5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κέρδισε με Μπρούνο και βλέπει ψηλά η Ομόνοια.Πάλεψε η ΑΕΛ αλλά ήταν και άτυχη

Κέρδισε με Μπρούνο και βλέπει ψηλά η Ομόνοια.Πάλεψε η ΑΕΛ αλλά ήταν και άτυχη

By on 16 Ιανουαρίου, 2023 0 937 Views

Με ένα γκολ του Μπρούνο στο 39ο λεπτό, η Ομόνοια νίκησε την ΑΕΛ στο «Γ.Σ.Π» με 1-0 και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας και βλέπει πιο ψηλά.Στην ισοβαθμία με τον Άρη πλέον το τριφύλλι με 34 βαθμούς, στο -7 από την εξάδα η ΑΕΛ.

Ο αγώνας:

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες των δύο ομάδων για δημιουργία φάσεων, αφού η μπάλα σε κάποια σημεία του γηπέδου κολλούσε.

Στο 7ο λεπτό ο Ανσαριφάντ είχε την πρώτη τελική, με το σουτ να σταματά στον Μούριελ.

Η επόμενη ευκαιρία ήταν στο 39′ και έφερε το 1-0 για τους γηπεδούχους, όταν από βαθιά μπαλιά που έφυγε από την άμυνα, ο Ανσαριφάντ με κεφαλιά στο κέντρο του γηπέδου βρήκε τον Κακουλή, αυτός πήγε πλάγια και πάτησε περιοχή, απέφυγε τον αντίπαλο του και γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή, με τον Μούριελ να αποκρούει ασταθώς και από κοντά ο Μπρούνο να σκοράρει.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κακουλής σκόραρε, όμως ήταν σε αντικανονική θέση και το γκολ δεν μέτρησε.

Β’ ημίχρονο

Καλύτερο το θέαμα στην επανάληψη με την ΑΕΛ να απειλεί στο 50′ αρχικά με το γύρισμα του Σάντος από τα δεξιά να σταματά στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Τσιμπόλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Ακολούθησε στο 52′ μακρινό σουτ του Τζαλμά ενώ η Ομόνοια απάντησε στο 54′ με τον Μπασιρού να πιάνει δυνατό σουτ εκτός περιοχής, όμως να μην βρίσκει στόχο.

Η Ομόνοια στο 64′ έφτασε κοντά στο 2-0 όταν μετά από το γύρισμα του Ανσαριφάντ ο Κίτσος με προβολή έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίκτυα, όμως ο Ολιβέιρα με τεράστια απόκρουση έδιωξε τον κίνδυνο.

Στο 71′ ο Τζάλμα εκμεταλλεύτηκε την λάθος απόκρουση του Κασάμα, έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ, αναγκάζοντας τον Ουζόχο σε δύσκολη απόκρουση.

Ο διαιτητής Αντωνίου στο 85′ υπέδειξε πέναλτι για την Ομόνοια σε ανατροπή του Κακουλή από τον Ολιβέιρα. Μετά από εξέταση στο VAR, άλλαξε την απόφαση του,και σωστά έδειξε κίτρινη στον παίκτη της Ομόνοιας για θέατρο.

Στο 90+5 ο Τεξέιρα βρέθηκε μόνος με τον Ουζόχο όμως το τελείωμα του κατέληξε στην κερκίδα .

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Ομόνοια να πανηγυρίζει και την ΑΕΛ να μένει με τις εντυπώσεις σε ένα ισορροπημένο αγώνα.Ήταν και άτυχη η ομάδα της ΑΕΛ αφού πέραν από τις απουσίες που είχε,το δοκάρι και την μεγάλη ευκαιρία στο 95΄υποχρεώθηκε σε δυο υποχρεωτικέρς αλλαγές.
Πιο σημαντικό πρόβλημα αυτό του τερματοφύλακα Μούριελ Μπέκερ ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε την θέση του στον Ολιβέιρα στο β΄ημίχρονο.
Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Μακρής ο οποίος έμεινε στα αποδυτήρια και την θέση του πήρε ο Μιλιντσεάνου.
Μάλιστα ο Μούριελ δεν έμεινε στα αποδυτήρια αλλά ανέβηκε για να εμψυχώσει τον Ολιβέιρα ο οποίος τον αντικατέστησε και ακολούθως επέστρεψε για να κάνει το μπάνιο του.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Ψάλτης, Μπρούνο (87′ Μπεζούς), Κασάμα (87′ Κούσουλος), Μπάρκερ (54′ Λέζιακς), Κίτσος, Ανσαριφάρντ (74′ Χούπερ), Μπασιρού, Λανγκ, Μίλετιτς, Κακουλλής (87′ Λοίζου)
Στον πάγκο: Παναγή, Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε,  Σράντι, Παναγιώτου, Ντίσκερουντ, 

AEΛ: Μούριελ (46′ Ολιβέιρα), Τεσέιρα, Ζτραβκόφσκι, Μπεραχίνο (88′ Παντελή), Μιραλάς, Σάντος, Μακρής (46′ Μιλιντσεάνου), Τσιμπόλα (79′ Παπαφώτης), Μπιλοβάρ, Σις, Τζάλμα
Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Κυριάκου,  Σιλβέστρος, Κόλιας, Ιωάννου, Ζαχαρία, Κοντινέλα

ΣΚΟΡΕΡ: 38′ Μπρούνο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κακουλλής/Μιραλάς, Σις

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.308

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Χριστοδούλου
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo Filipe
AVAR: Αντωνίου Μάριος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας