3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Champions League: H επιστροφή των… αστεριών(«τιτανομαχία» της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπάγερν Μονάχου-όλο το πρόγραμμα)

Champions League: H επιστροφή των… αστεριών(«τιτανομαχία» της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπάγερν Μονάχου-όλο το πρόγραμμα)

By on 14 Φεβρουαρίου, 2023 0 405 Views

Με την «τιτανομαχία» της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπάγερν Μονάχου και την αναμέτρηση στο «Σαν Σίρο» ανάμεσα στην Μίλαν και την Τότεναμ ξεκινούν απόψε (14/2, 22:00) τα νοκ άουτ του Champions League.(Όλα τα παιχνίδια ζωντανά στα κανάλια της Cytavision)

Tο πρόγραμμα της φάσης των «16»

Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου θα… γιορτάσουν την φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου με την μεγάλη τους «αγάπη». To Champions League!

Μετά από… καρτερική αναμονή τριών μηνών τα νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκινούν απόψε (14/2, 22:00) με δυο μεγάλες αναμετρήσεις. Στο «Παρκ ντε Πρενς» η Παρί Σεν Ζερμέν θα «κονταροχτυπηθεί» με την Μπάγερν Μονάχου και στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν θα μονομαχήσει με την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε

Μέσι, Μπαπέ και Νεϊμάρ κόντρα στα… Πάντσερ

Στο πρώτο μεγάλο ζευγάρι των «16» η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπάγερν θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά σε τέσσερις σεζόν. Οι Παριζιάνοι προέρχονται από δυο διαδοχικές «σφαλιάρες» στα εκτός έδρας ντέρμπι με Μαρσέιγ και Μονακό, ενώ οι Βαυαροί μετά το νωθρό τους ξεκίνημα στο δεύτερο μισό της σεζόν και χάρη στην αναβάθμιση με την απόκτηση του Ζοάο Κανσέλο δείχνουν πως πλέον έχουν βρει τα πατήματα τους.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ μπορεί να υπολογίζει, όπως αναμενόταν, στον Λιονέλ Μέσι, ενώ η μεγάλη έκπληξη είναι η συμμετοχή του Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του σε χρόνο ρεκόρ. Ο τεχνικός των Παριζιάνων δεν θα έχει στη διάθεση του τους Μουκιέλε και Ρενάτο Σάντσες. Από την πλευρά του ο Γιούλιαν Νάγκσελσμαν δεν μπορεί να υπολογίζει στους… γνωστούς απόντες, Λούκας Ερναντέζ, Μάνουελ Νόιερ, Νουσέρ Μαζραουί και Σαντιό Μανέ. Ο Σενεγαλέζος δίνει την μάχη του για να προλάβει τη ρεβάνς στην «Αllianz Arena».

Οι αριθμοί του ζευγαριού:

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου σε 11 προηγούμενες περιπτώσεις, με όλες να είναι για το Champions League. Τις ομάδες χωρίζει μόλις μία νίκη (έξι για την Παρί και πέντε για την Μπάγερν), ενώ και οι δύο έχουν σημειώσει ισάριθμα γκολ (15 η κάθε μία).

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει χάσει μόνο ένα από τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια της εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στο Champions League, ωστόσο αυτό ήρθε στο πιο πρόσφατο (0-1 τον Απρίλιο του 2021), αφού κέρδισε τους τέσσερις πρώτους.

Μεταξύ των ομάδων που έχουν αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου σε 10+ περιπτώσεις στο UEFA Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η ομάδα με το υψηλότερο ποσοστό νικών εναντίον της (55% – 6/11).

Ο επιθετικός της Παρί, Λιονέλ Μέσι, έχει περισσότερα σουτ μετά από μεταφορά της μπάλας (κινώντας 5+ μέτρα με την μπάλα) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο Champions League αυτή τη σεζόν (14 – έξι σουτ και οκτώ ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν).

Μεταξύ όλων των ομάδων που έφτασαν στην νοκ-άουτ φάση στο Champions League της φετινής σεζόν, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει clean sheet στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν. Το τελευταίο τους ήρθε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0) στον πρώτο αγώνα των 16 της περασμένης σεζόν.

Η κρίση της Μίλαν και το… νοσοκομείο της Τότεναμ

Η Μίλαν δείχνει πως είναι στην χειρότερη κατάσταση από τις 16 που συμμετέχουν στα νοκ άουτ του Champions League. Η νίκη των Ροσονέρι επί της Τορίνο έσπασε ένα μεγάλο αρνητικό σερί επτά αναμετρήσεων. Οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι τις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, είχαν δυο ισοπαλίες και τρεις διαδοχικές ήττες, ενώ ενδιάμεσα είχαν αποκλειστεί στο κύπελλο Ιταλίας από την Τορίνο και είχαν χάσει στον τελικό του Super Cup από την Ίντερ με 3-0.

Η Τότεναμ προέρχεται από την «τεσσάρα» από τη Λέστερ στο «King Power Stadium» και θα ταξιδέψει στο Μιλάνο… αποδεκατισμένη, ειδικά στη μεσαία γραμμή. Μπεντανκούρ και Μπισουμά θα χάσουν το υπόλοιπο της σεζόν, ο Χόιμπιεργκ είναι τιμωρημένος, ενώ εκτός είναι οι τραυματίες Ουγκό Γιορίς και Ράιαν Σισενιόν. Από την πλευρά του ο Στέφανο Πιόλι δεν θα έχει στη διάθεση του τους Τομόρι, Μενιάν, Ιμπραΐμοβιτς, Φλορέντσι, Ντεστ και Μπενασέρ.

Οι αριθμοί του ζευγαριού:

Αυτή θα είναι η πέμπτη συνάντηση μεταξύ της Μίλαν και της Τότεναμ, με την αγγλική ομάδα να μένει αήττητη σε καθεμία από τις προηγούμενες τέσσερις (από δυο νίκες και ισοπαλίες).

Η Μίλαν και η Τότεναμ αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά την περίοδο 2010-11, όταν κληρώθηκαν μαζί σε αυτό ακριβώς το στάδιο του Champions League. Οι Σπερς κέρδισαν συνολικά με 1-0 και στα δύο παιχνίδια στον Γύρο των «16», με τον Πίτερ Κράουτς να σημειώνει το μοναδικό γκολ του ζευγαριού.

Οι Σπερς έχουν παίξει στο «Τζουζέπε Μεάτσα» σε τρεις προηγούμενες περιπτώσεις στο Champions League, με τη μία νίκη τους να έρχεται κόντρα στην Μίλαν (δύο ήττες από την Ίντερ). Το 60% των τερμάτων τους εκεί το έχει πετύχει ο Γκάρεθ Μπέιλ (3/5), του οποίου το χατ-τρικ τον Οκτώβριο του 2010 εναντίον της Ίντερ είναι μία από τις δύο μόνο περιπτώσεις φιλοξενούμενου παίκτη που σημείωσε χατ-τρικ στο «Τζουζέπε Μεάτσα» (το είχε πετύχει και ο Ριβάλντο για την Μπαρτσελόνα το 2000).

Ο προπονητής των Σπερς, Αντόνιο Κόντε, κέρδισε οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια του ως προπονητής εναντίον της Μίλαν (1 ήττα), μεταξύ 2013 και 2021. Έχει δει την ομάδα του να κερδίζει και να διατηρεί το μηδέν σε κάθε ένα από τα τρία τελευταία του ταξίδια για να αντιμετωπίσει τους Ροσονέρι εκτός έδρας (2-0 το 2014, 2-0 το 2019 και 3-0 το 2021 – όλα στη Serie A).

Ο Ολιβιέ Ζιρού συμμετείχε άμεσα σε έξι γκολ της Μίλαν στο Champions League (τέσσερα γκολ και δύο ασίστ) – ο τελευταίος παίκτης με περισσότερα σε μία σεζόν στη διοργάνωση για τους Ροσονέρι ήταν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς το 2011-12 (9 – πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ).

Tο πρόγραμμα της φάσης των «16»

Οι πρώτοι αγώνες:

14 Φεβρουαρίου 2023

Μίλαν – Τότεναμ

Παρί – Μπάγερν

15 Φεβρουαρίου 2023

Μπριζ – Μπενφίκα

Ντόρτμουντ – Τσέλσι

21 Φεβρουαρίου 2023

Λίβερπουλ – Ρεάλ

Άιντραχτ – Νάπολι

22 Φεβρουαρίου 2023

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι

Ίντερ – Πόρτο

Οι ρεβάνς:

7 Μαρτίου 2023

Μπενφίκα – Μπριζ

Τσέλσι – Ντόρτμουντ

8 Μαρτίου 2023

Τότεναμ – Μίλαν

Μπάγερν – Παρί

14 Μαρτίου 2023

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία

Πόρτο – Ίντερ

15 Μαρτίου 2023

Ρεάλ – Λίβερπουλ

Νάπολι – Άιντραχτ