19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Θρίλερ και στα πέναλτι!Η Ανόρθωση πήρε την πρόκριση 4-3.Απέκρουσε ένα ο Λόρια

Θρίλερ και στα πέναλτι!Η Ανόρθωση πήρε την πρόκριση 4-3.Απέκρουσε ένα ο Λόρια

By on 19 Ιανουαρίου, 2023 0 823 Views

Η Ανόρθωση είναι η 8η ομάδα που πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου. Για να το πετύχει, χρειάστηκε να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην ΕΝΠ, καθώς τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Η ΕΝΠ έχασε δύο πέναλτι στη διαδικασία, η Ανόρθωση  ένα και ο Δημήτρης Χριστοφή ευστόχησε στο τελευταίο, δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη στα πέναλτι με 4-3 και συνάμα και την πρόκριση.Ο Λόρια απέκρουσε το δεύτερο πέναλτι της Ένωσης και ασφαλώς ήταν ο πρωτεργάτης της πρόκρισης.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με λίγες καλές προϋποθέσεις από τις δύο ομάδες.

Η Ανόρθωση είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η ΕΝΠ κατάφερε να περιορίσει τις επιθετικές προσπάθειες της «Κυρίας».

Στο 11ο λεπτό είχαμε μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους. Ο Μέιρα έκανε το σουτ, έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δεξί δοκάρι.

Μετά το δοκάρι η «Κυρία» είχε την κατοχή της μπάλας και κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες καλές φάσεις, αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Η μία ήταν στο 14’ με τον Χριστοφή, ο οποίος μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ, ωστόσο η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Και η άλλη καλή στιγμή, ήταν στο 29’ όταν ο Ιωάννου έκανε το σουτ, αλλά ο Παναγιώτου έδιωξε σε κόρνερ.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Παρόμοια η εικόνα και στην επανάληψη. Με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή της μπάλας και να αυξάνει την πίεση της προς την εστία της ΕΝΠ.

Είχε περισσότερες ευκαιρίες, σε σχέση με το πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Στο 48’ ο Σάμπο έκανε ένα σουτ, το οποίο έφυγε έξω.

Ενώ, ένα λεπτό αργότερα, ο Τεχέρα έκανε την μπαλιά, ο Χριστοφή κατέβασε από πλάγια αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και έφυγε άουτ.

Στο 64ο λεπτό ήταν η πιο μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αμπαρτζουμιάν σέντραρε στην περιοχή, ο Χριστοφή έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στον Ντα Σίλβα και φεύγει σε κόρνερ

Η τελευταία φάση δημιουργήθηκε στο 86’ όταν ο Τεχέρα εκτέλεσε το φάουλ, ο Αμπαρτζουμιάν πήρε την κεφαλιά, όμως μάζεψε ο Παναγιώτου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Πιο καλά μπήκε στην παράταση η Ανόρθωση και μόλις στο 2ο λεπτό ο Αντονίν Κορτές (έκανε ντεμπούτο και έδειξε καλά στοιχεία αλλά αστόχησε στο πέναλτι)να παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση για το πρώτο μέρος της παράτασης. Είχαμε κάποιες καλές προϋποθέσεις, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης ήταν η ίδια. Έγιναν κάποια σουτ, τα οποία ήταν άστοχα ενώ ο Παρούτης είχε μια κεφαλιά εκτός στόχου. Βασικά, οι δύο ομάδες, ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να πετύχουν κάποιο γκολ, έτσι το παιχνίδι πήγε στην διαδικασία των πέναλτι όπου είχαμε ένα μικρό θρίλερ.Οι δυο τερματοφύλακες απέκρουσαν από ένα ενώ ο Λουσέρο σημάδεψε το δοκάρι.Με δώση τύχης το πέναλτι του Εμπραλίτσε αφου προς στιγμή το έπιασε ο Παναγιώτου αλλά του γλύστρησε και πέρασε την γραμμή.Η Ανόρθωση σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα και τις ευκσιρίες δίκαια πήρε την πρόκριση.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • Σίλβα (ΕΝΠ) – Εύστοχος 0-1
  • Σαμπό (Ανόρθωση) Εύστοχος 1-1
  • Βουτσένοβιτς (ΕΝΠ) Απέκρουσε ο Λόρια 1-1
  • Εμπραλίτζε (Ανόρθωση) Εύστοχος 2-1
  • Λουσέρο (ΕΝΠ) στο δοκάρι η μπάλα 2-1
  • Πάντσεον (Ανόρθωση) Εύστοχος 3-1
  • Κατσιάρης (ΕΝΠ) Εύστοχος 3-2
  • Κορτές (Ανόρθωση) Αποκρούει ο Παναγιώτου 3-2
  • Ντιαβαρά (ΕΝΠ) Εύστοχος 3-3
  • Χριστοφή (Ανόρθωση) Εύστοχος 4-3

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αντωνιάδης (84′ Παρούτης), Μπαϊσίνιο, Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν (96′ Αντωνίου), Κορέια, Σάμπο, Τεχέρα (96′ Πάντσεον), Ιωάννου (68′ Κορτές), Χριστοφή, Γουαρίς (38′ Εμπραλίτζε).
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Εμπραλίτζε, Φερέιρα, Παρούτης, Κορτές, Αντωνίου, Χαρογιάν, Πάντσεον, Κωνσταντίνου.
ΕΝΠ: Παναγιώτου, Κορσιά, Ντα Σίλβα, Λόπεθ (75′ Λουσέρο), Πολυκάρπου (104′ Κοτσώνης), Βούκσεβιτς (62′ Κατσιάρης), Μέιρα (88′ Ντιαβαρά), Γεβρέμοβιτς, Ντρέκσα, Λαμί (62′ Κωνσταντίνου), Ρουσιάς (75′ Βουτσένοβιτς).
Στον πάγκο: Κόστιτς, Λουσέρο, Ντιαβαρά, Κωνσταντίνου, Κατσιάρης, Βουτσένοβιτς, Κοτσώνης, Μαυρουδής, Σολωμού, Γεωργίου, Πρωτοπαπάς, Γαβριήλ. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμπαρτζουμιάν, Τεχέρα, Κορρέα, Σάμπο / Ρουσιάς, Κορσιά, Ντα Σίλβα

ΘΕΑΤΕΣ: 4000-4500
Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Kwiatkowski Tomasz
AVAR: Χατζηβασιλείου Θωμάς
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης