4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η καταιγίδα Σαλαμίνα βούλιαξε την ΑΕΚ!Πανηγυρικά στους 8 με τεσσάρα κόντρα στους πρωτοπόρους

Η καταιγίδα Σαλαμίνα βούλιαξε την ΑΕΚ!Πανηγυρικά στους 8 με τεσσάρα κόντρα στους πρωτοπόρους

By on 11 Ιανουαρίου, 2023 0 3012 Views

Μαγική βραδιά για την Νέα Σαλαμίνα, η οποία έκοψε εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου, αφήνοντας έξω την ΑΕΚ! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 4-0 και χάρισαν την πρόκριση στον κόσμο τους.

Στο 20ο λεπτό ο Μποτεάκ άνοιξε το σκορ για την Νέα Σαλαμίνα από το σημείο του πέναλτι, ενώ ο Καρλίτος έκανε το 2-0 στο 52ο λεπτό. Ο Ντορεγκαράι στο 80ο λεπτό έκανε το 3-0 και στο 93′ το 4-0.

Στις καθυστερήσεις ο Μάμας είδε την κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Μαργκάσα, ενώ λίγο μετά ο Ντορεγκαράι έκανε το 4-0!

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 9ο λεπτό είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια, με το σουτ του Τσίκο να περνά έξω χωρίς να ανησυχεί καθόλου τον Τούμπα. 2 λεπτά μετά ο Μποτεάκ απείλησε από μακριά την εστία της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Η ΑΕΚ απάντησε στο 12 με κεφαλιά του Σανχούρχο μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ ο Τρισκόφσκι από κοντά στο 13ο λεπτό έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά.

 Στο 18ο λεπτό ο Μάντζεκ έπιασε το δυνατό σουτ από απόσταση, με την μπάλα να κτυπά στο δοκάρι και να φεύγει έξω. Σε αυτό το σημείο το VAR κάλεσε τον Μενέλαο Αντωνίου να εξετάσει χέρι του Εγγλέζου που είχε προηγηθεί (σε σουτ του Φλοριάν) με τον ρεφ να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Στο 20ο λεπτό ο Μποτεάκ εκτέλεσε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους!

Στο 24ο λεπτό η ΑΕΚ είχε καλή προϋπόθεση μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκιούρτσο, ενώ 2 λεπτά μετά οι Λαρνακείς είχαν νέα ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Μελίσσα, σε μια φάση που εξελίχθηκε μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, αφού ο Εγγλέζου στο 29΄σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι μετά από μια σέντρα-σουτ.

Στο 42ο λεπτό ο Μελίσσας μάζεψε εύκολα μια κεφαλιά του Τρισκόφσκι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Εγγλέζου είχε δεύτερο δοκάρι μετά από μια όμορφη εκτέλεση φάουλ! Να σημειώσουμε ότι λίγο πριν το ημίχρονο ο Τρισκόφσκι αποχώρησε από το παιχνίδι τραυματίας.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τρισκόφσκι (τραυματίας), Ασάντε και Μπέιτς από πλευράς ΑΕΚ πέρασαν εκτός με τους Λόπες, Φαράζ και Γκονσάλες να παιρνούν στις θέσεις τους.

 Η Νέα Σαλαμίνα ευτύχησε να διπλασιάσει τα γκολ της στο 52ο λεπτό με τον Καρλίτος. Ο μέσος της Νέας Σαλαμίνας μπήκε κάθετα στην περιοχή μετά από πάσα του Τσίκο, πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 2-0!

Μάλιστα και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήταν για την Νέα Σαλαμίνα. Ο Μποτεάκ στο 64ο λεπτό μπροστά από τον Τούμπα, έκανε το σουτ αλλά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, μετά και από παρέμβαση του Κύπριου τερματοφύλακα. Στο 73΄ο Τσίκο έκανε το σουτ και κέρδισε ένα κόρνερ.

Στο 79ο λεπτό ο Φαράζ έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα άλλαξε πορεία και απομακρύνθηκε.

Στο 80ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Καρλίτος πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Ντορεγκαράι ο οποίος με το κεφάλι έκανε το 3-0!

Στις καθυστερήσεις ο Μάμας έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μαργκάσα και είδε την κόκκινη κάρτα, ενώ ο Ντορεγκαράι στις καθυστερήσεις με εύστοχο πλασέ έκανε το 4-0 για την Νέα Σαλαμίνα!

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Οφόρι, Ντιακιτέ, Ντάτκοβιτς, Άδωνη, Καρλίτος, Σεργίου, Μάντζεκ, Μποτεάκ (71′ Κκουμουρής), Φλοριάν (80′ Ντορεγκαράι), Τσίκο
Στον πάγκο: Κίσσας, Καλανίδης, Κατσικάς, Μιγκελίτο,  Κλίμοβιτς, Φράγκος, Νικολάου,  Μαργκάσα, Βίκτωρος, Φελίπε. 

AEK: Τούμπας, Σανχούρχο (80′ Λουίς Γκουστάβο), Ρομό, Τρισκόφσκι (46′ Λόπες), Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (65′ Ολατούντζι), Χριστοφόρου, Ανδρέου (46′ Γκονζάλεθ), Γκιούρτσο, Μάμας, Ασάντε (46′ Φαράζ)
Στον πάγκο: Πίριτς, Γκόρντιτς, Γκονζάλεθ, Κάσας,Γκαρσία, Ροσάλες, Πονς, Ναούμ.

ΣΚΟΡΕΡ: 20′ Μποτεάκ (π.), 52′ Καρλίτος, 80′ 93΄Ντορεγκαράι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσίκο/Ανδρέου, Ασάντε, Εγγλέζου

ΚΟΚΚΙΝΗ:Μάμας 90′

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 1.500

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας