3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Ν.Σαλαμίνα μια ανάσα από την εξάδα.Κέρδισε 2-0 την ΑΕΛ

Η Ν.Σαλαμίνα μια ανάσα από την εξάδα.Κέρδισε 2-0 την ΑΕΛ

By on 29 Ιανουαρίου, 2023 0 10043 Views

Η τρελή πορεία της Νέας Σαλαμίνας συνεχίζεται! Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ  εντός έδρας, πήρε την 4η συνεχόμενη νίκη της και πλέον είναι στο -1 από την πρώτη 6άδα, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για μια θέση στο α’ γκρουπ!
Ο Ντορεγκαράι άνοιξε το σκορ στο 5’ με πέναλτι και ο Ντάτκοβιτς με κεφαλιά στο 20’ πέτυχε το 2-0, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος. Η ΑΕΛ με πολλές απουσίες, δεν μπόρεσε να πάρει κέρδος στο «Αμμόχωστος» και ουσιαστικά εξανεμίστηκαν οι πιθανότητές της για την 6άδα…

Καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Νέα Σαλαμίνα, αφού στο 5ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έπειτα και από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής της αναμέτρησης, υπέδειξε πέναλτι για χέρι του Τζάλμα, και ο Ντορεγκαράι ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να γράψει το 1-0.

Το γκολ έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία στους παίκτες του Πουρσαιτίδη, και στο 20ο λεπτό ο Ντάτκοβιτς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στη Νέα Σαλαμίνα, με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ.

Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να βγάλει σοβαρή αντίδραση πέραν από κάποια μακρινά σουτ, και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ 2-0 υπερ της Νέας Σαλαμίνας.

Με το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό η ΑΕΛ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να μειώσει. Ο Τζάλμα εκτέλεσε απευθείας φάουλ, η μπάλα βρήκε αρχικά στο οριζόντιο και έπειτα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μελίσσα και στη συνέχεια στην επαναφορά ο Κοντινέλα έπιασε την κεφαλιά, ο Άδωνη όμως πάνω στην γραμμή έδιωξε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια του αγώνα η Νέα Σαλαμίνα, έλεγξε τον αγώνα, περιόρισε την επιθετικότητα της ΑΕΛ, που αρκέστηκε σε κάποια μακρινά σουτ και έτσι κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Οφόρι, Ντιακιτέ, Άδωνη, Ντάτκοβιτς, Τσίκο, Μάντζεκ (80′ Μαργκάσα), Σάλαλιχ (66′ Τιάγκο), Καρλίτος (80′ Μικελίτο), Ντορεγκαράι (66′ Φλοριάν).
Στον πάγκο: Κίσσας, Μαλεκκίδης, Κατσικάς, Μιγκελίτο, Κουμούρης, Κλίμοβιτς, Νικολάου, Φλοριάν, Λέουκο, Μαργκάσα, Τιάγκο, Φελίπε.
ΑΕΛ: Μιγκέλ, Τεϊσέιρα, Ζντραβκόφσκι, Παπαφώτης, Παντελή, Σιλβέστρος (63′ Τσέρνιχ), Μιλιντσεάνου (90+1′ Κολιάς), Μπιλοβάρ, Ντζιάλμα, Κοντινέλλα (63′ Μπεραχίνο), Σις.
Στον πάγκο: Μούριελ, Κυριάκου, Μπεραχίνο, Μιραλάς, Τσέρνιχ, Κόλιας, Ιωάννου, Ζαχαρία,  Βεσελίνοβιτς, Χριστοδούλου.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άδωνη, Μάντζεκ (8η) / Σις, Παντελή
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: Ντορεγκαράι (5′ πέν.), Ντάτκοβιτς (20′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3000
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης