17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φιλί της ζωής ο Ακρίτας,για κλάματα η Ανόρθωση την οδηγούν σε περιπέτειες

Φιλί της ζωής ο Ακρίτας,για κλάματα η Ανόρθωση την οδηγούν σε περιπέτειες

By on 4 Ιανουαρίου, 2023 0 659 Views

Τεράστια νίκη για τον Ακρίτα που επικράτησε με 1-0 της Ανόρθωσης χάρη σε γκολ του Βάσκο Λόπες στο 86, στο ντεμπούτο του, για την 17η αγωνιστική και «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας! Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, αλλά οι προσπάθειες του Ραμίρες στο 18’ και στο 20’ βρήκαν σε ετοιμότητα τον Λόρια, που ειδικά στη δεύτερη φάση, απέκρουσε σωτήρια. Η ομάδα του Ακράποβιτς συνέχισε να φτιάχνει ευκαιρίες αλλά το γκολ που έψαχναν πριν το ημίχρονο δεν ήρθε ποτέ και το 0-0 συνόδευσε τους δύο αντιπάλους στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν και πάλι καλύτερα, όμως οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Στο 66’ ο Φερέρια έκανε το πλασέ και ο Φοφανά που έπεσε τάκλιν, απομάκρυνε την μπάλα με το σώμα του. Στο 84’ ο Πάντσεον εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, ο Ακρίτας πήρε αυτό που του άξιζε, αφού στο 86’ ο Λόπες είχε διαφορετική γνώμη και με σουτ διαμόρφωσε το 1-0 στο ντεμπούτο του! Με αυτή τη νίκη, η ομάδα της Χλώρακας ξέφυγε από την τελευταία θέση, καθώς ανέβηκε στην 13η με 10 βαθμούς και μπορεί να ελπίζει πως μπορεί να παλέψει για σωτηρία.
Από την άλλη, η Ανόρθωση συνεχίζει να ψάχνεται και να απογοητεύει παραμένοντας στους 18 βαθμούς.Όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά γίνεται χειρότερη και μπαίνει σε περιπέτειες. Μια μέτρια ομάδα όπως την δημιούργησαν το καλοκαίρι αυτοί που υποσχέθηκαν σύγχρονο ποδόσφαιρο και η Ανόρθωση είναι πλέον στον αυτόματο πιλότο από ανεξήγητες αποφάσεις αυτών που έπρεπε να πράξουν άλλα από αυτά που έκαναν για να διορθώσουν τα λάθη τους και ο Μουνιόθ δεν μπόρεσε να φτιάξει κάτι καλό με αυτούς που βρήκε ενώ ακόμα δεν αντιλήφθηκε ποιοί παίκτες έχουν ποιότητα και εμπειρία να βοηθήσουν την ομάδα από αυτούς που έμειναν φυσικά. Και έπεται πολύ δύσκολη συνέχεια…

Ακρίτας (Ακράποβιτς): Περντρέου, Κόρατς, Σουλεϊμάν, Ντραμέ, Κονέ, Αμπράχαμ, Ελ Τζεμιλί (59′ Βάσκο Λόπες), Γαβριήλ (59′ Αραούχο), Σέχιτς, Ραμίρες (85′ Αμπντουσαλάμοφ), Καραγιάννης. 
Στον πάγκο: Καστεγιάνι, Πογκέν, Λίμα, Ντουπόφ, Εράσο, Δημοσθένους, Φοριέλ, Βάσου, Πικής. 

Aνόρθωση(Μουνιόθ): Λόρια, Αντωνίου, Χαρογιάν, Κορρέα, Κορέια, Σάμπο (46′ Πάντσεον), Τεχέρα, Ιωάννου (77′ Αμπαρτζουμιάν), Εμπραλίτζε, Χριστοφή (68′ Παρούτης), Γουαρίς (46′ Φερέιρα).  
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Μπαϊσίνιο, Αντωνιάδης, Κωνσταντίνου. 

ΣΚΟΡΕΡ: 86′ Λόπες / –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σουλεϊμάν / Αντωνίου (3η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 700.

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Εγγλεζου Νίκος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας