μακρινή μπαλιά, γύρισε εξαιρετικά το κορμί του αποφεύγοντας τον Τόμοβιτς και με όμορφο πλασέ σκόραρε. Το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω VAR, ενώ αυτό έφερε αντίδραση στον πάγκο της Πάφου με τον Καττάμη να αποβάλλεται και τον Μπεργκ να αποχωρεί από τον πάγκο εκνευρισμένος για μερικά λεπτά.

Στο 73΄ένα σουτ του Ικόκο μάζεψε ο Πίριτς, ενώ 6 λεπτά μετά ο Σεμέδο έκανε το σουτ από πλάγια θέση με την μπάλα να περνά έξω. Στις καθυστερήσεις ο Πίριτς μάζεψε μια προσπάθεια της Πάφου μετά από εκτέλεση κόρνερ.

AEK : Πίριτς, Τόμοβιτς, Σανχούρχο (75′ Μάμας), Λουίς Γκουστάβο, Φαράζ (90+1 Εγγλέζου), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Ολατούντζι (84′ Ρομό), Γκιούρτσο (84′ Γκονζάλεθ), Άλτμαν (90+1′ Κάσας)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Τρισκόφσκι, Λόπες, , Χριοστοφόρου, Ανδρέου, Ασάντε

ΠΑΦΟΣ FC: Άντος, Κβίντα, Σεμέδο (82′ Μπεντανκόρ), Κανέ, Ζάιρο, Ικόκο, Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς (40′ Χέσταντ), Βαλακάρι (79′ Αμπντουραχίμι), Ντράγκομιρ, Μπάιριτς
Στον πάγκο: Ολαθάμπαλ, Παλάσιος, Χότσκο,  Δημητρίου, Μιχαήλ, Ναμ, Ταβάρες, Πελάτζιο

ΣΚΟΡΕΡ: 15′ Άλτμαν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σανχούρχο

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 4.500

Διαιτητής: Danielle Doveri
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Federico La Penna
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητής: Νικολαίδης Χρίστος