7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λειψία – Μπάγερν 1-1: Με το… αριστερό στο 2023 οι Βαυαροί

Λειψία – Μπάγερν 1-1: Με το… αριστερό στο 2023 οι Βαυαροί

By on 21 Ιανουαρίου, 2023 0 511 Views

Η επανεκκίνηση της Bundesliga δεν συνοδεύτηκε και με χαμόγελα για τη Μπάγερν, η οποία δεν έβγαλε φαντασία κόντρα στη Λειψία και μοιραία κόλλησε στο 1-1.

Επιστροφή στη δράση, όχι όμως και στις νίκες για τη Μπάγερν Μονάχου η οποία προβλημάτισε στην επανεκκίνηση της Bundesliga και τελικά έφυγε με το… μίνιμουμ από την «Red Bull Arena». Δίχως φαντασία και ενέργεια, οι Βαυαροί τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Λειψία που τελικά κατάφερε να τους κρατήσει στο 1-1 και να θέσει τέλος σε ένα σερί έξι νικών στο πρωτάθλημα.

Σε αντίθεση πάντως με τη γενικότερη εικόνα που έμεινε στο φινάλε, το ξεκίνημα για τη Μπάγερν ήταν πολλά υποσχόμενο, Μπαίνοντας άλλωστε με φουλ τις μηχανές στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να φτάσουν για πρώτη φορά στο γκολ μόλις στο 8΄όταν ο Γκνάμπρι σημάδεψε το δοκάρι των Ταύρων. Όσο τα λεπτά κυλούσαν η Μπάγερν έφτανε όλο και πιο κοντά στο προβάδισμα, με το VAR μάλιστα να της ακυρώνει γκολ του Γκορέτζκα στο 30΄για οφσάιντ του Ντε Λιχτ στην αρχή της φάσης.

Επτά λεπτά αργότερα ωστόσο τελικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από σέντρα του Γκνάμπρι στο δεύτερο δοκάρι, ο Τσούπο Μότινγκ ξεμαρκαρίστηκε και έγραψε το 1-0 με ψύχραιμο τελείωμα. Όλα έδειχναν πως οι βάσεις για το διπλό έχουν μπει για τα καλά στο έδαφος, όμως με το… καλησπέρα του β΄μέρους η Λειψία επανέφερε την ισορροπία με προβολή του Χάλστενμπεργκ (52΄).

Η ισοφάριση σαν να αποσυντόνισε τους Βαυαρούς που έριξαν αισθητά την απόδοσή τους, δίχως να μπορούν να φανούν απειλητικοί για την εστία των Ταύρων. Μια προσπάθεια του Μίλερ στις καθυστερήσεις ήταν η μοναδική κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να δραπετεύσουν με το τρίποντο, με τη Λειψία ωστόσο να κρατάει έως το τέλος και να σφραγίζει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ζόμερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Γκορέτζκα, Κίμιχ, Μουσιάλα (68΄Κομάν), Γκνάμπρι (83΄Μίλερ), Σανέ, Τσούπο Μότινγκ (85΄Τελ)