18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Premier League: Η ένωση διαιτητών Αγγλίας απολογήθηκε σε Άρσεναλ και Μπράιτον για τα λάθη του VAR

Premier League: Η ένωση διαιτητών Αγγλίας απολογήθηκε σε Άρσεναλ και Μπράιτον για τα λάθη του VAR

By on 12 Φεβρουαρίου, 2023 0 480 Views

Μεγάλη κουβέντα σήκωσαν στο Νησί τα λάθη του VAR το Σάββατο (11/02) στα Άρσεναλ – Μπρέντφορντ και Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον, με την ένωση διαιτητών Αγγλίας να απολογείται σε Κανονιέρηδες και Γλάρους για τις εις βάρος τους εσφαλμένες αποφάσεις.

«Λάδι» στη… φωτιά της κουβέντας περί διαιτητικών λαθών στην Αγγλία έριξαν δυο λανθασμένες αποφάσεις του VAR στα Σαββατιάτικα (11/02) παιχνίδια των Άρσεναλ και Μπράιτον. Η PGMOL, πάντως, το αρμόδιο όργανο για τους διαιτητές αγώνων στο αγγλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με ανακοίνωσή της παραδέχθηκε την κακή χρήση του Video και έκανε λόγο για ανθρώπινα λάθη, κάτι που επικοινώνησε και στους δύο συλλόγους, υποσχόμενη πως θα διερευνήσει τα περιστατικά.

Ο VAR, Λι Μέισον, όπως ανέφερε και η Daily Mail, στο παιχνίδι των Κανονιέρηδων απέναντι στην Μπρέντφορντ δεν παρατήρησε το ότι ο Νόργκαρντ, ο παίκτης που έδωσε την ασίστ για την ισοφάριση των Μελισσών, μπήκε στη φάση από θέση οφσάιντ. Το γκολ αυτό μάλιστα διαμόρφωσε και το τελικό 1-1.

Στο παιχνίδι ανάμεσα σε Κρίσταλ Πάλας και Μπράιτον, οι Γλάροι άνοιξαν το σκορ στο πρώτο μέρος, αλλά το γκολ του Εστουπινιάν ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ μετά από έλεγχο του VAR. Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε πως οι γραμμές δεν τραβήχτηκαν με σημείο αναφοράς τον τελευταίο παίκτη, αλλά αμυνόμενο που βρίσκεται λίγο μπροστά του.