3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κόκκινο στον Άρη από τον Ακρίτα.Πέμπτο Χ για την ομάδα της Λεμεσού που έπαιζε με 10 από το 50΄

Κόκκινο στον Άρη από τον Ακρίτα.Πέμπτο Χ για την ομάδα της Λεμεσού που έπαιζε με 10 από το 50΄

By on 9 Ιανουαρίου, 2023 0 1149 Views

Άρης και Ακρίτας έμειναν στην ισοπαλία 0-0 στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Stadium.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχασε εκ νέου έδαφος στην μάχη που κάνει εκεί στα ψηλά και μένει χωρίς νίκη στον β’ γύρο και με 5 σερί ισοπαλίες, ενώ ο Ακρίτας συνέχισε σε αυτό που άρχισε με το νέο προπονητή, πραγματοποίησε νέα καλή εμφάνιση και έφυγε με τον έναν βαθμό.
Από το 50’ ο Άρης αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπρόρσον με παρέμβαση του VAR.(αμφισβήτηση για την κόκκινη αφού δεν ήταν στην κατοχή του επιθετικού η μπάλα όταν έγινε η παράβαση)
Ο Ακρίτας έχασε τεράστια ευκαιρία στο 90’με τον Λόπες να φύγει με το διπλό αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ακρίτας, ο οποίος ήταν και η ομάδα που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10΄. Ο Ελ Τζεμιλί έκανε το σουτ, με το Βανά Άλβες να διώχνει σε κόρνερ.

Γενικότερα, η ομάδα της Χλώρακας πατούσε καλύτερα τα πρώτα 25 λεπτά, πίεσε και κέρδισε και κάποια κόρνερ, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ακόμα περισσότερο την εστία του Άλβες.΄

Με την πάροδο του χρόνου, ο γηπεδούχος άρχισε να κερδίζει μέτρα και είχε την καλύτερή του στιγμή στο 32’. Ο Μπένγκτσον έκανε ωραία ενέργεια και γύρισμα από αριστερά, ο Κακόριν έκανε την προβολή, αλλά ο Περντρέου έδιωξε σε κόρνερ.

Από εκεί και πέρα, καταγράφηκε ακόμα μία καλή φάση μέχρι και τη λήξη του πρώτου 45λέπτου. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 41΄ και ήταν για τους φιλοξενούμενους, όταν το σουτ του Πική… έφυγε άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος, ο Σπιλέφσκι θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μπαμπίκα αντί του Γιαγκό. Αυτό το πλάνο, όμως, «χάλασε», αφού αποβλήθηκε στο 50΄ ο Μπρόρσον για φάουλ στο Γαβριήλ και μετά από παρέμβαση του VAR. Αρχικά, ο ποδοσφαιριστής του Άρη είχε δει την κίτρινη κάρτα στο 49΄, αλλά μετά από εξέταση της φάσης και την παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και τον απέβαλε, αφού θεώρησε ότι ο παίκτης της ομάδας της Χλώρακας ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ο Ακρίτας κατάφερε να «απειλήσει» μόλις μία φορά, στην κεφαλιά του Γαβριήλ που απέκρουσε ο Άλβες στο 59΄.

Αντίθετα, ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες στη συνέχεια, με τον Περντρέου να σταματάει το σουτ του Μπαμπίκα στο 74΄, αλλά και το νέο σουτ του Μπέγκτσον στην εξέλιξη της φάσης.

Στα εναπομείναντα λεπτά το παιχνίδι πήρε… φωτιά και στο 90΄ μετά από ωραία πάσα του Ζουνίνιο, ο Λόπες βγήκε απέναντι από τον Άλβες, αλλά πλάσαρε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά της Λεμεσιανής ομάδας για να «απειλήσει», αλλά το σουτ του Γιαμπλόνσκι… έφυγε έξω.

Μία φάση που ήταν και η τελευταία καλή στο παιχνίδι, η λήξη του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

ΑΡΗΣ: Βανά, Μεντιούπ (24′ Γιαγκό) (46′ Μπαμπίκα), Καζού, Μποακί, Μπένγκστον, Μαγιαμπέλα (82′ Στεπίνσκι), Στρούσκι (82′ Σόκε), Μουσούντα, Μπρόρσον, Γιαμπλόνσκι, Κακόριν (62′ Ντελμίρο)
Στον πάγκο: Σωφρονίου, Πηλέας, Μπράουν, Σικόρσκι,  Γκομίς, Μονέ Πακέ,  Ντζαβέ, Μπαμπίκα

ΑΚΡΙΤΑΣ: Περντρέου, Φοφανά, Ντραμέ, Κονέ, Άμπραχαμ, Ελ Τζεμιλί (70′ Ζουνίνιο), Κλεμέντε, Γαβριήλ (70′ Λόπες), Φουριέλ, Σέχιτς, Πικής
Στον πάγκο οι Βινσεντίνι, Ονόντι, Πογκέν, Αμπντουσαλάμοφ, Ντουμπόφ, Εράσο, Δημοσθένους, Βάσου, Καραγιάννης, Αραούχο


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κλεμέντε, Σέχιτς (6η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μπρόρσον(50΄)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.000

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Αθανασίου Κυριάκος
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας