2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Ο Κέιν έγραψε ιστορία και έκανε… δώρο στην Άρσεναλ

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Ο Κέιν έγραψε ιστορία και έκανε… δώρο στην Άρσεναλ

By on 5 Φεβρουαρίου, 2023 0 497 Views

Ο αρχηγός, ηγέτης και «killer» της Τότεναμ, Χάρι Κέιν, με το 267ο γκολ του έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Σπερς και χάρισε στους Λονδρέζους την νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι με 1-0. Παραμένει στο +5 με ματς λιγότερο η πρωτοπόρος Άρσεναλ.

Ο Χάρι Κέιν για ακόμα ένα ματς με την φανέλα της Τότεναμ έγραψε ιστορία! Ο διεθνής Άγγλος επιθετικός και αρχηγός των Σπερς, σκόραρε το τέρμα που έκρινε το εντός έδρας ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι (1-0), έφτασε τα 267 γκολ με τους Λονδρέζους και είναι πλέον μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ του συλλόγου, καθώς ξεπέρασε τον εμβληματικό Τζίμι Γκριβς. Νίκη – δώρο στην Άρσεναλ, η οποία παρά την ήττα της από την Έβερτον παραμένει στο +5 με ματς λιγότερο.

Οι Πολίτες είχαν την κατοχή από το πρώτο μέρος, όμως το pressing των παικτών του Αντόνιο Κόντε τους εμπόδισε να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Οι Σπερς προηγήθηκα στην πρώτη τους ευκαιρία. Ο Ρόδρι έκανε μεγάλο λάθος έξω από την περιοχή ύστερα από πίεση των Μπεντανκούρ και Χόιμπιεργκ, ο δεύτερο έδωσε την μπάλα στον Κέιν, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ. Ο Άγγλος επιθετικός έφτασε τα 200 γκολ στην Premier League και έγινε ο τρίτος που τα κατάφερε μετά τους Γουέιν Ρούνεϊ (208) και Άλαν Σίρερ (260).

Η Τότεναμ είχε καλή στιγμή για το 2-0 στο 43′. Σουτ του Κέιν η μπάλα στα σώματα, διπλή προσπάθεια του Ντάιερ και πάλι οι κόντρες ευνόησαν τους Πολίτες. Η Σίτι έφτασε… εκατοστά μακριά από την ισοφάριση στο 45+1′. Τυφλή απομάκρυνση του Ντέιβις με το κεφάλι, η μπάλα πήγε στον Μαχρέζ, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι… ξύπνησε μετά την είσοδο του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος δεν ξεκίνησε λόγω ενοχλήσεων. Στο 64′ ο Βέλγος με έξυπνη συρτή εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Χουλιάν Άλβαρες, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Ντάιερ έβαλε την κόντρα. Στο 65′ ο Ακάνζι σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Ντέιβις έβαλε την κόντρα, ο Ντε Μπρόινε δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής αλλά αστόχησε.

Η Τότεναμ είχε και αυτή τις ευκαιρίες της αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς από νωρίς. Στο 66′ ο Χόιμπιεργκ γύρισε τη μπάλα, ο Κέιν έκανε την προβολή αλλά δεν κατάφερε να την βρει και στο 70′ ο Κέιν ευνοήθηκε από τις κόντρες, βγήκε τετ α τετ, αλλά τον νίκησε ο Έντερσον. Οι Σπερς έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ρομέρο στο 87′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά διατήρησαν το προβάδισμα τους μέχρι το φινάλε.

Τότεναμ: Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Πέρισιτς (79′ Σεσενιόν), Κουλουσέφσκι (88′ Σάντσες), Σον (84′ Μπισούμα), Κέιν

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Άκε, Ακάνζι, Γουόκερ, Ρίκο Λιούις, Ρόντρι, Γκρίλις, Μαχρέζ (59′ Ντε Μπρόινε), Άλβαρεζ, Μπερνάρντο Σίλβα (84′ Γκουντογκάν), Χάαλαντ