19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Γιοβάνοβιτς: «Η επιμονή να μπούμε με ορθολογικό τρόπο στην περιοχή μας έφερε τη νίκη»

Γιοβάνοβιτς: «Η επιμονή να μπούμε με ορθολογικό τρόπο στην περιοχή μας έφερε τη νίκη»

By on 16 Ιανουαρίου, 2023 0 1333 Views

Στο ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα και ως το τελευταίο λεπτό προσπαθούσε να μπει ορθολογικά στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επισημαίνοντας πως αυτό έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου,ανέφερε τα εξής:

Για το πόσο σημαντικό είναι για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού έτσι όπως ήρθε η σημερινή νίκη: «Έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι θα μπορούσε να τελειώσει και ισόπαλο. Δεν θα είχα ιδιαίτερα παράπονα από τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που έχει δείξει ιδιαίτερα στα τελευταία ματς, μια πολύ μεγάλη ικανότητα να παίζει καλά και να παίρνει αποτελέσματα και απέναντι στις πολύ δυνατές ομάδες. Δεν είναι τυχαίο που είχε βάλει 2 γκολ με τον Ολυμπιακό, κέρδισε την ΑΕΚ και τον Λεβαδειακό εύκολα. Ο ΠΑΣ είναι μία ομάδα που ιδιαίτερα στο τρανζίσιον είναι καλός. Έπρεπε να έχουμε οργανωμένο παιχνίδι, έπρεπε να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και να διασπάσουμε μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Από την άλλη μεριά έπρεπε να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι στον τρόπο παιχνιδιού μας για να εμποδίσουμε τα Γιάννενα να παίξουν το παιχνίδι τους.

Στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου κάναμε μεγάλη προσπάθεια, είχαμε μεγάλη συγκέντρωση, κάναμε πολλές φάσεις και δεν κινδυνεύαμε. Ήταν από τα καλά ματς που κάναμε, αλλά μας έλειπε μόνο το γκολ. Στο β’ προσπαθούσαμε να διορθώσουμε ακόμα περισσότερο την εικόνα μας, να είμαστε πιο πιεστικοί στην άμυνα του αντιπάλου. Σε οργανωμένο παιχνίδι κάναμε εξαιρετική δουλειά και δεν αφήσαμε σε καμία περίπτωση την ομάδα των Ιωαννίνων να εκμεταλλευτεί τις κόντρα επιθέσεις. Μόνο στο ελεύθερο του Σένκεφελντ που γλίστρησε και είχαν πολύ μεγάλη ευκαιρία τα Γιάννινα κινδυνεύσαμε. Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια καλά οργανωμένη ομάδα που το αποτέλεσμα την κρατούσε μέσα στο παιχνίδι. Όσο περνούσε ο χρόνος σίγουρα γινόταν όλο και πιο δύσκολο λόγω της πίεσης που είχαμε εμείς και της διάκρισης που ήθελαν τα παιδιά του ΠΑΣ. Για μας το σημαντικό ήταν ότι μέχρι και το πέναλτι προσπαθήσαμε να φτάσουμε στον στόχο με οργανωμένο παιχνίδι.

Δεν είναι πρώτη φορά που καταφέρνουμε να είμαστε απειλητικοί στις καθυστερήσεις και να σκοράρουμε. Η επιμονή μας σήμερα να μπούμε με ορθολογικό τρόπο στην περιοχή, μας έφερε τη νίκη.

Για την ψυχολογία, είναι σίγουρα σημαντικό ότι κερδίσαμε, όμως είμαστε καταδικασμένοι να παίζουμε στα όριά μας. Είναι πιο ευχάριστο να δουλεύεις μετά από νίκες, αλλά σε κάθε περίπτωση μία ομάδα στη θέση πρέπει να είναι έτοιμη για όλα, είτε το έχουμε το αποτέλεσμα είτε όχι. Είναι φανερό ότι είναι αμφίρροπο το πρωτάθλημα με τους μικρούς να παίρνουν αποτελέσματα από τους λεγόμενους μεγάλους».