19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΟΚ – Άρης: Με το ντέρμπι Θεσσαλονίκης πέφτει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ – Άρης: Με το ντέρμπι Θεσσαλονίκης πέφτει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής

By on 4 Ιανουαρίου, 2023 0 502 Views

Με ένα πολύ μεγάλο ματς ολοκληρώνεται η 16η αγωνιστική στην Super League και πρώτη για το 2023. Στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη (20:00 NS Prime), σε μια αναμέτρηση που εκτός από το γόητρο έχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και έχει γιατί οι γηπεδούχοι είναι στην 4η θέση με 29 βαθμούς και έχοντας ένα ματς λιγότερο από τον Ολυμπιακό θέλουν να τον φτάσουν στους 32 και να μειώσουν στους 3 την διαφορά τους από την 2η ΑΕΚ.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είναι στην 6η θέση με 25 και θέλουν να πάρουν κάτι από το ντέρμπι και να συνεχίσουν να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση στην μάχη της εξάδας. Φυσικά ξαναλέμε πως και οι δύο ομάδες θέλουν να πάρουν το τρίποντο και για το γόητρο, γιατί πάντα μια νίκη σε ντέρμπι είναι σημαντική νίκη.

Στα αγωνιστικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετράει μια επιστροφή, αυτή του Φιλίπε Σοάρες, ενώ στον αντίποδα εκτός θα είναι οι τραυματίες Καντουρί, Τσαούσης, Κούρτιτς, αλλά και οι Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Κουαλιάτα, (οι δύο τελευταίοι αγωνίστηκαν με τη δεύτερη ομάδα κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας).

Αναλυτικά την αποστολή του «Δικεφάλου» αποτελούν οι: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Κάργας, Λύρατζης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Αουγκούστο, Φιλίπε Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Νάρει, Ολιβέιρα, Τόμας.

Στον Άρη δεν προπονήθηκε ο Πάλμα και έτσι έμεινε εκτός αποστολής, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Νικολά Ενκουλού ο οποίος θα μπει και πάλι στις προπονήσεις την ερχόμενη βδομάδα.

Στην αποστολή των «κίτρινων» συμπεριλήφθηκαν οι Κουέστα, Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Εμπακατά, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ετέμπο, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία, Μάνου Γκαρθία, Ιτούρμπε, Καμάτσο, Σγούρος, Γκρέι, Μαντσίνι και Ροντρίγκες.

ΠΑΟΚ – Άρης: Τα στατιστικά

Πάμε να δούμε τώρα τα στατιστικά των δύο ομάδων στις 15 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχει 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ ο Άρης έχει 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Και οι δύο έχουν σκοράρει από 22 φορές, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν δεχθεί 11 τέρματα και τους «κίτρινους» 12. Σε κάθε αγώνα ο ΠΑΟΚ έχει κατοχή μπάλα 59.7% και ο Άρης 60.3%, ενώ όσον αφορά τον μέσο όρο βαθμολογίας της Sofascore, ο ΠΑΟΚ έχει 6.88 και ο Άρης 6.89.

Όσον αφορά τους παίκτες που θα στηριχθούν οι δύο ομάδες, ο Νέλσον Ολιβέιρα για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 6 φορές με την συχνότητα σκοραρίσματος να είναι 1 γκολ ανά 159 λεπτά, με τον Πορτογάλο να κερδίζει σε κάθε αναμέτρηση 2.7 μονομαχίες. Επίσης αγωνίζεται κατά μέσο όρο 63 λεπτά, ενώ έχει χάσει 5 μεγάλες ευκαιρίες.

Στον Άρη πρώτος σκόρερ είναι ο Αντρέ Γκρέι, ο οποίος σε 15 παιχνίδια έχει σκοράρει 6 φορές. Ο Άγγλος επιθετικός εκτός από τα 6 γκολ έχει και 2 ασίστ και όλα αυτά παίζοντας κατά μέσο όρο 59 λεπτά. Επίσης έχει δημιουργήσει 5 μεγάλες ευκαιρίες, ενώ έχει χάσει και 5 μεγάλες ευκαιρίες.

Συνεχίζουμε με την βαθμολογία της Sofascore στον κάθε παίκτη και θα αναφερθούμε στην πρώτη πεντάδα, αρχικά του ΠΑΟΚ. Πρώτος στην πεντάδα των γηπεδούχων είναι ο Ντόουγκλας Αουγκούστο που έχει 7.22, με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να ακολουθεί με 7.17. Στην 3η θέση είναι ο Ράφα Σοάρες που έχει 7.13, 4ος είναι ο Αντρίγια Ζίβκοπβιτς με 7.12, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Κάλεντ Νάρεϊ με 7.08.

Πάμε να δούμε και την πρώτη πεντάδα με τις βαθμολογίες της Sofascore αναφορικά με τους παίκτες του Άρη. Στους «κίτρινους» θα βρούμε στην πρώτη θέση τον Ντανιέλ Μαντσίνι που έχει 7.32, με τον Λουίς Πάλμα που θυμίζουμε πως θα απουσιάσει από το ντέρμπι, να έχει 7.14. Ο Πίτερ Ετέμπο ακολουθεί με 7.10, ο Φαμπιάνο είναι στην 4η θέση με 7.09 και την πεντάδα συμπληρώνει ο Νικολά Ν’ Κουλού με 6.97.

ΠΑΟΚ – Άρης: Οι πιθανές ενδεκάδες

Πάμε τώρα να δούμε τις πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων ξεκινώντας από τους γηπεδούχους. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αναμένεται στο 4-2-3-1 να κατεβάσει τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, με τον Ίνγκασον και Κουλιεράκη στόπερ και τους Σάστρε, Ράφα Σοάρες ακραία μπακ. Αμυντικά χαφ αναμένεται να είναι οι Αουγκούστο και Σβαμπ και την τριάδα πίσω από τον Ολιβέιρα να αποτελέσουν οι Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Όσον αφορά τον Άρη, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κουέστα, ο Οντουμπάτζο δεξί μπακ, ο Πίρσμαν αριστερό και στόπερ οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Στα χαφ θα είναι οι Ετέμπο, Νταρίντα (δήλωσε σήμερα ο Πάρντιου ότι δεν έχει καταλήξει αν θα τον βάλει) Νταμπό, Ματέο αριστερά, Μαντσίνι δεξιά και Γκρέι στην επίθεση. Η θέση του 3ου κεντρικού χαφ είναι ανοικτή, καθώς αν επιλεγεί ο Ματέο τότε ο Νταμπό θα είναι εκτός και θα παίξει ένας εκ των Ιτούρμπε, Καμάτσο.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Τρίτη 3 Ιανουαρίου

ΟΦΗ – Βόλος 0-0

Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 0-1

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 2-1

Ιωνικός – Ολυμπιακός 0-2

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου

17:00 Αστέρας Τρίπολης – Λαμίας (Novasports Prime)

18:00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (Cosmote Sports 1)

20:00 ΠΑΟΚ – Άρης (Novasports Prime)