18 Ιουνίου, 2024
  • 18 Ιουνίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γιουβέντους – Μόντσα 2-1: Από τα πόδια του Κιέζα στα προημιτελικά η Μεγάλη Κυρία

Γιουβέντους – Μόντσα 2-1: Από τα πόδια του Κιέζα στα προημιτελικά η Μεγάλη Κυρία

By on 20 Ιανουαρίου, 2023 0 379 Views

Το πανέμορφο τέρμα του Φεντερίκο Κιέζα λίγο πριν το τέλος του ματς ήταν αυτό που χάρισε στη Γιουβέντους τη νίκη με 2-1 απέναντι στη Μόντσα, με τον Ιταλό να υπογράφει την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά του Copa Italia.

Ένα φοβερό τέρμα του Φεντερίκο Κιέζα, το πρώτο του Ιταλού εξτρέμ μετά τον σοβαρό τραυματισμό, στάθηκε ικανό να χωρίσει τις Γιουβέντους και Μόντσα και να εξασφαλίσει το εισιτήριο της Μεγάλης Κυρίας στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας.

Πολύ δυναμικά μπήκαν οι Μπιανκονέρι στο παιχνίδι, με τον Φατζόλι στο 5′ να σπαταλά τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Το σκορ πάντως, μπόρεσε να ανοίξει δύο λεπτά αργότερα ο Κεν, ο οποίος μετά από φαλτσαριστή σέντρα του ΜακΚένι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτα με όμορφη κεφαλιά. Η Μόντσα ωστόσο, δεν έδειξε διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα και στο 24ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κολπάνι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βαλότι επίσης με κεφαλιά νίκησε τον Περίν.

Η Γιουβέντους έφτασε δις κοντά στην ανάκτηση του προβαδίσματος, αλλά με φοβερές επεμβάσεις ο Κράνιο είπε «όχι» τόσο στο εντυπωσιακό σουτ του Σουλέ στο 36′ όσο και στο τετ α τετ του Κεν στο 49′.

Η ομάδα του Μπερλουσκόνι προσπαθούσε να προστατεύσει το 1-1 αλλά το ακυρωθέν γκολ του Κεν στο 76΄ αποτέλεσε την τελευταία της προειδοποίηση. Δύο λεπτά αργότερα ο Κιέζα βροντοφώναξε στους πάντες πως είναι και πάλι εδώ, παίρνοντας την μπάλα απο τα αριστερά και στέλνοντας τη στο δοκάρι και έπειτα στην αγκαλιά των διχτυών με ένα υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έχασαν ευκαιρίες να «κλειδώσουν» το ματς με τους Μίλικ και Ντι Μαρία αλλά η Μόντσα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να τους… τιμωρήσει, με τους Μπιανκονέρι να «πετούν» προς τη φάση των «8» του Copa Italia.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Ίντερ – Αταλάντα

Λάτσιο – Γιουβέντους

Κρεμονέζε – Ρόμα

Φιορεντίνα – Τορίνο