5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κόκκινη…θύελλα στην Πάφο και εξάδα η Ν.Σαλαμίνα.Μεγάλη νίκη 2-1

Κόκκινη…θύελλα στην Πάφο και εξάδα η Ν.Σαλαμίνα.Μεγάλη νίκη 2-1

By on 3 Φεβρουαρίου, 2023 0 6622 Views

Μεγάλο διπλό για τη Νλεα Σαλαμίνα και τεράστιο στραβοπάτημα για την Πάφο.
Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με εκπληκτικλη νίκη 2-1 από το «Στέλιος Κυριακίδης» κόντρα στην Πάφος  FC, άφησαν πίσω τους Ομόνοια  και Απόλλωνα ανέβηκαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και η 6άδα είναι στα δικά τους πόδια.
Η Ν.Σαλαμίνα  κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτι του Ντορεγκξαράι στο 9’ λεπτό, η Πάφος FC ισοφάρισε στο 39’ με τον Τάνκοβιτς, με τον Μιογκελίτο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 48ο λεπτό.

Μεγάλο πισωγύρισμα για την Πάφο το αποψινό παιγνίδι, με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ να έχουν την ευκαιρία να φύγουν ακόμα πιο πάνω αν κερδίσουν τα δικά τους παιγνίδια.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιγνίδι ξεκίνησε με τη Νέα Σαλαμίνα να μπαίνει πιέζοντας από ψηλά θέλοντας να αιφνιδιάσει την Πάφο. Μάλιστα στο 5’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτοι τους ευκαιρία, με το σουτ του Τσίκο να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ.

Μάλιστα στο κόρνερ που εκτελέστηκε, η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζάιρο, φάση που ελέγχθηκε μετά από παρέμβαση του VAR. Το πέναλτι στο 8’ ανέλαβε ο Ντορεγκαράι ο οποίος ήταν εύστοχος, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του με την Πάφο από πολύ νωρίς να κυνηγάει το σκορ.

Η Πάφος μετά το τέρμα προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά οι παίκτες της δεν είχαν το καθαρό μυαλό στο επιθετικό τρίτο. Μάλιστα ήταν η Σαλαμίνα που είχε την επόμενη τελική, με τον Τσίκο να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα αλλά η μπάλα να φεύγει πολύ έξω.

Στο 18’ η Πάφος είχε την πρώτη της ευκαιρία στο παιγνίδι, με τον Μπρούνο να δίνει την κάθετη πάσα στον Ζάιρο, ο τελευταίος να κάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μελίσσας.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Πάφος είχε νέα σπουδαία ευκαιρία. Ήταν η γρήγορη αντεπίθεση από τους γηπεδούχους, ο Ζάιρο πέρασε τη μπάλα στον Χέσταντ, αυτός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να βάζουν πίεση στην άμυνα της Σαλαμίνας, με τον Ζάιρο στο 33’ να κάνει το σουτ αλλά η μπάλα να πηγαίνει απευθείας στον Μελίσσα.

Η υπεροχή όμως της Πάφου εξαργυρώθηκε στο 39’ με ένα υπέροχο τέρμα του Τάνκοβιτς. Ο Μπρούνο με φοβερή κάθετη πάσα έβγαλε τον Τάνκοβιτς απέναντι στον Μελίσσα και με υποδειγματικό πλασέ έφερε το παιγνίδι στο 1-1.

Μετά το τέρμα της Πάφου η Σαλαμίνα βρήκε ανοιχτούς χώρους στην άμυνα της Πάφου αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις επιθετικές προσπάθειές της, όπως και οι γηπεδούχοι. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Δεύτερο ημίχρονο

Η επανάληψη ξεκίνησε με την Πάφο να έχει σπουδαία ευκαιρία στο 48΄ όταν ο Τάνκοβιτς από εξαιρετική θέση, δεν έκανε καλό πλασέ το οποίο μπλόκαρε ο Μελίσσας. Όχι μόνο αυτό, αλλά στη Σαλαμίνα έπαιξαν γρήγορα, βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Σάλαλιχ από τα αριστερά έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μιγκελίτο με ένα δυνατό πλασέ έβαλε ξανά μπροστά την Σαλαμίνα!

Η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 52’ είχε σπουδαία φάση, με το Ζουνίνιο να βγάζει από αριστερά στον Ζάιρο ο οποίος από πολύ κοντά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε στέλνοντας την έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Τάνκοβιτς δοκίμασε το δυνατό σουτ αλλά ο Μελίσσας κράτησε το 2-1 για την ομάδα του.

Εκείνο το εκρηκτικό δίλεπτο δεν είχε την ανάλογη συνέχεια για την Πάφο η οποία κυνηγούσε το τέρμα αλλά δεν είχε τις ξεκάθαρες ευκαιρίες, με τη Σαλαμίνα να είναι επικίνδυνη όταν έφευγε μπροστά στην κόντρα.

Φθάσαμε στο 75’ για να απειλήσει ξανά η Πάφος, όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Ζουνίνιο έκανε το σουτ το οποίο όμως ήταν αδύνατο και κατέληξε απευθείας πάνω στον Μελίσσα.

Στο 86’ ο Αμπντουραχίμι έκανε το σουτ αλλά και πάλι ο Μελίσσας ήταν εκεί, βγάζοντας εξαιρετικά.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ζάιρο μπήκε στην περιοχή της Σαλαμίνας, καθυστέρησε, γύρισε έξω στον Μπρούνο ο οποίος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μελίσσα.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών της Πάφου, μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τη Σαλαμίνα να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό που την ανεβάζει στην πέμπτη θέση.

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Κβίντα, Κανέ, Ζάιρο, Ικόκο (17′ Μπρούνο), Χέσταντ (69′ Δημητρίου), Ζουνίνιο, Τάνκοβιτς, Ναμ (83′ Βαλακάρι), Μπάιριτς, Πελάτζιο (69′ Αμπντουραχίμι)
Στον πάγκο: Άντος, Παλάσιος, Χότσκο, Μπετανκόρ,  Μιχαήλ, Βαλακάρι, Μπρούνο, Ντράγκομιρ, Ταβάρες

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντάτκοβιτς, Μιγκελίτο (86′ Κλίμοβιτς), Σαλαλίχ (66′ Τιάγκο), Τσίκο, Καρλίτος (76′ Μαργκάσα), Οφόρι (66′ Μαλεκκίδης), Ντορεγκαράι (86′ Φλοριάν), Ντιακιτέ
Στον πάγκο: Κίσσας, Καλανίδης,  Κατσικάς, Κκουμουρής, Κλίμοβιτς, Νικολάου, Φλοριάν, Μαργκάσα,Τιάγκο, Φελίπε

ΣΚΟΡΕΡ: 39′ Τάνκοβιτς/9′ Ντορεγκαράι (π.), 48′ Μιγκελίτο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πελάτζιο/Ντορεγκαράι, Μελίσσας

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1522

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος