18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Ίντερ – Έμπολι 0-1: Γκέλα για τους Νερατζούρι

Ίντερ – Έμπολι 0-1: Γκέλα για τους Νερατζούρι

By on 24 Ιανουαρίου, 2023 0 366 Views

Η Εμπολι… πάγωσε την Ίντερ, επικράτησε 1-0 στο Μιλάνο και έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες τίτλου των Νερατζούρι. Αποβλήθηκε για καρατιά ο Σκρίνιαρ.

Το κλίμα στο Μιλάνο ήταν γιορτινό μετά και την άνετη κατάκτηση του Σούπερ Καπ, ο Ιντσάγκι μιλούσε ακόμα για ελπίδες τίτλου, ωστόσο η Έμπολι φρόντισε να… προσγειώσει την Ίντερ, αφου επικράτησε 1-0. Στο -13 από τηνκορυφή οι Νερατζούρι, οι οποίοι για 45+ λεπτά έπαιξαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Σκρίνιαρ . Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι τόσο με τον Καμπιάγκι όσο και με τον Καπούτο, χωρίς όμως να βρουν δίχτυα. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έγιναν επικίνδυνοι, αλλά τόσο ο Ντιμάρκο όσο και ο Λαουτάρο αστόχησαν από πλεονεκτική θέση. Στο 40′ είχαμε τη φάση του ματς, όταν ο Σκρίνιαρ με καρατιά στον Καπούτο άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες.

Με αυτό το πλεονέκτημα η Εμπολι απείλησε στο β’ μέρος με τον Μπαϊράμι και τελικά άνοιξε το σκορ στο 66′ με τον Μπαλντάντσι, ο οποίος είχε μπει στο γήπεδο τέσσερα λεπτά νωρίτερα. Η Ιντερ πίεσε, αλλά ο Τζέκο στο 75′ δεν βρήκε στόχο μετά τη σέντρα του Τσαλχάνογλου. Δυο λεπτά αργότερα η Ιντερ πλησίασε στο γκολ, αλλά η κεφαλιά – διώξιμο του Λουπέρτο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.

Ιντερ: Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (72′ Τζέκο), Μπαρέλα (72′ Ασλάνι), Τσαλχάνογλου, Μχιταριάν (77′ Λουκάκου), Ντιμάρκο (72′ Γκόσενς), Λαουτάρο, Κορέα (46′ Μπελανόβα).

Χωρίς νικητή το ματς στο Renato Dall’Ara

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στο Renato Dall’Ara ανάμεσα στην Μπολόνια και την Κρεμονέζε, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Κακό το α’ μέρος, χωρίς φάσεις, με τους «ροσομπλού» να έχουν το πάνω χέρι, αλλά όχι και τον τρόπο να βρουν δίχτυα. Καλύτερο το β’ μέρος, με την Κρεμονέζε να μπαίνει δυνατά και στο 50′ να ανοίγει το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Ορεκέκε. Η Μπολόνια αντέδρασε και στο 55ο λεπτό έφερε το ματς με αυτογκόλ του Κίρικες.Βασικός ο Μπάμπης Λυκογιάννης για τους γηπεδούχους που αντικαταστάθηκε στο 79΄της αναμέτρησης.