4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Australian Open: Πρόκριση με πόνους για τον Τζόκοβιτς στον 3ο γύρο

Australian Open: Πρόκριση με πόνους για τον Τζόκοβιτς στον 3ο γύρο

By on 19 Ιανουαρίου, 2023 0 2515 Views

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε και τους πόνους στο αριστερό πόδι και επικρατώντας του Ενζο Κουακό με 3-1 σετ προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open(6-1, 6-7(5), 6-2, 6-0 )

Όμως πέρα από την πρόκριση, το πιο σημαντικό για τον 35χρονο Σέρβο είναι ο τραυματισμός στον αριστερό μηρό και κατά πόσο θα τον επηρεάσει στη συνέχεια.

Ο Τζχόκοβιτς μετά το ένατο γκέιμ του 2ου σετ, ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, αποχώρησε προσωρινά για τα αποδυτήρια, δέχθηκε ιατρική φροντίδα, όμως η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του γίνεται όλο και πιο έντονη.

Είναι χαρακτηριστικό για τον παίκτη πως ήδη δύο φορές είτε αναγκάστηκε να σταματήσει, είτε να ακυρώσει προπόνησή του στη Μελβούρνη.

Και όσο προχωρά στο τουρνουά ο βαθμός δυσκολίας των αντιπάλων αυξάνεται, καθώς τώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, με τον Βούλγαρο να νικά σε 94 λεπτά τον Σέρβο, Λάσλο Ντζέρε με 6-3, 6-2, 6-0.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Τζόκοβιτς, μετά το ιατρικό τάιμ άουτ και παρότι έχασε το 2ο σετ, κυριάρχησε απέναντι στον Κουακό (Νο.190), που ήρθε από τα προκριματικά.

Πήρε με χαρακτηριστική άνεση τα δύο επόμενα σετ, χάνοντας μόλις δύο γκέιμ και εξασφάλισε την παρουσία του στον επόμενο γύρο, τελειώνοντας τον αγώνα με 63 winners (36 o Κουακό) και πετυχαίνοντας συνολικά επτά μπρέικ.