5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • KYΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για δύο θέσεις στον τελικό(πως έφθασαν στα ημιτελικά)

KYΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ:ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για δύο θέσεις στον τελικό(πως έφθασαν στα ημιτελικά)

By on 27 Ιανουαρίου, 2023 0 371 Views

Μετά τις προκρίσεις των ΑΕΚ και Ολυμπιακού, θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου έκλεισαν και οι Λαμία, ΠΑΟΚ με τις τέσσερις ομάδες να είναι έτοιμες να παλέψουν για τις δύο θέσεις του τελικού του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας,

Φτάσαμε στην προτελευταία στροφή του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς πλέον είναι γνωστές και οι 4 ομάδες που πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα τα ζευγάρια είναι ΑΕΚ – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ, με το πρώτο ζευγάρι να συγκεντρώνει και τα περισσότερα βλέμματα, καθώς στο δεύτερο υπάρχει φαβορί και αυτό είναι ο «δικέφαλος του βορρά».

Πάμε όμως να δούμε τι έγινε στα προημιτελικά του Κυπέλλου και συγκεκριμένα στις ρεβάνς. Αρχικά στο πρώτο παιχνίδι η ΑΕΚ μετά τη νίκη με 3-0 στην OPAP Arena, επικράτησε με 3-1 και στις Σέρρες του Πανσερραϊκού και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με το πρώτο ματς να είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την ίδια μέρα και στην δεύτερη αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός έχοντας νικήσει με 1-0 στο Καραϊσκάκης, νίκησε και πάλι με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη και πήρε με την σειρά του το εισιτήριο για τον ημιτελικό της διοργάνωσης, όπου θυμίζουμε πως θα βρει απέναντί του την ΑΕΚ.

Την Πέμπτη με ακόμα δύο ματς ολοκληρώθηκαν τα προημιτελικά. Πρώτο χρονικά ήταν το παιχνίδι της Λαμίας με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Οι Λαμιώτες είχαν κερδίσει με 2-1 στις Σέρρες και σήμερα στο «Αθανάσιος Διάκος» νίκησαν με 4-2 και στον ημιτελικό θα παίξουν απέναντι στον ΠΑΟΚ με το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας.

Τέλος στην Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ έχοντας επικρατήσει με 2-0 στη Τούμπα του Παναθηναϊκού είχε τον πρώτο λόγο. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Τσέριν, αλλά ο ίδιος παίκτης έκανε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Ολιβέιρα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν το εισιτήριο για τον ημιτελικό και να είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου

Πρώτοι αγώνες

Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία 1-2

ΑΕΚ – Πανσερραϊκός 3-0

Ολυμπιακός – Άρης 1-0

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0

Οι ρεβάνς

Τετάρτη

Άρης – Ολυμπιακός 0-1

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3

Πέμπτη

Λαμία – Απόλλων Παραλιμνίου 4-2

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1

Τα ημιτελικά

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

Λαμία – ΠΑΟΚ