4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΓΙΑΝΕΦΣΚΙ:Οι παίκτες έπαιξαν με την καρδιά τους.Τώρα πρέπει να φτιάξουμε την επίθεση

ΓΙΑΝΕΦΣΚΙ:Οι παίκτες έπαιξαν με την καρδιά τους.Τώρα πρέπει να φτιάξουμε την επίθεση

By on 12 Ιανουαρίου, 2023 0 1165 Views

Οι δηλώσεις του Τσέντομιρ Γιανέφσκι μετά από το τέλος του αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα:

«Δεύτερη φορά αυτή τη βδομάδα λέω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και το σταφ και στον αναλυτή Μάριο Ζαχαρίου που είναι άρρωστος σπίτι. Επίσης στους οπαδούς, ήταν όπως έπρεπε. Οι οπαδοί υποστήριξαν την ομάδα τους χωρίς προβλήματα κι έτσι πρέπει να γίνεται. Ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι από όταν ήρθα, για πρώτη φορά φτιάξαμε τόσες ευκαιρίες, κρίμα που δεν σκοράραμε. Παίξαμε με τον περσινό πρωταθλητή και το μεγαλύτερό μας αντίπαλο και δεν ήταν εύκολο, κάθε λάθος μπορούσαμε να το πληρώσουμε, αλλά κάναμε καλό παιχνίδι κι αξίζαμε να περάσουμε. Καλή τύχη στον Απόλλωνα στα επόμενα παιχνίδια. Επικεντρωνόμαστε στα επόμενα παιχνίδια, δεν πετύχαμε κάτι με αυτές τις δύο νίκες, στο πρωτάθλημα είμαστε όγδοοι, στο κύπελλο ο τελικός είναι ακόμη μακριά. Ήταν πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα, τον κόσμο. Έχουμε φιλοδοξίες να παίξουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν και το κύπελλο είναι ο σύντομος δρόμος. Νομίζω μετά από τρεις μέρες που κερδίσαμε το ΑΠΟΕΛ, να κερδίσουμε και τον Απόλλωνα μας δίνει καλή ψυχολογία για το επόμενο παιχνίδι. Τώρα η ομάδα έχει αγωνιστικά προβλήματα, είχαμε 13-14 παίκτες με επίπεδο να παίξουν σε τέτοιους αγώνες, οι υπόλοιποι είναι νεαροί χωρίς εμπειρία κι είναι δύσκολο για μένα να δίνω ευκαιρίες σε τέτοιους αγώνες. Είναι θετικό για εμάς που με μικρό ρόστερ στα τελευταία παιχνίδια πήραμε καλά αποτελέσματα και οι παίκτες πιστεύουν στον εαυτό τους. Θα πρέπει να κάνουμε ροτέισιον στα επόμενα παιχνίδια λόγω των προβλημάτων, αλλά δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα να κάνουμε ροτέισιον χωρίς να χάνουμε ποιότητα. Ο Τεϊσέιρα θα είναι τιμωρημένος στο μεθεπόμενο παιχνίδι, δεν ξέρω πώς να λύσω αυτό το πρόβλημα, έχουμε δύο κεντρικούς αμυντικούς έτοιμους. Μετά την Ομόνοια μπορεί να έχουμε πίσω κάποιους τραυματίες για να μπορούμε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα.

Για τις μεταγραφές στην επίθεση: «Τώρα έχουμε έξι αγώνες στη σειρά χωρίς να δεχθούμε γκολ. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε την επίθεση. Φυσικά θέλουμε να έχουμε τέσσερις μεταγραφές, να έχουμε τρεις επιθετικούς, αλλά μετά τον τραυματισμό του Μπάστος το πλάνο μας άλλαξε λίγο γιατί πρέπει να πάρουμε σίγουρα έναν αμυντικό. Ο Φραντζής επίσης είναι τραυματίας. Ίσως αναγκαστούμε να πάρουμε έναν αμυντικό που να παίζει και στα άκρα. Έτσι, στην επίθεση πρέπει να παίρνουμε παίκτες που να παίζουν σε διάφορες θέσεις. Η πρώτη ιδέα μέχρι το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ ήταν ένας επιθετικός, ένας μεσοεπιθετικός, ένας κεντρικός αμυντικός κι ένας ακραίος».

Για το αν υπήρξε πριμ: «Δεν ξέρω. Δεν περίμενα κάτι. Υπογράψαμε συμβόλαια για να παίρνουμε μισθούς, δεν ξέρω κάτι για τα μπόνους. Επίσης δεν υποσχέθηκε κάτι πριν το παιχνίδι, δεν μιλήσαμε γι’ αυτό. Οι παίκτες έπαιξαν με την καρδιά τους».

Για το αν η απουσία του Τεϊσέιρα στον αγώνα με την Καρμιώτισσα μπορεί να επισπεύσει τη μεταγραφή αμυντικού: «Κοιτάζουμε πολλούς παίκτες. Σε πολλές χώρες μετά το Μουντιάλ επανήρχισαν τώρα τα πρωταθλήματα και δεν είναι εύκολο να βρεις έτοιμους παίκτες. Αν δεν είναι απόλυτα έτοιμοι θα πρέπει να τους ετοιμάσουμε μέσω των προπονήσεων ή και φιλικών αγώνων».