5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Τρισκόφσκι απέτρεψε την ήττα στο 89′.Ο Ακρίτας αιφνιδίασε την ΑΕΚ(1-1)

Ο Τρισκόφσκι απέτρεψε την ήττα στο 89′.Ο Ακρίτας αιφνιδίασε την ΑΕΚ(1-1)

By on 10 Φεβρουαρίου, 2023 0 5518 Views

Τα είχε όλα εκτός από νικητή η αναμέτρηση στην «Αρένα».
ΑΕΚ  και Ακρίτας έμειναν στην ισοπαλία 1-1, με την ομάδα της Λάρνακας να κάνει μεγάλη γκέλα κόντρα στην τελευταία ομάδα του βαθμολογικού πίνακα και πλέον το ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να την πλησιάσει στους δύο βαθμούς.
Ήταν ένα παιχνίδια με δύο γκολ που μέτρησαν και άλλα τρία που ακυρώθηκαν.(ένα για τον Ακρίτα και δύο για την ΑΕΚ)
Ο Ακρίτας άνοιξε το σκορ με τον Τόρες στο 21ο λεπτό, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Τρισκόφσκι στο 89’ και… έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό.

Ο αγώνας

Το παιγνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν καλό ρυθμό, να βγαίνουν φάσεις αλλά να λείπει η πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Καλύτερη φάση του αγώνα στα πρώτα λεπτά η κεφαλιά του Λόπες στο 15’ με τον Περντρέου να αποκρούει πάνω στη γραμμή, με τους παίκτες της ΑΕΚ να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή χωρίς να φαίνεται κάτι τέτοιο από τις επαναληπτικές προβολές.

Και κόντρα στη ροή του αγώνα καθώς η ΑΕΚ είχε αποκτήσει τον έλεγχο, ο Ακρίτας με τέρμα του Τόρες έφερε την ψυχρολουσία στους γηπεδούχους. Ήταν στο 21’ όταν οι παίκτες του Ακρίτα έφυγαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφθασε στα δεξιά στον Σέχιτς ο οποίος έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Τόρες ανενόχλητος να πλασάρει εύστοχα για το 1-0.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις για ένα τέρμα αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι παίκτες των γηπεδούχων δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, με τον Ακρίτα να κρατάει σχετικά εύστοχα το 1-0 μπροστά του.

Στην επανάληψη όμως η ομάδα της Λάρνακας μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και κράτησε τον Ακρίτα σε παθητικό ρόλο, όμως οι παίκτες των γηπεδούχων δεν μπορούσαν παρά τις φάσεις που βρήκαν να βρουν το τέρμα

Στο 51’ σε δύο φάσεις ο Περντρέου έβγαλε τα σουτ των Εγγλέζου και Μιλίτσεβιτς, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Νίκολιτς από πολύ καλό σημείο έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα έξω.

Στο 66’ ο Ακρίτας με τον Τόρες που έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ πέτυχε ένα δεύτερο τέρμα αλλά μετά από έλεγχο του VAR δόθηκε οφσάιντ.

Στο 70 ο Λόπες με νέα κεφαλιά έστειλε η μπάλα έξω ενώ στο 76’ ο Λέδες δοκίμασε την απευθείας εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια, όμως ο Περντρέου έβγαλε καταπληκτικά σε κόρνερ.- Advertisement –

Στο 81’ ο Λόπες ξανά δοκίμασε να σκοράρει με το κεφάλι όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Όμως στο 89’ η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν ο Φαράζ από τα δεξιά έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Τρισκόφσκι με πλασέ ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-1.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να αφήνει δύο βαθμούς στη μάχη που δίνει για το πρωτάθλημα και τον Ακρίτα να φεύγει με ένα σημαντικό βαθμό από την Λάρνακα.

ΑΕΚ(Όλτρα): Τούμπας, Τόμοβιτς, Λουίς Γκουστάβο (88′ Μαμάς), Φαράζ, Λόπες, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες (73′ Ναούμ), Πονς (73′ Σανχούρχο), Γκρόμοφ (62′ Τρισκόφσκι), Εγγλέζου (62′ Γκαρσία), Νίκολιτς
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Γκονζάλεθ, Κάσας, Σανχούρχο, Τρισκόφσκι, Γκαρσία, Χριστοφόρου, Ναούμ, Μπέιτς, Μάμας

Ακρίτας (Ακράποβιτς): Περντρέου, Φοφανά, Ντραμέ, Ελ Τζεμιλί (77′ Αραούχο), Εράσο (88′ Πογκέν), Κλεμέντε, Γαβριήλ, Σέχιτς, Τόρες (86′ Κονέ), Σαραβάνια, Λόπες
Στον πάγκο: Καστελάνι, Ονόντι, Πογκέν, Κονέ, Αμπντουσαλάμοφ, Ζουνίνιο, Δημοσθένους, Φαουριέλ, Καραγιάννης, Πικής, Αραούχο

ΣΚΟΡΕΡ: 89′ Τρισκόφσκι/ 21′ Τόρες
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πονς/Γαβριήλ, Σέχιτς

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2000

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος