18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τσάβι: «Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου για Ντάνι Άλβες, ζητώ συγγνώμη από το θύμα»

Τσάβι: «Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου για Ντάνι Άλβες, ζητώ συγγνώμη από το θύμα»

By on 23 Ιανουαρίου, 2023 0 440 Views

Η δήλωση του Τσάβι αναφορικά με την προφυλάκιση του άλλοτε συμπαίκτη του, Ντάνι Άλβες, επικρίθηκε έντονα στην Ισπανία κι ο Καταλανός τεχνικός έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Χετάφε.

Η επικαιρότητα στην Ισπανία περιστρέφεται γύρω από την υπόθεση του Ντάνι Άλβες, ο οποίος προφυλακίστηκε για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε μια 23χρονη γυναίκα, αντιμετωπίζοντας κίνδυνο ποινής κάθειρξης από τέσσερα ως και δώδεκα χρόνια.

Στο άκουσμα της αρχικής είδησης και της σοβαρότατης καταγγελίας σε βάρος του 40χρονου μπακ, οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα όπως και συνολικά του ισπανικού ποδοσφαίρου «ταρακουνήθηκαν», με τον Τσάβι να εκφράζει την έκπληξή του για την υπόθεση κατά του άλλοτε συμπαίκτη του στους Μπλαουγκράνα.

Οι δηλώσεις του σχολιάστηκαν έντονα στην Ισπανία καθώς φάνηκαν υποστηρικτικές προς τον Άλβες, γεγονός που ώθησε τον Καταλανό τεχνικό να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει τη θέση του, μετά τη νίκη κόντρα στη Χετάφε.

«Νομίζω τα λόγια μου παρερμηνεύθηκαν. Δεν εξήγησα σωστά αυτά που ήθελα. Είναι ένα δύσκολο και σημαντικό ζήτημα. Κάθε μορφή βίας πρέπει να καταδικάζεται, ανεξάρτητα από το ποιος την ασκεί. Ζητώ συγγνώμη από το θύμα και τα θύματα της φυλετικής βίας. Καταλαβαίνω την κριτική και ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα σκοπό να θίξω κάτι τέτοιο. Νιώθω άσχημα για τον Ντάνι επειδή έκανε κάτι τέτοιο. Μου έκανε έκπληξη. Στηρίζω το θύμα. Νιώθω άσχημα γιατί δεν εξηγήθηκα όπως θα έπρεπε. Γνωρίζω ότι η φωνή μου είναι σημαντική και οι παρεξηγήσεις με πληγώνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.